Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 813
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
Ще се включа за много силните витамини. Ако нямате наистина нужда(дефицит) от такива силни дози, ще ви изиграят лоша шега. Пример: приятелка ми препоръча ортомол натал, много добре ѝ действали, каквото и да значи това. Реших да ги пробвам в отчаянието си, пих ги даже през ден, а не всеки ден. Резултатът-нормалният ми цикъл 28-29 дни се скъси на 24, което изобщо не е ок. Ако бях с дълъг цикъл поради някаква причина, щяха да са добре дошли, но в моя случай не бяха.
В последствие си минах само на метафолик, вит.Д (заради дефицит) и омега3 и всичко се нормализира. Подобен опит имам и с една билка, която пък ми разбута хормоните..
Просто имайте едно на ум за тези много хубави витамини 🙂

# 706
Здравейте, момичета, днес бях на последен преглед преди пункция и прогестерона ми е доста висок - 2,4nmol/L, LH и естрадиол са добре, но май няма да стане за свеж трансфер както е планувано 😟.. Може ли да споделите вашия опит.. Благодаря ❤
Здравей и аз бях така ☺
Моята пункция беше на 11/03 още тогава разбрахме че сме за ЗЕТ, сега чакам да дойде 2 цикъл на 22 Април и да почнем подготовка за трансфер .

# 707
Здравейте, в стимулация съм със фостимон 375 на ден, днес ми е 9ти ден. До вчера нямах никакви усещания, но днес през 20тина минути усещам придръпване в десния яйчник, което отмина след секунди, но е като метроном. Утре съм на преглед и не искам да безпокоя доктора сега. Болката е кратка и трърпима, но повтаряема.
Някой с такива симптоми по врме на стимулация?
Ще се радвам ако споделите, че малко съм се ошашавила

# 708
Ако ти бият центротид или нещо такова, според мен няма какво да се притесняваш. Естрадиолът се увеличава, дори и цервикална слуз може да видиш .

# 709
Не съм на цетродит. Преди два дни лх беше 2,2 и прецениха че няма нужда.

# 710
Колко време си почивате след поредната стимулация ? Лекарите казват че след като кръвните ми изследвания са в норма , нямало проблем да се започне нова стимулация още на следващият цикъл. Не е ли много товарещо за организма ?

# 711
Не толкова товарещо за организма, колкото трудно да се произведат качествени яйцеклетки толкова скоро.

# 712
Според моята лекарка организма има нужда от 2-3 цикъла почивка между стимулацийте.

Колко време си почивате след поредната стимулация ? Лекарите казват че след като кръвните ми изследвания са в норма , нямало проблем да се започне нова стимулация още на следващият цикъл. Не е ли много товарещо за организма ?

# 713
На вас пада ли ви много косата след стимулация?
И на мен ми казаха, че трябва да има поне 1-2 цикъла почивка.

# 714
При мен се появи косопад след стимулацията, малко след края ѝ.

# 715
И при мен има косопад след стимулация.

За почивката между стимулациите, правете такава, каквато ще ви кара да се чувствате спокойни.

# 716
да и аз имах косопад доста, даже и покрай траснферите също… когато почивах за 3-4 месеца косопада значително намаля и почти спря, сега с новата стимулация отново имам косопад…. но нямам представа заради кое точно се получава, кой хормон..

# 717
Мисля, че е от спада на естрогена.

# 718
Чела съм, че косопада след бременност се получава, заради спада на прогестерона след бременността. Една докторка го обясняваше. Реално високия прогестерон възпрепядства естествения косопад (тази коса, която нормално пада при разресване) и затова след раждането има по-обилен косопад, но това реално е косата, която не е отпадала 9 месеца. Така, че това си е физиологичен процес. По време на стимулации и трансфери предполагам се случва същото, защото пак се приемат високи дози прогестерон.

# 719
Момичета, моля ви за мнение, утре ми предстои пункция, вчера бях на преглед и имам по един фоликул в яйчник, съответно 12 мм и 20 мм. Пуснахме хормони и естрадиолът излезе над 500, което малко ме притесни (до сега не съм имала толкова високи стойности на 1 ДФ, винаги са били между 200-400). Попитах акушерката, тя ми отговори, че така трябвало да бъде. Аз се притеснявам да не е презряла яйцеклетката, според вас възможно ли е само по естрадиола да се ориентирам или има значение и размерът на Ф?

Общи условия

Активация на акаунт