Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 804
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро момичета ☺
Да ви кажа какво направих не знам как си сметнах болничният от 11:03 до 08:04 и днес съм на работа а трябваше да дойда утре . После ще отида до ТРЗ да питам дали има проблем .

# 676
Предполагам зависи дали след трансфер или пункция, съответно дали е на естествен цикъл или със стимулация предходната.

Аз обикновено отивам на 2ри ден от следващия след стимулация+пункция, но по-скоро само за контрола. На прегледа вижда, че не съм се възстановила и най-рано на втория цикъл започвам следващата стимулация. Понякога се отлага повече месеци поради различни причини. При мен се е случвало заради неоптимален брой антрални, при по-голям доминантен, както и при задържан.

Здравейте, знаете ли колко цикъла се чака за следваща стимулация?

# 677
Ако има по-голям фоликул проблем ли е това? Аз започнах стимулация на втори ден и на трети имах 10мм фоликул. И стимулацията беше много зле просто. При естрадиол  6700 2 дни преди трансфера извадихме една Я , като и най-големят фоликул се спука точно на пункцията. И се чудя дали заради този фоликул се е случило така.

# 678
Здравейте, утре съм на преглед и ми казаха да пусна горното и пълна кръвна картина сутринта преди прегледа, но не уточниха на гладно и без кафе ли трябва да ги направя, за хормоните разбрах, че няма проблем, но тъй като има и допълнително изследване не знам как трябва да се направи. Ако някой знае ще съм благодарна да сподели. И също искам да питам тези от вас, които са пациенти на Вита, знаете ли дали правят пункции събота и неделя след като не преглеждат?

# 679
На мен са ми правили много пъти кръвна картина следобяд и не на гладно. Мисля че тези показатели, които на тях им трябват за упойката не се влияят от храна и кафе.

# 680
Ако има по-голям фоликул проблем ли е това? Аз започнах стимулация на втори ден и на трети имах 10мм фоликул. И стимулацията беше много зле просто. При естрадиол  6700 2 дни преди трансфера извадихме една Я , като и най-големят фоликул се спука точно на пункцията. И се чудя дали заради този фоликул се е случило така.

Toва звучи повече като проблем/неопитност/невнимание при провеждането на стимулацията, а не пункцията.
Трябва ви някой, който ще обърне внимание на предишна история на стимулации и ще поправи грешките направени при тях. Търси се равномерен растеж на фоликулите.

Аз имам безумна според мен пункция при която от 19 фоликула извадиха 8я и нищо не остана до 5ти ден при по-добри резултати от предишни стимулации, но не мисля, че е виновен направилият пункцията (Тихомирова), а провелият стимулацията (Цветков).

# 681
Ама не знам. Аз точно на това търся отговори. Септември месец стимулацията ми беше 8 дни - 1х125 + 5х137.5+ 2х162.5 само гонал. Скъсах се от рев като изкарахме от 9Ф -> 3Я-> БХ. Вторият път каза, че ще ме сложи на по-висока доза първите два дни по 150 единици  гонал , фоликулите намаляха , вдигна на 175 Гонал и продължаваха да намалят като след това ми даде 175 Гонал+75 мериоферт за три дни и после още три 175 Гонал и 150 мериоферт. Имаше 6 големи фоликула. След като едният се спука и видя, че в останалите 5 нямаше Я , надупчи и малките и реално от един малък имах 5 дневен бластоцист с отлично качество по думите на ембриоложката и накрая отрицателен тест. Според мен по някаква причина не се освобождава яйцеклетката ама това са си мои теории. По принцип вярвам на докторката, но съм длъжна да чуя друго мнение. Вече нз дали има смисъл от това ин витро ако нямаш други проблеми. В началото на миналата година от 3та инсеминация и след прием на клостилбегит и без таймираща имах клинична бременност, макар и КЯ , а сега от ин витрото и до там не мога да я докарам.

# 682
Здравейте, утре съм на преглед и ми казаха да пусна горното и пълна кръвна картина сутринта преди прегледа, но не уточниха на гладно и без кафе ли трябва да ги направя, за хормоните разбрах, че няма проблем, но тъй като има и допълнително изследване не знам как трябва да се направи. Ако някой знае ще съм благодарна да сподели. И също искам да питам тези от вас, които са пациенти на Вита, знаете ли дали правят пункции събота и неделя след като не преглеждат?

Аз съм във Вита. Моята пункция беше в неделя, нямаше вариант да се чака за понеделник, щяха да изпуснат фоликулите.

# 683
Май ще правим инвитро в селена. Ето какво сравнение направи чат джипити между двете спермограми, правени с една година разлика (промяна в начина на живот и мощна суплементация междувременно).

Не знам дали имаме шанс за нормално зачеване, утре ще видим какво ще каже д-р Даскалова, но живо ме интересува колко се чака одобрение по фонда и колко време отнема от подаване на документи до трансфер, предвид, че само мъжкият фактор е проблем в случая.

Много съм крива, главата ме боли зверски откакто видях новия резултат и затова е възможно да звуча дори малко грубо, но не е нарочно. Просто - Sad.

# 684
Tinky, ние чакахме по-малко от месец за одобрение от фонда. Зависи и кога подадете документите, защото имат заседание обикновено около 15то число. Един съвет - проверявай си статуса и по телефона, защото сайта много бавно го обновяват и може и да не разбереш ведната. Има и тема във форума за ЦАР. За времето до трансфера пак зависи кога е получена заповедта, но ако нямате други проблеми, освен спермограмата не виждам защо да не се започне в месеца от следващата менструация. При мен беше така.

