Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 835
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Те не стават повече, просто преди това са били твърде малки и не са се виждали на ултразвука, иначе винаги са си били там Simple Smile
Благодаря. Лоши фоликулчета 😀

# 616
Здравейте,
Ден преди ЗЕТ бях с 473nmol/g прогестерон. То хубаво да е висок, ама чак пък толкова.. 🤣
Лекаря не се притесни, но аз стоя и го мисля. Слагам по 1 инжекция пролутекс на ден - това е. Моля, някой, който е на ясно да даде мнение. Благодаря!

# 617
Здравейте, въпроса ми със сигурност е нелеп, но съм доста притеснена… правим стимулация за инвитро в Турция.. днес ми е 13 ден от цикъла.. и сложих първата инжекция “Цетроцид” .. Обаче… от вчера имам слузесто течение като преди ОВ… и незнам дали е нормално.. притеснявам се да не съм овуилирала.. А чак утре пътуваме към Турция а прегледа ми е в Понеделник..

# 618
happy.women Мисля нещо сте объркали терапиите. Цетротид се слага в крайните дни на стимулацията, за да подтисне вашите собствени хормони и да останете само на тези, които доктора е изчислил. 36-40 часа преди пункция се поставя овитрел или хориомон, за да узреят финално фоликулите. А дали е настъпила овулация, може да се разбере само при преглед с ехограф. Относно слузестото течение, до колкото ми е известно то се случва 1-2 дни преди овулация и продължава и след това. За моята пункция аз също имах притеснение, че са се спукали фоликулите, но се оказа, че са си там.

# 619
Не шашкайте жената, всичко звучи нормално! Цетротид се слага към края на стимулацията, тоест всичко е точно. Да и овитрел или друга таймираща се слагат 36ч преди пункция, но вероятно ще ви я назначат като стигнете там и ви прегледат. Слузта при стимулация е нормална - заради завишения естроген от стимулацията е. Аз цяла седмица преди пункция теглих 30-сантиметрови слузести конци при избърсване. Всичко ще бъде наред, успех! Simple Smile

# 620
Semirra Защо не ми прочетете отново коментара, преди да пишете? Абсолютно същото съм написала! Освен това, момичето е написала, че днес е 13 ден от стимулация, в понеделник ще е 15, ако тогава слага овитрел и след два дни пункция прави 17 дни стимулация, което е доста дълъг период. Относно течението обясних, че започва 1-2 дни преди ову, което в нейния случай е напълно нормално. Кой и с какво съм шашнала?

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 19:55 от Bubolina*86

# 621
Лично аз не бих желала в такъв период някой да ми каже, че нещо съм объркала. Всичко звучи ок, вероятно доктор я е прегледал и според размерите на фоликулите е преценил да я викне чак понеделник, а цетротида би трябвало да предотврати овулация. Това е. Не търся конфронтация. Хубаво е човек да е спокоен по време на процедура ако няма повод за обратното.

# 622
semira Това, което визирах е, че е объркала имената на терапиите, когато е писала поста и затова обясних кое какво е и кога се използва. Не съм целяла да я притеснявам, затова и съм написала, че аз също имах усещането, че съм в овулация, но всичко е било наред по време на пункцията.

# 623
При мен успешната ми пункция в Турция беше с много слузесто течение. Бях 100 % убедена, че са заминали двата фоликули, които имах. Аз бях и на стопиращи инжекции декапептил още от началото на стимулацията и координаторката пропусна да ми каже за последната от стопиращите инжекции и не я сложих.
Та като почна това течение, но се оказа, че не беше настъпила овулация и докторът ми обясни, че медикаментите ( гонал, мериоферт и декапептил) действат бурно и течението е доста по- обилно от това при естествен цикъл.
Успех и напред!

# 624
bubolina, на мен например цетротид ми беше включен от 4ти ден на стимулацията, а пункцията ми беше още 10 дни по-късно. Така че не е само в последните дни, ако лекаря прецени го включва и по-рано. За справка - имах 17 извадени, 11 оплодени Я, както и износих 2 деца от получените 6 ембриона.
А жената е написала, че днес е 13ти ден от цикъла, което вероятно означава, че е 10 или 11ти ден от стимулацията.

# 625
2402 Има най-различни варианти и както обясних по-рано въпросът ми беше дали вместо овитрел/хориомон е написала цетротид, нормално е да обърка имената. Защото с цетротид овулация не се предизвиква и вероятността да е овулирала е много малка! Изобщо не съм имала за цел да влизам в каквито и да е спорове. Естествено, че жена с жена не е различна. При мен са правили пункция 11 ден от цикъл/10 от стимулация, но това не означава, че ситуацията е същата както при останалите момичета.

# 626
Здравейте момичета ☺
Някоя взимала ли е болничен по време на подготовка за трансфер ??

# 627
Здравейте момичета ☺
Някоя взимала ли е болничен по време на подготовка за трансфер ??
По време на подготовка, не знам дали дават. Но след трансфер- може. В “Надежда” е 15 дни

# 628
Като сме на тема болнични - как успявате да “оправдаете” отсъствията си? Знам, че е тема коментирана много пъти, но като че ли покрай целия стрес около инвитрото, голяма част от нас са под стрес и за работното си място.

Аз работя в българска фирма, на сравнително висока позиция, с доста натоварено ежедневие от работни задачи и срещи, и за съжаление няма кой да ме замества, когато отсъствам. Не съм споделяла с прекия си ръководител, защото знам, че няма да прояви разбиране и по-скоро бих била съкратена.

По време на стимулацията, трудно, но успявах да съчетая работата с прегледите, с повече дни хоум офис. След пункцията си взех една седмица болничен и вече усещам как започват да ме гледат накриво.

Понеже ще съм ЗЕТ, започвам да изпитвам ужас, че следващия месец отново ще трябва да ходя често на прегледи (всеки един преглед ми е поне 3 часа извън работа), за самия трансфер ще си взема ден-два отпуск и от сега ми е притеснено точно в кой ден би бил и дали няма да имам “важен” ангажимент.
Въпреки това, никой не знае дали бременност ще настъпи от първи трансфер или това всичко трябва да се повтори още 1-2-3 пъти.

Та, ей такива мисли са ме налегнали последните дни и колкото и да се опитвам да се самоуспокоявам, че в момента това ми е най-важният приоритет, някак си да останеш без работа преждевременно, също не е окей. Нито да си търсиш нова, нито пък да седиш и да чакаш и в един момент да се окажеш без майчинство…

# 629
@beyourself Аз също много се притеснявах като теб, особено, че работя на смени и колегата трябваше да покрива и моите. Много ме беше страх да говоря с директора ми, но преглътнах и с треперещи ръце казах. Оказа, че жената има опит с инвитрото и влезе в положение. Та, се успокоих... На мен ми предстои втори трансфер, и да - налага се да сменям смени, да взимам отпуск, но си напомням, че все пак това е работа.. Я съм там още една, две години...я не. А детето ще ми е радост за цял живот. То ми е най-важно. Така че... Който иска да те мрази, който иска да те гледа накриво. Мисли за твоя мир и спокойствие! Колегите няма да дойдат да износят, родят и изгледат дете вместо теб!

Общи условия

Активация на акаунт