Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 35 942
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Напълно възможно е. Даже ако сте под 38г по закон при първите два трансфера нямат право да върнат повече от 1 ембрион.

# 136
Благодаря ви. Да, на 33 съм, с мъжки фактор сме. Това не го знаех, а ни притесняваше.

Напълно възможно е. Даже ако сте под 38г по закон при първите два трансфера нямат право да върнат повече от 1 ембрион.

# 137
Здравейте,
искам да ви питам на вас каква стимулация ви правят? На мен ми дадоха за първите 4 дена 1 мериофет и 3 фостимона в една инжекция (225). Някой имал ли е или има ли подобна стимулация?

# 138
Стимулациите са назначават според преценка на доктора и съответния протокол. Правила съм 8 стимулации , всички бяха с различни медикаменти и протоколи.

# 139
Привет, след 3 неуспешни инсеминации, тепърва започвам да проучвам инвитро.. и най-сериозният въпрос, който ме интересува е - възможно ли е да се върне само един ембрион, за да се избегне риск от многоплодна  бременност или докторите се застраховат и искат да върнат поне 2,3? Ще съм благодарна, ако някой ми разясни как стоят нещата

Не само е възможно, но е и много вероятно
 да Ви върнат само един, което обаче не Ви гарантира на 100%, че бременността няма да е двуплодна. При инвитро (при ICSI), много често се случва ембрионът да се раздели на две и в крайна сметка да се получат близнаци.

# 140
Здравейте, да поговорим и да споделя своя опит.
До момента  2  ин витро неуспешени, преди това инсеминация - всичко при Станулов. Имахме уж оплодени  4 ембриона icsi според думите на Станулов и ембриолозите са с много добро качество, имам направен трансфер на две петдневни - отрицателен. Следващ опит 3 яйцеклетки, правят  ICSI и при 2 яйцеклетки не е протекло делене изобщо, за останалото 1, каза да го трансферираме да пробваме, все пак да завършим процедурата. При въпрос защо отново така стана, обяснението беше, че не знае къде е причината, а за генетични изследвания било рано и да пробваме още веднъж! Чувствам се като касичка. Консултирах  се с он лайн с доктор Тургут, както и с д-р Сигридов, като видя какво съм правила и какво ми е назначавал Станулов! Каза да бягам със 100 . И понеже беше краен, въпреки че всичко което ми обясни се потвърди и от д- р Тургут, отидох на консултация при д-р Калчев и той беше категоричен , че всичките опити инвитро са били безсмислени и пак да направя няма да стане. Липсват генетични изследвания, които са задължителни в нашия случай. И как така не сме направили паузи между двете стимулации. При мен всичко премина на конвейр , пак и пак и пак … Но това е моя опит. Дълбоко съжалявам за загубеното време при Станулов. Ясно ви е какви са чуствата от неуспеха, като през цялото време ни казва, че всичко е супер и нещата са много добре.  🥲
Иначе пожелавам успех на всички и благодаря за подкрепата! Heart

# 141
Здравейте , на някоя от вас дали се е случвало , мъжа ви да направи спермограма в ин витро център , после втора в друг ин витро център  и резултата от втората да няма нищо общо е първата ?
Аз ще ви кажа какво се случи на нас!Отидохме на изследвания в Плевен, моите изследвания излезнаха добре,но на мъжа ми спермограмата беше под 2%нормална морфология,знаете ,че нормално се счита над 15%.Бяхме изключително притеснени,по най-бързия начин запазих час в Турция и изненада 44%нормална морфология. Тъй като имам друг тип здравословни проблеми и нямах много време за опити нормално,веднага пристъпих към Ин витро в Турция и в момента съм бременна в 19 седмица, първи опит,свеж трансфер.

