Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 36 177
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, изникна ми едно въпросчета като чета коментарите - защо се отлага трансфер след висок прогестерон. Аз имам едно неуспешна ин витро (БХ) . Докторката ми беше изписала 2х1 флакон пролутекс и прогестеронът на 3 ден след започнал прием и след пункция, беше 161 ng/ml, това лошо ли е? Сега чакам цикълът да ми дойде и ако всичко е наред, ще започнем стимулация за второ ин витро и затова питам.

# 391
Отлага се, когато прогестеронът е висок в денят на овулацията или пункцията (над 1,5 - 2 ng/ml). При включен прогестеронов препарат преди трансфер се очаква да е висок. Но 161ng/ml си е доста височък прогестерон и има проучвания, според които много високия прогестерон също не е оптимален за трансфер, но няма как да се каже дали това е била причината за БХ. Може и да си е генетичен проблем при ембриона, може да въпрос на имунология, т.н.

# 392
Здравейте,
момичета, имам следното питане и ще съм благодарна ако някой сподели мнение или опит, че вече съм много притеснена..
Имахме едно неуспешно инвитро, сега сме при друг лекар и чакам да започне стимулация.. преди това се оказа че имам задържан фоликул, който се превърна в киста, доктора пожела да не приемам противозачатъчни и тя сама да се изчисти.. да обаче цикъла ми закъсня с 1 седмица, което беше ясен знак, че кистата си е още там, посетих пак доктора и той ми каза, че пак отлагаме стимулация, защото кистата не се е махнала, но върви добре и отново няма да ми изписва протичочатъчни и каза, че другия месец почваме стимулацията..
Та въпроса ми е как знае, че другия месец няма да я има за да започнем стимулация и какво означава, че върви добре при положение, че на изследванията виждам, че е с 2-3мм по-голяма от първия месец Thinking
Не че му нямам доверие, просто ми е интересно как ще се случат нещата и ако някой има опит, защото аз за пръв път имам киста. Благодаря.
Аз имам киста, която беше на яйчника преди стимулация, чакаха я да се махне- с противозачатъчни и без тях, е не се махна. Стимулираха ме с нея, забременях , родих и отново е там стои си.

# 393
Ако е на самия яйчник, а не в него, обикновено не се влияят от хормонална терапия. Аз имам такава параовариална киста, ще видим как е положението с нея на следващия преглед за уж начало на втори цикъл стимулация.

# 394
Аз също съм с киста в единия яйчник, но въпреки това хормоните ми бяха добри и започнахме стимулация с Кломифен. На проследяването видяхме растящ фоликул до кистата, а в другия яйчник има още три фоликула. Не знам дали тази киста ще се махне сама, мисля да помоля да я пунктират.

# 395
Благодаря. Ами най-вероятно е генетични аномалия, както в 80 процента от случаите. Имунологичният фактор го изключих като вариант.

# 396
Момичета колко дни след пункция е нормално да дойде цикъла.
Гърдите са ми напрегнати поне от седмица, корема ми е подут, но никакви изгледи за цикъл вече 12 дни. Нормално ли е това?

# 397
На мен ми дойде на 13-я ден след пункцията.

# 398
Моята пункциия беше вчера ..  И днес имам много силни болки направо немога да се движа днес , се чух със Акушерката каза че е нормално но, аз много се притеснявам..
Аз очаквах да ме викнат на преглед ..

# 399
Моята пункциия беше вчера ..  И днес имам много силни болки направо немога да се движа днес , се чух със Акушерката каза че е нормално но, аз много се притеснявам..
Аз очаквах да ме викнат на преглед ..

И аз вчера бях с пункция, няколко часа след нея имах болки, дискомфорт . Можеш да пиеш нош па 3х2 ще те отпусне не се притеснявай, почивай повече.🍀

# 400
Пия наш по но , няма никаква промяна, мисля да отида до клиниката, дори немога да седна на гъза си толкова са силни болките

# 401
Разбира се, че при силни и нетърпими болки, веднага трябва да се свържеш с клиниката и задължително преглед!
Пожелавам ти успех! Пиши после как си!
Пия наш по но , няма никаква промяна, мисля да отида до клиниката, дори немога да седна на гъза си толкова са силни болките

# 402
Къде ви правиха пункцията?Моята беше в Турция,на другия ден бях задържала газове и лекаря ви каза да взема парацетамол и да ходя да вървя,колкото и трудно да ми беше 40 минути вървях без да спирам и болката премина,ако не ми минеше казаха,че ще ме,извикат на преглед.

# 403
Моята пункция беше в гр. Плевен . Аз пия наш па и Дуфастон и инжекция за разреждане на кръвта

# 404
Моята пункция беше в гр. Плевен . Аз пия наш па и Дуфастон и инжекция за разреждане на кръвта
Ако можете опитайте да вървите,ако не обаждайте се в клиниката,да видят какво се случва

Общи условия

Активация на акаунт