Португалия - 4

• 5 157
  • 96
  •   1
Отговори
# 30
Нашите полети са София-Рим.  Рим-Порто.
Връщане  Лисабон-Мадрид.   Мадрид-София.
Летим с уиз ер,  като само полетът Лисабон-Мадрид  е с португалските линии.
Четирите полета са само с ръчен багаж на цена 400 лв на човек в двете посоки.
Но сме четири човека и ще купим и две приорити за всеки случай и отиваме около 450 лв двупосочен

# 31
  • Варна
Началото на май ми предстои пътуване до Португалия. Ще съм в Viana do Castelo. От Варна съм, дайте съвет как ще е най добре да пътувам отиване и връщане. Порто ми е най удобно, но явно летището на Лисабон ще се ползва.

Ние ще летим началото на май от Варна до Лисабон с прекачване в Мюнхен.
С коя компания и каква цена ви бяха билетите? Колко часа ще ви излезе полета до Лисабон с прикачването?

Варна-Мюнхен е с Discover Airlines, а Мюнхен-Лисабон с ТАР. На отиване общо с времето между двата полета е 8 часа пътуването, а на връщане 10 часа. Билетите взехме началото на февруари, за двама човека с чекиран багаж ни излезе 1126лв. Сега вече е по-висока цената.

# 32
Наближава нашата дългоочаквана Португалия. Пристигаме в Порто в неделя.
Има ли в неделя работещи хранителни магазини и заведения?

# 33
  • София
Хранителните магазини работят в неделя - Лидл и Пинго със сигурност, предполагам и останалите.

# 34
И континенте работи.
Откъде и с коя компания пътувате?

# 35
С уиз ер. От Рим.

# 36
Аз отварям maps и преглеждам работното време на близките заведения/ магазини. Информацията обикновено е коректна.

# 37
Здравейте, знам че беше писано някъде в темата, но не мога да го намеря, а нямам време. Как да стигнем до статуята на Христос от другата страна на реката? С кораб-това ми е ясно, но от къде се хваща и като пристигнем с какъв транспорт се стига до кръста?

# 38
  • София
Хваща се от Cais do Sodre. Слизайки на отсрещния бряг, там е голям транспортен възел като освен пристанището има гара и автогара. От автогарата автобус 3001 чиято последна спирка е на входа на комплекса със статуята.

# 39
Много благодаря!
Хваща се от Cais do Sodre. Слизайки на отсрещния бряг, там е голям транспортен възел като освен пристанището има гара и автогара. От автогарата автобус 3001 чиято последна спирка е на входа на комплекса със статуята.

# 40
Има ли проблем с револют картите в Португалия - да не се приемат навсякъде и тн ?

# 41
Има ли проблем с револют картите в Португалия - да не се приемат навсякъде и тн ?

Никакъв, можете да плащате всичко с нея

# 42
Нашето пътешествие в Португалия приключи, наситено с много слънце и изпълнена програма.
Пътуването мина много добре. За първи път пътувахме с прекачване. Първия полет беше рано сутринта от София до Рим и после след четири часов престой пътувахме Рим- Порто. И двата полета бяха на уиз ер, без забележки и без закъснения. От летището на Порто взехме метрото,  линия Е и за около 40 минути бяхме на нашата спирка Heroismo. Локацията на апартамента беше супер и след настаняване пешеходно се разходихме до центъра, живописния рибарски квартал Рибейра и вечеряхме в много хубаво заведение, но не запомних името му. Порциите бяха огромни, а виното, страхотно.
На втория ден си направихме обстойна обиколка на града, разходихме се с корабче по река Дуру, обядвахме на кея отново много вкусна морска храна.
Третият ден беше посветен на Гимараеш и Брага. Много, много ми харесаха. Може би защото са по-малки,и компактни градове и много романтични с интересна архитектура. Неслучайно обектите там са защитени от Юнеско. До Гимараеш пътувахме с фликсбус и тук искам да споделя колко доволни останахме от Bolt, изключително популярни в Португалия. За нашия седемдневен престой сме ги ползвали сигурно над 20 пъти, но тъй като сме 4 човека ни беше супер изгодно. С тях ходихме до Синтра, до Кабо да Рока и навсякъде из Лисабон. Едно пътуване излизаше между 5 и 20 евро  за четиримата.
Четвъртия ден бяхме в Коимбра,  видяхме Университета и отвътре и отвън,  както и ботаническите градини към него, разходихме се из Стария град и хапнахме в много хубав италиански ресторант край реката. Вечерта отново с фликсбус потеглихме към Лисабон. Настанихме се в модерната част на града, близо до Океанариума. Препоръчвам района. Из града се движехме само с Bolt и не губехме време от точка А до точка Б. И Лисабон много ни хареса,  но е огромен . Ходихме предпоследния ден до Синтра и Кабо да Рока и се удивихме на поредната  порция красота. Последния ден с португалските линии пътувахме до Мадрид. Направихме кратка разходка до центъра на Мадрид и вечерта отново с уиз ер с полет до София.
Хареса ни Португалия.

