Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 879
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Аз го приемам по време на стимулация. Препоръчано ми е от лекар, който е наясно, че правя стимулации. Не трябва да се превишава дневната доза и не трябва да се приема повече от месец, т.е. 1 месец го пия, след това минимум един месец почивам. При подготовка и след трансфер не приемам никакви други лекарства/добавки, освен тези, които ми е казал репродуктивния.
Не е добре да се приема преди трансфер ,по време на стимулация и от бременни . Може да повлияе негативно на имплантацията . Ме е доказано на 100% ,но не е желателно да се приема
quote author=Si_mo_na link=topic=1729188.msg49495039#msg49495039 date=1742764728]
+1 за златен корен. Аз също го пия и ми влияе доста добре на емоциите.
Може ли да се приема пл време на стимулация, пункция, трансфер и след това?
[/quote]

# 496
Някой чака ли за заповед този месец? Дали ще са готови до края на месеца? Надявам се, че няма практика да ги издават в началото на следващия.

# 497
Някой чака ли за заповед този месец? Дали ще са готови до края на месеца? Надявам се, че няма практика да ги издават в началото на следващия.
Аз днес взех моята,изпратена по еконт

# 498
Аз не чакам за този месец, но четох в темата за ЦАР, че са започнали да ги разпращат.

# 499
Благодаря, момичета! ❤

Моника, може ли да споделиш кой поред номер си? Аз ще си я вземам лично от там и проверявам в сайта, но ми излиза само “прието заявление”.

# 500
Ванилка, ако си подавала през февруари или са ти казали, че ще влезеш в мартенското заседание,  направо отивай да си я вземеш. Според мен няма смисъл да чакаш да обновят сайта.

# 501
Ох, ужас, аз мислех, че там обновяват първо хаха Още средата на февруари подадохме и тогава изпуснахме февруарското. Благодаря много!

Ванилка, ако си подавала през февруари или са ти казали, че ще влезеш в мартенското заседание,  направо отивай да си я вземеш. Според мен няма смисъл да чакаш да обновят сайта.

# 502
записвам се и аз в темата Simple Smile
Повреме на стимулация съм, днес при прегледа се потвърдиха опасенията ми, че левия яйчник не функционира …. след лапаросопия съм, много сраствания и махната лява тръба + за разкош ендометриоза… картинката е прекрасна. Миналия опит инвитро заради тези сраствания вадихме само от дясно, но за съжаление трансферите не бяха успешни…
Има ли момичета, които са разбрали повреме на стимулация, че единия яйчник не функционира? Някакви съвети? Чудя си се дали цял живот е бил така срастнал и никога не е функционирал (въпреки, че като млада лекарите са го виждали “УЖ” на ехограф) а той се намира зад матката до десния или ендометриозата го е “убила”…

# 503
Здравейте, днес мина пункцията ми. В деня, когато трябваше да поставя тригъра прогестеронът ми беше 2.2ng, а лигавицата 11 мм. Докторът ми каза, че най-вероятно ще правим замразен, доколкото разбрах, защото прогестеронът е висок, но понеже сме и с мъжки фактор, после прецени въпреки всичко да се подготвям и за свеж. При какви стойности на прогестерона се прави СЕТ?

# 504
Под 1,5 . На мен над тази стойност категорично ми отказаха свеж трансфер
Здравейте, днес мина пункцията ми. В деня, когато трябваше да поставя тригъра прогестеронът ми беше 2.2ng, а лигавицата 11 мм. Докторът ми каза, че най-вероятно ще правим замразен, доколкото разбрах, защото прогестеронът е висок, но понеже сме и с мъжки фактор, после прецени въпреки всичко да се подготвям и за свеж. При какви стойности на прогестерона се прави СЕТ?

# 505

СЕТ се прави при стойности на прогестерона до 1 . След това става висок и лигавицата презрява. Освен 8-12 мм лигавицата трябва да е и размер М.
Каква връзка има мъжкия фактор с това дали ще се прави СЕТ? Той зависи единствено от лигавицата и хормоните на жената.

# 506
На мен също ми отказаха свеж трансфер прогестерон беше много висок доста рисковано е , и ние сме със мъжки фактор но лекарката ми категорично отказа свеж трансфер, каза че няма никаква успеваемост когато прогестерон не е във норми ..

# 507
Благодаря ви, честно казано нямам представа, мисля, че идеята беше ако са ок ембрионите до 3ти/5ти ден да ги върнем тогава, за да не замразяваме… сега обаче се чудя какво да правя

# 508
Ако ембрионите спрат развитие след 3ти ден (когато вече може да се случи заради яйцеклетката, заради сперматозоидите или заради комбинацията от двете), няма да има никакво значение, че са били в матката. Според мен с мъжки фактор най-смислено е да се изчакат до 5ти ден, а в случая с този прогестерон да се пристъпи към ЗЕТ след това. Но все пак лекаря е този, който решава заедно с вас. Най-добре да обсъдите с него защо го предлага.

# 509
Днес ми е десети ден след трансфер на две три дневни ембриончета . Излизах за малко и ме заболя ниско долу в дясно ,може би яйчник .Аз правих кръвен на 6 и 7 ден и беше отрицателен ,та го отписах . Но тест ми е назначен на 14 ден и затова продължавам с всички лекарства .Приемам естрофем три пъти на ден ,утрогестан 3 пъти по 2 ,пролутекс по веднъж на ден ,фраксипарин през ден ,аспирин през ден ,бромокриптин по половинка всеки ден,еутирокс и разни витамини . Дали  тази болка е нещо сериозно ,случвало ли ви се е? Когато се движа е доста остра ,досега не съм изпитвала подобна ,когато лежа изчезва . Появи се преди около 2 часа

Общи условия

Активация на акаунт