Португалия - 4

• 5 146
  • 96
  •   1
Отговори
# 90
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Точно на тази линия?!
Тези жълтите фуникуляри са навсякъде из града.

Ужасна трагедия наистина.

# 91
Здравейте,

През Ноември най-накрая ще отидем до Португалия. Ще летим с Уиз от Букурещ до Лисабон и ще се върнем от Порто. Имаме чисти почти 7 дена (обратния полет е в 19.20). Много моля за съвет как да си разпределим дните между двата града, за да ги разгледаме + евнтуално някои места must see около тях . Ще разчитаме на обществения транспорт.

# 92
  • София
Здравей,
Много зависи от това колко сте склонни да пътувате и обикаляте.
Примерна програма би било :
2 пълни дни Лисабон
1 ден Синтра
1 ден Коимбра - там и нощувате между двата града.
1 ден Порто
1 ден Брага и Гимараеш
1 ден разходка с влак по долината на Дуеро.

Не е нужен автомобил за което и да е от тези

# 93
Ние бяхме в обратна последователност.
Първи ден София-Рим, Рим-Порто.кацане в Порто в 13,30 ч.
Втори ден Порто.
Трети ден Брага и Гимараеш
Четвърти ден Коимбра и късен вечерен автобус до Лисабон
Пети ден Лисабон
Шести ден Синтра и Кабо да Рока
Седми ден Лисабон
Осми ден Лисабон Мадрид и Мадрид София

# 94
Здравейте,

През Ноември най-накрая ще отидем до Португалия. Ще летим с Уиз от Букурещ до Лисабон и ще се върнем от Порто. Имаме чисти почти 7 дена (обратния полет е в 19.20). Много моля за съвет как да си разпределим дните между двата града, за да ги разгледаме + евнтуално някои места must see около тях . Ще разчитаме на обществения транспорт.

Ние тези 7 дни ги разпределихме така: 4 нощи Лисабон (в един от дните отидохме до Синтра и Кабо да Рока с Болт. Те са близо. Вечерта си бяхме за вечеря и нощувка в Лисабон). Останалите 3 нощи в Порто. Там отново с  Болт си направихме разходка и потапяне в океана.
Не знам, за мен смяната всеки ден на квартира и град е много голямо губене на време. От бързане и от желание да се види много, накрая се вижда малко. Според мен за този брой дни е оптимално като вариант да се види най-много още един град. По един град всеки ден, по мое мнение,  не би довело до това удоволствие, както и дава съвсем бегла представа за живота в Португалия.
Честно да си кажа - три нощи в Порто въобще не ми стигнаха. Толкова добре ми беше там. А за една нощ пък съвсем не си го представям.

# 95
Подкрепям.
Ние имахме три нощувки в Порто и четири нощувки в Лисабон.
Ползвахме Bolt навсякъде и понеже бяхме четири човека,  ни излезе супер изгодно и удобно. Препоръчвам,  не се губи време изобщо.

# 96
Благодаря много на всички за споделените мнения !
Супер сте !

Общи условия

Активация на акаунт