# 43
Нашето пътешествие в Португалия приключи, наситено с много слънце и изпълнена програма.
Пътуването мина много добре. За първи път пътувахме с прекачване. Първия полет беше рано сутринта от София до Рим и после след четири часов престой пътувахме Рим- Порто. И двата полета бяха на уиз ер, без забележки и без закъснения. От летището на Порто взехме метрото,  линия Е и за около 40 минути бяхме на нашата спирка Heroismo. Локацията на апартамента беше супер и след настаняване пешеходно се разходихме до центъра, живописния рибарски квартал Рибейра и вечеряхме в много хубаво заведение, но не запомних името му. Порциите бяха огромни, а виното, страхотно.
На втория ден си направихме обстойна обиколка на града, разходихме се с корабче по река Дуру, обядвахме на кея отново много вкусна морска храна.
Третият ден беше посветен на Гимараеш и Брага. Много, много ми харесаха. Може би защото са по-малки,и компактни градове и много романтични с интересна архитектура. Неслучайно обектите там са защитени от Юнеско. До Гимараеш пътувахме с фликсбус и тук искам да споделя колко доволни останахме от Bolt, изключително популярни в Португалия. За нашия седемдневен престой сме ги ползвали сигурно над 20 пъти, но тъй като сме 4 човека ни беше супер изгодно. С тях ходихме до Синтра, до Кабо да Рока и навсякъде из Лисабон. Едно пътуване излизаше между 5 и 20 евро  за четиримата.
Четвъртия ден бяхме в Коимбра,  видяхме Университета и отвътре и отвън,  както и ботаническите градини към него, разходихме се из Стария град и хапнахме в много хубав италиански ресторант край реката. Вечерта отново с фликсбус потеглихме към Лисабон. Настанихме се в модерната част на града, близо до Океанариума. Препоръчвам района. Из града се движехме само с Bolt и не губехме време от точка А до точка Б. И Лисабон много ни хареса,  но е огромен . Ходихме предпоследния ден до Синтра и Кабо да Рока и се удивихме на поредната  порция красота. Последния ден с португалските линии пътувахме до Мадрид. Направихме кратка разходка до центъра на Мадрид и вечерта отново с уиз ер с полет до София.
Хареса ни Португалия.

Ние се движим в обратна посока - слънце и хубаво време в Лисабон , сега предстои пътуване до Порто но видях че щяло да превали , дано не се крашне само времето както е в БГ сега - нон стоп дъжд било и ниски температури до под 10

# 44
Iki70, чаках те да се върнеш от Порто да разказваш Simple Smile Снимки няма ли? Аз май месец ще съм там, надявам се времето да не е дъждовно и да мога да се насладя на всичко което съм предвидила. Сподели за цените в заведенията на морската храна. Има ли нещо интересно което трябва да се опита като храна (освен морската) или да се пие (освен виното). Магазини посетихте ли? Не питам за забележителностите, защото тепърва правя план и горе долу съм наясно с тях. Информацията за фликсбус ще си я запазя.

Общи условия

Активация на акаунт