# 142
Момичета, сигурно е обсъждано многократно, но как ви понесоха стимулациите?
Има ли шанс да ги понеса що-годе нормално, да си ходя на работа и т.н.?
Ще говоря за моя опит,моята стимулация е в Турция, дозите Gonal f 75 и разбира се други инжекции,въобще не съм усетила нищо.По цял ден обикалях Истанбул,ходих по забележителности,пункцията ми,прокървих за половин час,нито съм имала болки,след два часа ме изписаха.И на другия ден продължих с разходките.Сигурно зависи от дозите,от организъм,от докторът,който прави пункцията.

# 143
Здравейте, момичета, искам да ви питам нещо, понеже знам, че знаете всичко. 🤗 Наскоро бях споменала, че моя близка приятелка започна стимулация, но понеже тялото й не реагира изобщо, я прекратиха. Тя сега се е свързала с някаква хомеопатка, която й е казала, че трябва да започне да пие някакви хомеопатични лекарства (признавам си, че нямам понятие от тези неща), за да можел организмът да се изчисти от лекарствата при стимулацията. Дотук добре, но тя се чуди ако решат да пробват нормално или пък направят втори опит (втора стимулация, какъвто беше първоначалният им план), дали тези лекарства не са противопоказни. Аз също не намирам много логика какво точно ще се "чисти", ако след месец примерно, решат да пробват пак, като такива или подобни лекарства пак ще й бъдат вкарани в организма. 🙄 Но, както казах, нямам абсолютно никакво понятие от тези неща, а и тя също, та за това ще съм ви благодарна, ако ми дадете някакви насоки, за да знам какво да я посъветвам. Благодаря предварително и извинете за дългия пост.

# 144

Здравейте , на някоя от вас дали се е случвало , мъжа ви да направи спермограма в ин витро център , после втора в друг ин витро център  и резултата от втората да няма нищо общо е първата ?
Аз ще ви кажа какво се случи на нас!Отидохме на изследвания в Плевен, моите изследвания излезнаха добре,но на мъжа ми спермограмата беше под 2%нормална морфология,знаете ,че нормално се счита над 15%.Бяхме изключително притеснени,по най-бързия начин запазих час в Турция и изненада 44%нормална морфология. Тъй като имам друг тип здравословни проблеми и нямах много време за опити нормално,веднага пристъпих към Ин витро в Турция и в момента съм бременна в 19 седмица, първи опит,свеж трансфер.

В коя клиника направихте инвитрото?

# 145
Florecita,
Нито знаем коя е хомеопатката нито какви са изписаните лекарства. Тези неща трябва да се консултират с репродуктивният специалист, който следи приятелката ви. Щом е прекратена стимулацията едва ли има натрупване на кой знае какви хормони в организма. Обикновено при спирането им нивата им спадат и не се налага никакво “чистене”.

# 146
Абсолютно съм съгласна с Мера
Още повече това са хормони. Като мине цикъл , те се регулират. От какво ще я чисти хомеопатката? От хормони?

Аз имам една прекъсната стимулация и не съм имала никакви проблеми после. Никакво чистене , никакви лекарства.

Какво значи “не реагира изобщо”? С какъв фактор са, че са стигнали до инвитро? Лекарят каква причина е дал за резултата и насока за бъдещи процедури?
Има повече от един вид медикаменти за инвитро и повече от един начин на стимулация - на всеки организмът може да реагира различно.

Най-добре е всичко да се дискутира с репродуктивния специалист. Той знае най-добре какво и защо. И е най-добре и тук сама да потърси съвет вашата приятелка, защото така става един безкраен развален телефон Blush

# 147

В коя клиника направихте инвитрото?

Бахчеджи

# 148
•MERA▪︎, ◇Celestia◇, много ви благодаря! Общо взето потвърдихте това, което и аз си мислех! 🤗

# 149
Здравейте, има ли някой, който е успявал да си изиска документация от Надежда за проведените опити? По-конкретно не просто ембриорепорт ами и информация за точните дози, с които е бил стимулиран. В Турция ме питаха, аз не помня точните дози, а в ембриорепорта ги няма. На регистратура ми казаха че каквото можело ми били дали като инфо. Аз съм убедена, че е мое право да получа тази информация, та се чудех дали някой е успявал и ако да, как? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт