Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 35 414
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Какви са стойностите на спермограмата? Коя подред стимулация е това и какво стана при предишните?
7% морфология, всичко друго е повече от перфектно.
Първи опит имам, който трябваше да бъде прекратен на 5-6 ден от стимулацията и не се стигна до пункция, вторият ми беше последния до тук. 13Я, 9 с добро качество, всички се оплодиха. От там една спряла развитие на 3 ден и другите ги чакахме до 6 ден, но нищо не стигна до бластоцит.

Благодаря за съвета за София и за прекрасните пожелания, Titilina . Преди да отида в Селена бях на консултация в Щерев в София. От там директно ни казаха, че с нашите резултати и възраст изобщо нямаме нужда от тях. В Пловдив сме си имали добри специалисти, да си се прибираме там вместо само да се тормозим и да бием път до София постоянно. В крайна сметка смятам да изчакам и този опит и в зависимост от крайния резултат ще обмислим как и къде да продължим напред.

Иначе въпреки неуспешния опит поне за сега аз съм доста доволна от лекаря си. Обяснява ми всичко подробно, отделя ми достатъчно време, обръща внимание на притесненията ми и никога не бърза да ме изгони от кабинета. Силно се надявам следващия път всичко да се получи по-добре. Няколкото лекари в различни клиники, които посетихме казаха, че нямало нужда да се тревожим (а после какво се случи Joy )
Това, което също много ми харесва е, че винаги е на разположение. Аз не мога да вирея в клиника , където ми дават един телефон на регистратура и не мога да се свържа с доктора каквото и да става. Не съм от тези, които звънят за щяло и нещяло в извънработно време, но понякога има елементарни неща, които могат да се решат без 2 часа чакане пред кабинета с един обикновен 5-минутен телефонен разговор. Това да не мога да се свържа с лекаря си ако имам нужда за мен много подкопава връзката на доверие, която смятам, че трябва да съществува в този процес.

Ако ми се наложи преместване, определено пак бих търсила лекар с такъв подход.

Не знам дали има смисъл да питам за потенциални бъдещи препоръки. Забелязала съм, че за всички по-известни лекари в сферата има и позитивни и негативни отзиви, което значително затруднява вземането на решение. Още по-трудно е да се действа на база препоръки, защото всеки препоръчва този, при който е успял (което в логично), но и всеки случай е малко или много индивидуален и това , което работи за едни, невинаги работи за други.

Страшно е напрежението, че не стига че винаги си мислиш, че е можело още нещо да направиш ти и да дадеш от себе си , когато опитът е неуспешен, а и започваш да се обвиняваш дали си избрал правилна клиника, правилен лекар. И в крайна сметка в един момент ае чувстваш страшно изтощен постоянно да търсиш за всичко вината в себе си. От друга страна ако след всеки неуспех се сменя клиниката - отиваш при нов специалист, който не те познава, не знае историята ви, как ти реагира организма и прочее и всичко започва наново. В един момент се налага да взимаме решения, които ни се струват критички, а после ако нещо се обърка ще виним себе си. Че не сме постъпили другояче…

Пак се отплеснах …  ама като се задълбая в темата и се закопавам . Затова и по-често чета и по-рядко пиша. Знам се каква съм.

Много благодаря на всички за напътствията и бъдещите такива! Наистина е много полезно да има към кого да се обърнеш за повече информация.

Много силно се надявам за успех за всички ни, защото всяка двойка заслужава такова щастие! Heart

# 76
Здравейте. Подготвям се за инвитро .. стартирахме вчера с Мероиферт по 225мл на ден. Излязоха ми изследванията (3ти ден от МЦ) , според вас има ли повод за притеснение:

# 77
MonnaM,
A фсх не е ли изследван?

# 78
MonnaM,
A фсх не е ли изследван?
Не , сега в четвъртък

# 79
MonnaM, изглежда ЛХ е високичък, а ФСХ в четвъртък ще е повлиян от Мероиферта. Колко фоликули се видяха на ултразвука?

# 80
Не знам точно какво каза докторът.
Знам също резултата от Амх - 3.45
А имате ли представа на какво може да се дължи високото ЛХ.
В четвъртък ще правим пункция на кистичка, също.

# 81
Стискам палци за много и качествени Я, с този висок АМХ Simple Smile
Иначе за причина не мога да кажа, моите ФСХ и ЛХ се бяха повишили от многото поредни стимулации, като за 2 месеца почивка влязоха в норма. Успех!

# 82
Записвам се с първи провален инвитро опит във Варна. Единствените ми два ембриона не се закачиха. Не са ми правили много изследвания преди това. Нито имунологични, нито генетични, нито микробиологични.
Следващия път ще се насоча към Надежда.
Някой с опит там?

# 83
Aleks1357, къде във Варна правихте инвитро? Съжалявам за неуспеха Pensive

# 84
Aleks1357, първото ни инвитро също беше във Варна, но не направихме ​​бластоцисти и се преместихме в Надежда, където направихме второ инвитро с 2 ​​бластоциста, но неуспешен трансфер на единия. Сега правим трето инвитро на естествен цикъл. Все още нямам бременност, но организацията и разширените възможности за изследвания и лечение, които има в Надежда са далеч над това което беше във Варна.

# 85
Здравейте, преди около 2 месеца ми правиха хистероскопия за проверка на матка и тръби.. (повода е спонтанен аборт преди време и неуспешни опити след това около 2 години)оказа се, че имам начална форма на ендометриоза и непроходими тръби пълни с течност… Единствения вариант в нашия случай е инвитро.. всичко добре (от фонда ни одобриха), но по думи на докторката тази въпросна течност е токсична за плода и въобще е пречка.. като цяло ми предложи все пак да рискуваме така с първата процедура и ако не се получи да отстраним тръбите или ако все пак реша да се махнат преди всичко .. някак вътрешно си мисля, че е по удачно да се минимализира риска като ги махнем тези тръби.. Но ми се иска да чуя и мнението на други от вас.. А също и ми се иска да знам колко време след отстраняването на тръбите е възможно да се пристъпи към инвитро процедура..? Simple Smile

# 86
Момичета колко време почивате между стимулацийте, декември  беше първото ми неуспешно инвитро. Чудя се дали два цикъла са напълно достатъчни да си почине организма и Март да действаме?

# 87
Почивката е индивидуална, за мен са достатъчни два цикъла за да ми се нормализират хормоните. Може да си пуснеш едни контролни кръвни на 2-3-ти ден от МЦ за да видиш дали ФСХ, ЛХ, Естрадиол са ок.

# 88
Аз и двата пъти почивах по 5 месеца. Първият път така се наложи, заради киста. Вторият път имах нужда от време да се съвзема, чисто емоционално.

# 89
Според мен поискай второ мнение от друг репродуктивен лекар. Това е голямо решение.

Здравейте, преди около 2 месеца ми правиха хистероскопия за проверка на матка и тръби.. (повода е спонтанен аборт преди време и неуспешни опити след това около 2 години)оказа се, че имам начална форма на ендометриоза и непроходими тръби пълни с течност… Единствения вариант в нашия случай е инвитро.. всичко добре (от фонда ни одобриха), но по думи на докторката тази въпросна течност е токсична за плода и въобще е пречка.. като цяло ми предложи все пак да рискуваме така с първата процедура и ако не се получи да отстраним тръбите или ако все пак реша да се махнат преди всичко .. някак вътрешно си мисля, че е по удачно да се минимализира риска като ги махнем тези тръби.. Но ми се иска да чуя и мнението на други от вас.. А също и ми се иска да знам колко време след отстраняването на тръбите е възможно да се пристъпи към инвитро процедура..? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт