Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 825
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
dragon.fly, този труден път, а и сблъсъкът ми с рака, ме научиха да прощавам на хората и да съм над тези неща. Трудно е, но полезно. Така че, нека си говорят 😊
Преминавам на "ти" и бързам да те успокоя, че съм била на дълъг протокол с блокираща инжекция Резелиго. Няма страшно! Тя беше с действие един месец, след което започнахме стимулацията. Нейната функция е да постави яйчниците малко "на пауза" да почиват и да имат повече енергия след това по време на стимулацията. Никакво изпотяване не съм имала, единствено поне по 2 пъти на ден плачех от радост или от тъга, а след две минути започвах да се смея. Не ме е натоварило, беше весело и за половинката ми 😄 Повтаряй си, че си силна и го правиш в името на дечицата! С такива думи всяка болка и неразположение избледнява 🌻

# 646
И аз да се включа по темата с отсъствията от работа. Веднага след като разбрах, че трябва да се подлагам на ин витро реших да говоря с шефа ми, не знаех как ще реагира, но знаех, че това криене и чудене как да изляза от работа ще ме съсипе психически. По време на разговора плаках почти през цялото време, много ми беше неудобно, но бях много емоционална, просто все още не осъзнавах какво ми се случва, камоли да го изрека. Шефът ми изненадващо реагира много добре, каза ми, че няма проблем да излизам за прегледи, за пункциите си взимам отпуск, а след трансферите работя хоум офис. Направо камък ми падна от сърцето и съм много благодарна, че го прие толкова добре, за разлика от жена му (тя много добре знае в какво положение съм и че правим ин витро), един ден дойде в офиса и ми каза: е ти сега ли намери да раждаш, не е подходящ момента, защото предстоят нови проекти... Просто без коментар, влезе ми от едното ухо и излезе от другото. По-скоро ме шокира фактът, че мъж ми влиза в положението по някакъв начин, а тя като жена и майка ми прави такива коментари.
Също ме притесняваше и как ще реагират колегите, тъй като помолих шефът ми за дискретност, просто не искам да се знае и да се шушука. При нас попринцип не е позволен хоум офис и не знаех и на това как ще реагират колегите. За сега слава богу няма проблем, не разпитват защо отсъствам или поне не пред мен, може и да са питали шефа.

# 647
И аз да се включа по темата с отсъствията от работа. Веднага след като разбрах, че трябва да се подлагам на ин витро реших да говоря с шефа ми, не знаех как ще реагира, но знаех, че това криене и чудене как да изляза от работа ще ме съсипе психически. По време на разговора плаках почти през цялото време, много ми беше неудобно, но бях много емоционална, просто все още не осъзнавах какво ми се случва, камоли да го изрека. Шефът ми изненадващо реагира много добре, каза ми, че няма проблем да излизам за прегледи, за пункциите си взимам отпуск, а след трансферите работя хоум офис. Направо камък ми падна от сърцето и съм много благодарна, че го прие толкова добре, за разлика от жена му (тя много добре знае в какво положение съм и че правим ин витро), един ден дойде в офиса и ми каза: е ти сега ли намери да раждаш, не е подходящ момента, защото предстоят нови проекти... Просто без коментар, влезе ми от едното ухо и излезе от другото. По-скоро ме шокира фактът, че мъж ми влиза в положението по някакъв начин, а тя като жена и майка ми прави такива коментари.
Също ме притесняваше и как ще реагират колегите, тъй като помолих шефът ми за дискретност, просто не искам да се знае и да се шушука. При нас попринцип не е позволен хоум офис и не знаех и на това как ще реагират колегите. За сега слава богу няма проблем, не разпитват защо отсъствам или поне не пред мен, може и да са питали шефа.

Ама как изобщо си си въобразила, че детето ти може да е с по-голям приоритет от проектите на работа... 😐

# 648
Момичета по време на приема на лекарствата за трансфер ходили се до клиниката за кръв, както беше за стимулацията аз ходех през ден, да се следят нивата мисля че и сега трябва да е така. Някой който вече е минал трансфера да сподели 🙂🙂🙂

# 649
При мен пускат хормони на втори ден и ме гледат пак около 10ти. Като пораснат фоликулите пускат отново хормони, за да видят кога ще е ову и да таймират. Т.е кръв ми се взима два пъти до трансфер. Освен ако няма нещо специфично, което да следите, няма нужда да се ходи постоянно.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 11:13 от Lina9152

# 650
Абсолютно и аз не знам как си го помислих, все пак съм на 29 години и мисля да се пенсионирам на тази работа хахаххаха.

Ама как изобщо си си въобразила, че детето ти може да е с по-голям приоритет от проектите на работа... 😐

# 651
Лично аз не бих желала в такъв период някой да ми каже, че нещо съм объркала. Всичко звучи ок, вероятно доктор я е прегледал и според размерите на фоликулите е преценил да я викне чак понеделник, а цетротида би трябвало да предотврати овулация. Това е. Не търся конфронтация. Хубаво е човек да е спокоен по време на процедура ако няма повод за обратното.

Здравейте, прегледа мина и съм на финалната права.. всичко е наред.. Доктора ми обясни, че е нормално при по-силна стимулация да има и по-засилено слузесто течение..Всичко съм си изпълнила както е по предписание .. Желая успех на всички от сърце! ❤🫶🏻

# 652
Момичета, привет, искам да питам, имало ли е някой, който да е бил с пункция след 17-ти ден на стимулацията?

# 653
При мен беше на 17-ти ден. Зависи обаче на каква стимулация сте. Аз бях на почти ЕЦ, с малко хапчета и гонал, почнати чак на 11ти ден.

# 654
Мерси! При мен питането е по-скоро в светлината на по-горната дискусия, като притежател на неразбран шеф и поне горе-долу да пресметна как ще отсъствам, защото разбиране йок.
Иначе, тепърва започвам за, вчера бях за преглед на 3-ти ден и още нищо не се знае.

Късмет на всички!

# 655
Момичета бясна съм бях при лекарката на преглед след пункцията от която са минали 30 дни ,но свеж трансфер беше отказана заради прогестерон . Акушерката още тогава ме попита кога искам да пробвам след първият цикъл или след вторият , аз и казах след първият, И сега идвам на преглед първата цикъл дойде свършиш аз и писах лекарката беше в отпуска първата седмица на Април и ми каза ела на 08/04.
Та идвам яз със нагласата че ще ми изпише нещо за трансфера тя ме прегледа и ми каза всичко е наред пий си витаминчета и като дойде цикъла Април месец ми кажи да изпиша един лекарства за лигавицата на матката . Значи трансфера евентуално ще бъде след Гергьовден .. Значи аз искам след първият цикъл те ме приготвяте за вторият без да знам няма думи много съм изнервена ..

# 656
Здравей,а какво ви изписа да пиете ,след като е висок Прогестерона ,и моя трансфер се отложи поради същатата причина ,.Сега пия Регулон .

# 657
Въпреки нетърпението, тази пауза навярно е за добро. Хубаво е организмът да си почине още един месец и да се нормализират нещата с хормоните. Хубаво е да се потвърди, че няма задържан фоликул и следващия месец да се започне на чисто.

# 658
Въпреки нетърпението, тази пауза навярно е за добро. Хубаво е организмът да си почине още един месец и да се нормализират нещата с хормоните. Хубаво е да се потвърди, че няма задържан фоликул и следващия месец да се започне на чисто.
Благодаря много за хубавите думи☺
И аз така си казвам може да е за добро .

# 659
Здравейте, искам да попитам как премина при вас първият цикъл след пункция? При мен започна с 2 дни зацапване, както обикновено, след това 2 дни беше много, много обилен и изключително болезнен, след което спря напълно и сега, 3 дни по-късно отново започва нещо като нормален цикъл. Предполагам, че е заради всички хормони, но въпреки това се притеснявам, при някой имало ли е нещо подобно

Общи условия

Активация на акаунт