Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 35 394
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!
Скоро ми предстои нов цикъл стимулации и идвам при вас с въпрос.
Предния път имах 13я извадени, от които се оплодиха 9, но в крайна сметка нито една не остана за ЗЕТ накрая (нямах свеж). С наближаването на новата процедура в мен се надига притеснение това да не се случи наново и да продължаваме само да повтаряме без особен резултат.
Та, въпросът ми е: има ли нещо, което мога да изискам да се направи, дори и то да се доплаща допълнително - дали в допълнение за процедурата, дали като диагностика ако пак се стигне до това, което да ни помогне да разберем по-точно какво се случва, или да ни помогне да не се.
Чета от доста време, но пиша рядко. Виждам, че споменавате някаква предембрионална диагностика или нещо такова, но нищо не разбирам. От нямам все още твърде много опит в областта и някои неща ми убягват, а за съжаление в България няма много добра система за повишаване на информираността и комтенентноста по тези теми.
Сякаш като проблемът се замете под килима и не се говори за него в национален план, той ще изчезне.Close

Та..както и да е. Идеята ми е какво може от наша страна да направим още? Какъв съвет бихте дали?

Това, което док предложи в да сменим препаратът за стимулация , тъй като може организмът ми да е реагирал зле. Предлага стим с Елонва.

Давам и контекст: имам всички мисля нужни изследвания - цитогенетични, тромбофилия, витамини, генетика, НК клетки, инсулин и пр. И пр. Единствено съм Хомозиготен носител за PAI 4G/5G  и имам дефицит на вит. Д, затова го приемам редовно. Прие ММ и леко нарушение в морфологията, което док казаха, че не би трябвало да представлява проблем. С женски фактор сме - една непропусклива и една отстранена тръба, резултат от извънматочна бременност.

Извинявам се за дългия пост и ви благодаря за търпението, което ще отделите да го прочетете. Просто с наближаването на новия опит в мен започва да се надига тревога, че въпреки различния подход, този път резултатът ще е отново същия. А да нямаш какво да ти остане за замразяване и трансфер е доста обезкуражаващо. Disappointed

# 61
Възможно е да е бил кофти цикъл миналият път или да не ти е повлиял добре препаратът. Също има жени, които изобщо не реагират добре на стимулация като цяло и тя скапва качеството на яйцеклетките. Колко ти е амх?

При нас първата стимулация също не завърши добре - от 5 оплодени всички спряха развитие на ден 3-4 и след това се установи завишена днк фрагментация. На втората стимулация използвахме зимот чип и замразихме 4 ембриона. Правена ли е днк фрагментация?

# 62
3.24 беше последното АМХ.

Не знам какво е ДНК фрагментация, така че предполагам че не е правена. Записвам си го като въпрос за другия път. Heart

# 63
На колко години сте ? Цикълът редовен, половите хормони в нормите ли са преди започване на стимулацията? Изглежда, че сте направили вече нужното. 13 Я си е доста добър резултат, освен реакция към препарата и недобро качество на яйцеклетките друго не се сещам да е довело то този резултат . Много е неприятно , случвало ми се е . При мен казаха , че е заради лошо качество на Я , но аз бях с постоянно завишен ЛХ.  Ако е единичен случай, не бих се притеснявала много. Следващият път може и дано да бъде успешния за вас 🍀

# 64
Задължително пуснете към спермограмата, ако няма. Пишат го и като SDI тест и е много важно.

# 65
На 31 сме. Хормоните са в норма. Всичко изследвано е в норма и без отклонения, освен нещата, които споменах.
Успокоително е, че е възможно да е било единичен случай.
Просто винаги като нещо не е наред човек се обръща към себе си и се чуди дали не е могъл да направи още нещо, дали нещо не в пропуснал.. или поне аз съм така Grin
Със сигурност ще проверим и за този SDI тест, благодаря. Heart

Ще видим как ще е с Елонв@та.