# 685
Моят лекар ми каза, че на прегледа на 2-3 ден, ако имам доминантен максимум до 10мм, е ОК да се започне. Аз имах 13мм и се предполага, че само/предимно той ще се повлияе от стимулацията и отложихме.

Ако има по-голям фоликул проблем ли е това? Аз започнах стимулация на втори ден и на трети имах 10мм фоликул.

На мен ПКК ми искат на гладно и жадно (без дори вода), доколкото знам е заради глюкозата. Изрично всеки път ми казват, записват ми го и т.н. Ако няма да я пускаш, може би няма изисквания за другите и затова нищо не са ти казали.

Здравейте, утре съм на преглед и ми казаха да пусна горното и пълна кръвна картина сутринта преди прегледа, но не уточниха на гладно и без кафе ли трябва да ги направя

# 686
И аз този месец на трети ден имах ф 9 мм, което ми се стори много, обикновено са по-малки, но докторът каза, че няма проблем и започваме. При мен обаче има само по един ф в яйчник и реално не се съобразяваме с размерите на останалите фоликули.

# 687
Вече двама лекари ми предложиха варианта за стимулация/инвитро на естествен цикъл (не знам как е правилното понятие).Изобщо досега не съм го мислила като опция,обаче от 2-3 дни започнах все по-често да се сещам. Не казват,че и с това ще стане,но едва ли не “проба-грешка”,за да видим как ще се държи организма ми. Тъй като съм явно с лошо качество на яйцеклетките и да видим в почти нормални условия (с лека стимулаци) естественият подбор какво ще направи. Скептична съм като цяло. Но искам да ви питам,може и малко малоумен въпрос да е 😀, но пункцията пак ли е с упойка? Питам,защото реално се вадят 1-2 фоликула,не е толкова боденето,както при стимулиран цикъл. Правили са ми ПРП на яйчниците без упойка (някои сравнят процедурата с пункция)
Не знам защо,но и при трите ми пункции най-много ме беше страх от упойката 😀 и ако при естествения цикъл няма,повече бих се замислила за процедурата 😀

# 688
Ако има по-голям фоликул проблем ли е това? Аз започнах стимулация на втори ден и на трети имах 10мм фоликул. И стимулацията беше много зле просто. При естрадиол  6700 2 дни преди трансфера извадихме една Я , като и най-големят фоликул се спука точно на пункцията. И се чудя дали заради този фоликул се е случило така.
Миналия месец имах 1 фоликул 15 ММ и доктора отказа да започнем стимулация. Обясни ми, че той ще "избуее" и ще подтисне останалите 3-4 АФ, които видя в другия яйчник.
Имах и един задържан, който се е спукал вече. Надявам се да започнем от този месец стимулация 🙏

Nona_z
Приемаш ли нещо за качеството на Я?
Аз успях да изчистя ЗФ само с прием на Аврамово дърво. Вече го спрях де, тъй като се надявам да започнем стимулация около 20.04.
Иначе за подобряване на Я приемам:
- Ovaboost
- Omega 3 1000mg
- Q10 ( Убиквинол) 200 mg
Съгласувано е с лекаря ми, макар да си ги самоназначих в началото.
Аз нямам доказан проблем с Я, но реших, че няма да ми навредят и евентуално ще ми помогнат за цялостно подсилване на организма 🙂

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:07 от Si_mo_na

# 689
Вече двама лекари ми предложиха варианта за стимулация/инвитро на естествен цикъл (не знам как е правилното понятие).Изобщо досега не съм го мислила като опция,обаче от 2-3 дни започнах все по-често да се сещам. Не казват,че и с това ще стане,но едва ли не “проба-грешка”,за да видим как ще се държи организма ми. Тъй като съм явно с лошо качество на яйцеклетките и да видим в почти нормални условия (с лека стимулаци) естественият подбор какво ще направи. Скептична съм като цяло. Но искам да ви питам,може и малко малоумен въпрос да е 😀, но пункцията пак ли е с упойка? Питам,защото реално се вадят 1-2 фоликула,не е толкова боденето,както при стимулиран цикъл. Правили са ми ПРП на яйчниците без упойка (някои сравнят процедурата с пункция)
Не знам защо,но и при трите ми пункции най-много ме беше страх от упойката 😀 и ако при естествения цикъл няма,повече бих се замислила за процедурата 😀
Най-вече зависи от клиниката ти. При 1 фоликул понякога се прави и без упойка. Но при спонтанен цикъл често се прилагат също медикаменти, макар и в по-малки дози и се образуват по 2, 3, 4 фоликула. Аз този месец например бях на летрозол и Гонал (първо 75, накрая 100) и извадихме 3 яйцеклетки. Идеята е че отговорът на всеки организъм е различен и за някои момичета работи този метод и така вадят качествени яйцеклетки. От друга страна, ако си по фонд, трябва да минат 4 пункции, преди да пристъпиш към трансфер. Което може да е малко игра на нерви - всеки месец стимулации, може да се образуват задържани и да се проточи във времето.
Но може би ако другия вариант не работи при теб, си струва да опиташ и този. Аз така направих. Успех! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт