Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 35 429
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Aleks1357, първото ни инвитро също беше във Варна, но не направихме бластоцисти и се преместихме в Надежда, където направихме второ инвитро с 2 бластоциста, но неуспешен трансфер на единия. Сега правим трето инвитро на естествен цикъл. Все още нямам бременност, но организацията и разширените възможности за изследвания и лечение, които има в Надежда са далеч над това което беше във Варна.

Аз бях в Майчин Дом. 4 неуспешни инсеминации и 1 неуспешно инвитро там. Мисля че е време да сменя. Подходих с доверие, но истината е че сега като се замисля никога не ми направиха изследвания да разберем защо не се получава. Аз сама си правих и ми излезе тромбофилия, но никой не ми обясни точно какво ми означават резултатите. Микробиология също не са ми правили. Знам че имам завишени бели кръвни клетки, но за имунология не бях и чувала докато не прочетох онзи ден някъде във форума. Знам че имам антитела, но TSH ми е нормално, но и за това не сме говорили. Витамини не са ми пускали. И знам че клоня към анемия. Един доктор ми каза че имам поликистозни яйчници, а другия каза че няма нищо такова.
Като погледна в сайта на Надежда имат генетици и имунолози и всякакви специалисти.
Мисля преди следващия опит да си направя абсолютно всички възможни изследвания преди да мисля за трансфер.

# 91
При мен почивките също станаха доста месеци - първо почивка между опитите, после боледуване, киста. Голямо моткане с две думи Confused

# 92
Aleks1357 кутиятя за съобщения ти е пълна Simple Smile

# 93
Здравейте, преди около 2 месеца ми правиха хистероскопия за проверка на матка и тръби.. (повода е спонтанен аборт преди време и неуспешни опити след това около 2 години)оказа се, че имам начална форма на ендометриоза и непроходими тръби пълни с течност… Единствения вариант в нашия случай е инвитро.. всичко добре (от фонда ни одобриха), но по думи на докторката тази въпросна течност е токсична за плода и въобще е пречка.. като цяло ми предложи все пак да рискуваме така с първата процедура и ако не се получи да отстраним тръбите или ако все пак реша да се махнат преди всичко …….

Ако наистина тръбите са пълни с течност по-добре ги отстранете преди трансфер. Аз не знам обаче с хистероскопия може ли да се постави такава диагноза. При мен се видя на цветната снимка на тръбите. С лекуващият ми лекар решихме първо да направим стимулацията и да замразим ембрионите и след това да правим лапароскопия, защото при някои тя оказва влияние върху резерва.

# 94
Здравейте, редовно Ви чета, но за първи път пиша. Кратката версия на нашата история е след 3 години неуспешни опити, последвали 4 инсеминации, пристъпихме към фонда и инвитро. На този етап съм минала само стимулация(декември), имам замразени 4 ембриона (от общо 16 яйцеклетки, стигнаха 4 до замразяване, с мъжки фактор сме), на един от прегледите се видя полип, който трябваше да се махне. От МЦ не ми предложика къде и как да го махна полипа, направиха ми хистероскопия преди 10 дни. Въпросът ми е кога след хистероскопията може да се направи трансфер, за сега съм решила да си пусна микробиология, кръвни изследвания, витамини, но какво още, лекарят ми мълчи по темата. Стана дълго и объркано, но се лутам в омагьосан кръг и няма излизане. Обиколили сме достатъчно репродуктивни, като половината са на мнение, че сме с мъжки фактор, а другите че нещата няма причина да не се получават. В МЦ в момента, лекарят е на мнение, че няма смисъл да търсим причината къде е (посочи възраста ми като фактор- 35г.), а директно да действаме. Е, каша ми е в главата, но като го написах и ми олекна, благодаря , на всички които ме изчетоха.
Прекрасен ден и пожелавам на всички вълшебството да се случи.

# 95
Здравей!

Пожелавам ти още първият трансфер да е успешен 🤞

Трансфер можеш да направиш още следващия месец, след хистероскопията, стига хормоните да са наред. Защо мислят, че е мъжки фактор? Какви са показателите при него?