# 66
Щом всичко е в норма, мисля, че е единичен случай. Не бих се притеснявала много. За мъжкия фактор - Имси и Пикси също препоръчват много тук. Ние правихме имси , имаше имплантация , но приключихме с биохимична. Следващият път ще питам за пикси по препоръка на съфорумка. Станалото станало, продължаваме напред с увереност и оптизъм 🍀

# 67
На 31 сме. Хормоните са в норма. Всичко изследвано е в норма и без отклонения, освен нещата, които споменах.
Успокоително е, че е възможно да е било единичен случай.
Просто винаги като нещо не е наред човек се обръща към себе си и се чуди дали не е могъл да направи още нещо, дали нещо не в пропуснал.. или поне аз съм така Grin
Със сигурност ще проверим и за този SDI тест, благодаря. Heart

Ще видим как ще е с Елонв@та.
По-скоро си добавете pixie dish към селекцията. Ще премахнете днк-фрагментиралите по този начин. Според мен е излишно да изследвате някакви проценти при положение че със сигурност има днк фрагментирали сперматозоиди при всички. Аз също държах на Imsi понеже е доста по-добър като селвкция от Icsi. Ревизирайте си медикаментите за стимулацията също. Качеството на яйцеклетките не се променя и не се влияе от добавки, с времето само се влошава. Къде правите инвитро,  с кой доктор?

# 68
Селена, Ставрев

В какъв смисъл да ревизирам медикаментите?

Благодаря за обратната връзка!

# 69
При мен Елонва даде добър резултат. От 11 антрални, 10 ЯК, 9 оплодени, 6 до 5ти ден замразени.
Преди бях стимулирана с мериоферт и мерионал (общо три стимулации) и резултатът от антрални фоликули до оплодени и стигнали до 5ти ден беше по-лош. Четвъртата ми стимулация беше с Елонва.

# 70
Селена, Ставрев

Имам предвид да ги коментирате с лекаря. Явно тези медикаменти/дози не дават добър резултат. Може да обмислите и София като вариант за инвитро.

# 71
3.24 беше последното АМХ.

Не знам какво е ДНК фрагментация, така че предполагам че не е правена. Записвам си го като въпрос за другия път. Heart
Може ембрионите да се поставят в инкубатор. Така ще имат 24-часов мониторинг и няма да се вадят за да се оглеждат, а ще са в постоянна среда. Ако не настъпи промяна при втората стимулация, може да смените прокотола от къс на дълъг или обратно. При мен имаше ефект Simple Smile

# 72
Здравейте, момичета. 🙂Отдавна ви чета, а сега имам нужда от мнение. Този месец започнах стимулация, по къс протокол съм. За сега пункцията е за петък-31.01.Днес пуснах хормони :
LH-1.4 mU/mL
Прогестерон - 1.6 nmol/L
Естрадиол - 6463. 6 pmol/L
Как ви се струват тези стойности, имам преглед други ден, но ако имате виждане над нещата е добре дошло🙂

# 73
Селестия, в инвитрото често се случва след 3-ти ден от оплождането ембрионите да умират или да забавят развитие. Това се смята, че се дължи на мъжкия фактор. Дори и да има добро количество и подвижност, ако ДНК фрагментацията е висока, това значи че тези сперматозоиди са с увредено ДНК, а именно в главата на сперматозоида се състои ДНК-то което той дава на бъдещия ембрион. Съответно и затова ембрионите загиват. Ако оплождане не се случва или ембрионите още от 1-2 ден започват да умират или забавят се смята, че качеството на Я е лошо. Може да смените препарата, но щом има все пак оплождане и то повече от 50 % аз клоня към проблем с мъжкия материал.  Какви са стойностите на спермограмата? Коя подред стимулация е това и какво стана при предишните?

П.С. изследването се нарича ПИД ( предимплантационна диагностика на ембриони), PGT, и се прави на бластоцити, за да се види дали са генетично здрави. Не всеки ембрион става за ПИД, трябва да е достигнал определн стадий и брой клетки, но в момента най-доброто изследване, за да се избегнат хромозомни мутации

# 74
Селена, Ставрев

Имам предвид да ги коментирате с лекаря. Явно тези медикаменти/дози не дават добър резултат. Може да обмислите и София като вариант за инвитро.

Даже, най-вече обмислете София! Ставрев е загубил времето на много двойки, които познавам, включително и моето. Наистина не съм сигурна, че си струва да давате още шансове на него и на клиниката. Трябват ви много добър лекар и супер ембриолог! Това са двете неща, който ще ви донесат успех. В Селена ги няма за съжаление. Успех от мен🌸🍀Не губете време!

Общи условия

Активация на акаунт