Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 35 470
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Само АМХ и беше ДНК анализ за вродени тромбофилии.

Бих те посъветвала за момента да не си пускаш други изследвания, защото и аз имах други и накрая не им бяха нужни.

Да дават ти лист с всички изследвания, които са нужни преди процедурата, но защото при всяка жена има различни проблеми, къде по-малко, къде повече, за да не Ви подведа, по-добре звъннете по телефона. Бих ви съветвала към 11:00, защото нямат много хора точно тогава.

Йоана Г, благодаря за отговора!
Днк анализ на кое?
Под изследване на яйчников резерв освен амх, инхибин б и ултразвуков преглед, друго има ли се предвид?

Сигурно ще ми дадат такъв лист или поне насоки, но ме вълнува, ако има и нещо извън листа, което би могло да се пусне предварително.

# 121
Здравейте. Бях писала миналата седмица. Имах еднократно покачване на LH на 13 единици и се чудех дали ще излезе нещо от стимулацията. Ден преди таймиращата инжекция даже естрадиола ми беше 1200 при около 10 фоликула. В крайна сметка извадихме 7 яйцеклетки, 5 се оплодиха, 5 бяха до 3ти ден да се развиват много добре, 1 ембрион стана бластоцист на 5ти ден и 3 станаха бластоцисти на 6ти ден. Та в крайна сметка не е било чак толкова фатално въпреки, че все пак смятам, че не се получи най-добрата стимулация.
Напълно съм за биопсии и хистеро преди опит. Но само и да ви кажа, че влачим една уреаплазма още от първата ми бременност. Много сме я лекували, понякога излиза на излседвания, пак лекуваме. Миналата година забременях с нея. За съжаление трябваше да прекъсна бремеността в 18та седмица заради генетично заболяване. Мисълта ми е, че уреаплазмата трябва да се лекува, но и може би не е толкова сериозна причина за не забременяване. Според лекаря ми вероятно ще я влачим и според имунната ми система ще се появява или не. Аз разбира се я лекувам всеки път с антибиотици, последния път доста време пихме и аз и партньора ми. Поразиите от нея май по-скоро идват при бременност.
Направихме pgd на ембрионите, дано остане нещо въобще за връщане, че заради годините нямам време за губене.

# 122
Снежи, аз с подобно LH изпратих 2 ембриона за ПИД и двата се оказаха с комплексни аномалии.  Всички ме убеждаваха, че високото LH ще скапе качеството на яйцеклетките, но аз вместо да канселирам опита, реших на своя глава да продължа. Точно по Коледа ми сервираха резултата от ПИД и ми скапаха празниците. Разбира се при мен има и фактор възраст.
На теб желая УСПЕХ Green Heart

# 123
Момичета, сигурно е обсъждано многократно, но как ви понесоха стимулациите?
Има ли шанс да ги понеса що-годе нормално, да си ходя на работа и т.н.?

# 124
Моята първа беше с Гонал и не ми беше много добре, особено на края. Втората ми беше с Мериоферт и нямах никакви оплаквания през цялото време.

Много зависи от препарата и как ще ти понесе.

# 125
И аз мисля, че стимулациите се отразяват на всеки различно. Аз ставам по-чувствителна определено, подувам се и мисля само за предстоящите процедури. Други си ходят на работа и не чувстват промени или дискомфорт.

# 126
Благодаря, дано ми понесе добре! 🙏
Успех на всички! 🍀

# 127
До колкото четох в информираното съгласие за ПИД пишеше, че над 50% от изследваните ембриони излизат с хромозомни аномалии и най-голям фактор за това е възрастта. Може и изпуснатото LH да има отражение разбира се. Даже при мен ситуацията е още по-сложна, защото ние правиме pgd първо за една специфична моногенна болест, на която сме носители с партньора ми и след това за хромозомни аномалии. Та напълно вероятно е от тези 4, всички да са по един или друг начин болни.
На мен не са ми казвали да канцелираме опита зарди LH-то, напротив лекаря каза, че покачването е единични и то не е било драматично, така че ми препоръча да продължаваме като попитах.
Ще видим какво ще стане, дано има за 1 трансфер, но съм подготвена и за голямото нищо. Ако е така ще пробвам още една стимулация лятото и ако пак не стане сигурно ще се откажа. Мислех, че когато минавам през това за 2ро дете ще ми е по-лесно. Изобщо не е лесно, трудно е много, все още съм и много натоварена психически от късния аборт, който трябваше да направя септември месец.
Аз при стимулация си работя, но след пункция ден-два се чувстам ужасно. Сложа ли таймиращата инжекция и все едно нося истински големи яйца в корема си …
 Успех момичета!

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 16:34 от Sneji*

# 128
Здравейте някой има ли случай с тежка олигоастенотератозооспермия ?

# 129
Здравейте някой има ли случай с тежка олигоастенотератозооспермия ?
Здрасти! Ние сме с такава диагноза. При нас е в следствие от Хашимото и Адисон, доста рядък случай. Моят мъж е от тези, на които добавките се отразиха много добре и морфологията за 6 месеца скочи от 1% на 5%. Преди 5 години правихме първото и единствено до момента ИКСИ - успешно. От 4 яйцеклетки, 4 ембриона, от които за трансфер останаха два на 3-ти ден. Синът ни е на 4 години ❤. Страшен късмет изкарахме.
Сега предстои втория ни опит, за съжаление вече съм на 42 и едва ли ще имаме такъв успех. Преди при мен нямаше проблеми, но сега възрастта ми ще окаже влияние…
Какъв е Вашият случай?

# 130

Нашият случай е аз съм с хашимото амх ми е малко под норманите стойности а това е спермограмата на мъжът ми приети сме за инвитро като добавки за него той пие профертил

# 131
Както и преди добавките, които изписаха на мъжа ми са Профертил, Трибестан, омега 3 с вит.Е и ние си добавяме Спимен форте. Надявам се да се повлияе добре и този път. Преди ги пиеше 9 месеца и почти две години след като ги спря, не се беше разболявал. Много добре му се отразиха и на имунитета като цяло.

# 132
Аз нямах абсолютно никакви оплаквания. Пътувах през ден по общо 900км, а в останалите дни си ходих на работа. Беше си едно голямо приключение и най-гадното беше пътуването.
Даже бях притеснена преди всеки преглед, че не усещам тежест, бодежи, подуване и мислех, че нещата не вървят както трябва. И така си беше до последно. А имах 13 фоликула.
Стимулацията ми беше с мариоферт, гонал, цетротид и декаптил за таймиране.
Месец след стимулациата, започна засилен косопад, който всякаш овладях засега.

Момичета, сигурно е обсъждано многократно, но как ви понесоха стимулациите?
Има ли шанс да ги понеса що-годе нормално, да си ходя на работа и т.н.?

# 133
Някой да е бил стимулиран по дълъг протокол (в Надежда)? Интересувам се как протича стимулацията и колко чести са прегледите?
Понеже съм от друг град и трябва да планирам всичо предварително, ще се радвам да споделите как е било при вас.

# 134
Привет, след 3 неуспешни инсеминации, тепърва започвам да проучвам инвитро.. и най-сериозният въпрос, който ме интересува е - възможно ли е да се върне само един ембрион, за да се избегне риск от многоплодна  бременност или докторите се застраховат и искат да върнат поне 2,3? Ще съм благодарна, ако някой ми разясни как стоят нещата

Общи условия

Активация на акаунт