# 96
Скрит текст:
Здравейте, редовно Ви чета, но за първи път пиша. Кратката версия на нашата история е след 3 години неуспешни опити, последвали 4 инсеминации, пристъпихме към фонда и инвитро. На този етап съм минала само стимулация(декември), имам замразени 4 ембриона (от общо 16 яйцеклетки, стигнаха 4 до замразяване, с мъжки фактор сме), на един от прегледите се видя полип, който трябваше да се махне. От МЦ не ми предложика къде и как да го махна полипа, направиха ми хистероскопия преди 10 дни. Въпросът ми е кога след хистероскопията може да се направи трансфер, за сега съм решила да си пусна микробиология, кръвни изследвания, витамини, но какво още, лекарят ми мълчи по темата. Стана дълго и объркано, но се лутам в омагьосан кръг и няма излизане. Обиколили сме достатъчно репродуктивни, като половината са на мнение, че сме с мъжки фактор, а другите че нещата няма причина да не се получават. В МЦ в момента, лекарят е на мнение, че няма смисъл да търсим причината къде е (посочи възраста ми като фактор- 35г.), а директно да действаме. Е, каша ми е в главата, но като го написах и ми олекна, благодаря , на всички които ме изчетоха.
Прекрасен ден и пожелавам на всички вълшебството да се случи.

Може да се пусне още:
Пакет “Тромбофилия”
Имунологичен пакет
Цитогенетични изследвания
НК клетки

# 97
Момичета колко време почивате между стимулацийте, декември  беше първото ми неуспешно инвитро. Чудя се дали два цикъла са напълно достатъчни да си почине организма и Март да действаме?

Аз правих стимулация ноември, нещата не се получиха, и моя лекар беше готов да направим втора стимулация едва ли не веднага. Когато попитах не е ли необходима почивка между стимулациите, отговорът беше, че не, може да се направи една след друга, което малко ме учуди...Ние обаче решихме да направим почивка един цикъл време.

# 98
Поне 2-3 цикъла след стимулация, защото организма има нужда да си регулира хормоните. Под цикъл имам предвид да минат поне 2 менструации време. А не просто 2 месеца. Да не говорим, че често след стимулации се получават кисти и задържани фоликули, които пречат на нова стимулация и може би това е начин тялото да каже " искам почивка".

# 99
Всеки момент чакам да ми дойде цикъл, за да започнем стимулация, но ми закъснява. Изчислиха го уж на 28. Ако вторият ден на цикъл се падне в неделя, какво да правя? В клиниката има дежурни в събота, но не и в неделя.

# 100
Няма проблем да се започне и на 3ти ден. На мен ми дойде по обедно време и отидох не на следващия, а на по-следващият ден. А и ако ти дойде след обед, за първи ден се брои следващият. Не се притеснявай, повечето клиники почиват в неделя и това не е проблем.
А ако ти дойде преди обед, може да отидеш и на първи ден още да видите за ЗФ (така разбрах аз поне) и да ти дадат медикаменти за от 2ри ден. Успех! 🍀

# 101
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за клиниката в Тутракан предстои ми там инвитро ?

# 102
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за клиниката в Тутракан предстои ми там инвитро ?

Ето тематата за клиниката  в Тутракан
https://bg-mam.ma/t/1559189

# 103
Здравейте! Моето първо инвитро със свеж трансфер на 5-дневен ембрион, завърши с химическа бременност или ранна загуба на бременноста.
След 2-ри цикъл, за да се успокои организма ще правим замръзен трансфер, като всички ми казват, че това че веднъж е станало шансовете се увеличават. Но аз все повече се притеснявам, тъй като щастието ни беше 12 дни. Имаме още 2 ембриона. Ако не стане с тях мисля да се насочим към Турция, където съм правила вече преглед и изследвания и останах доста очарована от професионализма им и разликата от Българската медицина

# 104
Здравейте , на някоя от вас дали се е случвало , мъжа ви да направи спермограма в ин витро център , после втора в друг ин витро център  и резултата от втората да няма нищо общо е първата ?

Общи условия

Активация на акаунт