Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 12 079
  • 380
  •   1
Отговори
# 105
  • FRANCE
Не го знам това животно. Е чак тогава вече ме изгониха от вкъщи че съсипах семейния бюджет Joy

Мали, чисто любопитство . Това по към 7000 евро Scream

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 19:10 от madame

# 106
Не го знам това животно. Е чак тогава вече ме изгониха от вкъщи че съсипах семейния бюджет Joy

Мали, чисто любопитство . Това по към 7000 евро Scream

Aa, и за по-малко може да се намери, ако трябва Simple Smile От Китай директно ще ти излезе около 2000 е.
Какво ти е ходещото краче за индустриалната права?

# 107
  • FRANCE

Това. Средната част мърда все едно ходи Blush

# 108

Мерси Simple Smile

Това. Средната част мърда все едно ходи Blush

# 109
Ето един Джак с двоен транспорт: https://www.youtube.com/watch?v=0PVV8aZXTAI&ab_channel=JACKBULGARIAEOOD
На мадам е Juki. Явно крачето не се повдига достатъчно, за да мине през страничен шев на краварските гащури, които трябва да се запретят със закон.

Мадам, пусни обява, че я разменяш за Juki с единичен транспорт, но с всички екстри! Или я продай и си купи на същата фирма с всички екстри!

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 16:15 от elektrichar

# 110
  • Sofia
AnaLena, от бързане онзи ден съвсем пропуснах да те похваля за поредния костюм! Жесток е! Колко време ти отнема нацъкването на кристалите? Аз имам мерак да пробвам нещо с кристали, купих си машинка за залепяне, но не съм измислила още подходящ проект.
Нещицата за иглите са много хитри, аз обикновено връщам иглите в съответната кутийка, като имам уж някаква методика къде стоят старите, къде новите, но не е хич добра, защото се обърквам. Laughing

А цялото ми бързане последните дни беше за този подарък за майка ми:
https://imgur.com/a/73RXmid
Не знам колко пасва на темата на групата, но имаше шиене, макар и на ръка. Леко ми подпухнаха пръстите, но съм много доволна, че успях да направя цяла чанта и най-трудното - да я обърна, за да останат шевовете вътре. Доста твърда я направих, особено дъното, и трябваше бая да я блъскаме с мъжа ми, докато приеме окончателната си форма.

# 111
...но съм много доволна, че успях да направя цяла чанта и най-трудното - да я обърна, за да останат шевовете вътре. ...

szervusz, жестока е чантата, браво! И пак с домашната ли я направи?!  С какъв вид кожа?

Аз камъните не ги лепя един по един. Използвам термо преса. Е, случва се и с апликатора да добавям някой друг камък, но това е само когато съм завършила роклята, но искам да добавя още някъде без да повредя нещо по роклята. Но аз слягам по около 1000 камъка на костюм и ако ги лепя с апликатора, ще ми отнеме много време. Но за по-малки проекти става. Дъщеря ми си лепи камъни на дънките Simple Smile

# 112
  • Sofia
Ооо, имало си цака за всичко, изобщо не се сетих за преса, макар че може и да си споменавала преди.

Чантата изцяло на ръка я правих. Кожата май е телешка, съдейки по размера, около 3 кв.м. беше цялата. Вътре е подплатена с друга, по-тънка кожа, от нещо доста по-дребно. Smile

# 113
Леле, каква хубава чанта 😍 браво!
AnaLena, камъчетата, които лепиш на ръка с какво лепило ги залепяш или на ютия ги лепиш ?
Имам един мрежест плат , буквално мрежа, на който трябва да залепя няколко малки кристалчета от кръглите. На обикновен плат залепят с ютията , но от мрежата ми падат в промеждутъците вместо да залепват.

# 114
  • FRANCE
Разкошна е чантата Heart Eyes

# 115
Леле, каква хубава чанта 😍 браво!
AnaLena, камъчетата, които лепиш на ръка с какво лепило ги залепяш или на ютия ги лепиш ?
Имам един мрежест плат , буквално мрежа, на който трябва да залепя няколко малки кристалчета от кръглите. На обикновен плат залепят с ютията , но от мрежата ми падат в промеждутъците вместо да залепват.

Има камъни за лепене с лепило, а има и такива, който се лепят с топлина. Трябва да видиш от кои са твоите. От качеството на камъните зависи и колко добре залепват. Сваровски се лепят и с обикновена ютия (не се гладят, само се притискат), но за китайските е по-добре с апликатор. Той е нещо като поялник. Ако са от по-големите камъни, се шият за по-здраво, след като първо се лепят с лепило.

# 116
Ето на тая мрежа трябва да добавя няколко кристалчета :

От тези, най-малките :

Чудя се да пробвам ли със силиконово разтапящо лепило 🤔

# 117
Твоите са камъни за топла фиксация. Имат лепило, като го нагрееш се разтапя и лепи. С друго лепило няма да е здраво. Другите камъни на мрежата как са лепени?  И колко камъни трябва да залепиш?    Ако не си лепила другите камъни ти, знаеш ли как би реагирала мрежата на топлина? При всички тези въпроси, най-практично ми се струва да си купиш камъни за студено лепене и лепило за тях. Ще стане по-бързо, а и няма риск да повредиш мрежата. Аз обикновено правя проби на отделно парче плат, но тъй като купувам плат от производител и вече му познавам качествата, действам директно.

# 118
  • FRANCE
Как шиете илиците?  Пускам на пробно парче плат, перфектно. Слагам колан или там каквото е и особено ако има по-дебели ръбове (дънки), или палто,  крачето нали е по-голямо и все закача някъде и иликът не е перфектен . Или най-горният илик на риза. Част от крачето е в нищото.

# 119
Мадам, не ти трябва крачето за автоматичен илик, а има краче за илик пак на Пфафф 720. Не си спомням кое беше, но ако държиш, ще търся информация. Пак ще го шиеш на автомат, като машината помни какъв е предния. Как точно ставаше, трябва да пробваш на парче плат. Ако не ти се получава, ще пробвам и аз.

P. S. За да направиш ръчно илик, направи следното: За извършване на цикъл в ръчен режим, постави краче 5M. Направи първата верига до необходимата дължина! Натисни бутон за обратен ход!
 Машината ще извърши затяжката и втората верига на цикъла. Когато веригите се изравнят, натисни клавиша за обратен ход, за да се зашие втората затяжка.
Ръчно повтаряне на цикли.
Функцията за повторение на цикъла се използва за правене на идентични копия. Докато тази икона е активна, машината може да повтори същия цикъл толкова пъти, колкото ти е необходимо. Тази икона се вижда само при ръчно шиене на илика. Разумя ли как става това?

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:28 от elektrichar

Общи условия

Активация на акаунт