Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 10 465
  • 350
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! За всички които имат домашна покривна машина Bernette b 42 Funlock, Пфафф, Гритцнер и Минерва. ...

Това не е ли крачето за гайки за колан? Или бъркам? Аз съм на 900 км от моята домашна покривна и не мога да го погледна, но си спомням, че го мъчих за подгъви. Но аз нямам такъв метален подгъвач.

# 301
АнаЛена, както винаги си гледала през прозореца и не си внимавала в час. Всички прозрачни крачета са еднакви и само приставката за бие, подгъв и дантела, са добавка към него като се завиват с едно много малко винтче. Прочети тези мои постове и ще разбереш, че задължително трябва да си купиш този подгъвач. 
https://fr.aliexpress.com/item/1005006449938596.html?aff_fcid=94 … afSmartRedirect=y
https://bg-mam.ma/p/1729544/49830378
https://bg-mam.ma/p/1729544/49831015
https://bg-mam.ma/p/1729544/49834492
И последното допълнение: https://bg-mam.ma/p/1729544/49981235
Този подгъвач е за индустриална машина и ако го поставиш на нея, не е нужно да правиш каквото и да е. Само го поставяш, вкарваш дрехата, натискаш педала и всичко е идеално зашито. И от толкова време още не си купила тази добревина? Срам и позор! Немедленно да поръчаш!

Вижте как се зашива подгъв на дънки и как се режат крачолите на къси гащи:
https://www.youtube.com/shorts/yT6sqAzn4go
https://www.facebook.com/reel/1128309425774615

# 302
elektrichar моето приспособление за покривната машина от Aliexpres пристигна вчера и щях да пиша, за да се похваля. Не съм го  използвала още, но се надявам да ми е от помощ. С покривната машина обаче се разбрахме, подгънах един клин, който отдавна си чакаше реда. Не стана идеално, като за първи път, но съм доволна, че машината шие добре.
За пластмасовото краче обаче не разбрах от къде - от магазина, от който е купена машината или има и други възможности за тези крачета за покривната?

# 303
Преди време си купих краче за бие: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&path=212&product_id=599
и за подгъв: https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&path=212&product_id=595
За подгъв става само ако е парче плат, но не може да преминава през страничен шев и шев в кръг.
Това краче за бие е за готово подгънато бие, а не го прегъва като фунията. И тъй като не вършат работа тези приставки, те се махат като се развие едно много малко винтче. Та на едното залепих парченце плексиглас. Сега вече спокойно мога да кажа, че това е идеалния подгъвач. За да го поставиш, вероятно трябва малко да се разшири отвора. Виж предните постове как се преправя! И като знам, че няма да има кой да го преправи, ще се мъчиш пак като грешен дявол. Купи си едно такова прозрачно краче и го разширете с парченце плексиглас, за да може да затиска целия подгъв! Ширината на подгъва го правя два сантиметра. Ако нещо не разбираш питай!

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 14:12 от elektrichar

# 304

Здравейте. Искам да ушия такъв органайзер. Всъщност, най-много ми се иска да си го купя готов и да не се занимавам, но всички са ушити от флийс Angry Този материал не го харесвам, след време се разпада на парченца много неприятно.
Та се чудя дали може да е целият просто от плат, или в "рафтовете" непременно трябва да сложа нещо твърдо. И какво да е то.
Предницата няма да е прозрачна, не ми е нужно, нито пък знам как/с какво да я направя.
И ако някой има друг коментар или разсъждения по темата, ще се радвам да ги прочета. Не съм шила такова нещо досега.

# 305
  • FRANCE
За твърдата част бих сложила от тези сетове за индивидуално сервиране (така май се казваха онези правоълни неща за под чиниите). Нещо пласмасово и най -евтино . Другият вариант е подлепващо за чанти, или пък парчета шперплат,  но тогава да са като в джоб и да могат да се вадят при пране.
Успех и да се похвалиш

(Иначе предполагам в темуто ги има, ама колко биха издържали...)

# 306
  • БГ

Здравейте. Искам да ушия такъв органайзер. Всъщност, най-много ми се иска да си го купя готов и да не се занимавам, но всички са ушити от флийс Angry Този материал не го харесвам, след време се разпада на парченца много неприятно.
Та се чудя дали може да е целият просто от плат, или в "рафтовете" непременно трябва да сложа нещо твърдо. И какво да е то.
Предницата няма да е прозрачна, не ми е нужно, нито пък знам как/с какво да я направя.
И ако някой има друг коментар или разсъждения по темата, ще се радвам да ги прочета. Не съм шила такова нещо досега.

Твърдите части може от най-обикновено велпапе, т.е от плътен кашон. Това може би най-бюджетно излиза. Прозрачната част може да се ползва по-плътен найлон, като за оранжерии. Има на метър. Основата бих направила от дук или сходен плат. Ще издържа значително повече от флийса.

# 307
  • FRANCE
Отивам  да се самоубия. Явно съм много смотана. С тъпите илици не може да се разберем. Уших перфектната ризка на девойката  и не става с илиците. На грозно парче са ок. Тръгна ли да шия горният илик на столчето на яката и и не. Т'ва си тръгва както си иска . Никаква логика Sob Оплаках се

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 13:39 от madame

# 308
И както винаги, трябва да гадем с коя машина не става? Ако е с Рфафф 720, пробвай с крачето за илик, но не дългото, а това с рогчето! Ако е с друга машина, увеличи натискът на крачето на максимум! Така. Хвани яката и я дръж така, че да не мърда спрямо крачето! Ако трябва натискай крачето надолу, за да няма разместване! Немедлено да започнеш женски атаки на половинката, че ако не ти купи илична машина, ще си най-нещастная девчонка на свете!

# 309
  • FRANCE
Пфафа . Той се гаври с мен. Само на него има зиг заг и илици.  Кое е това краче с рогче? Лекичко помрънках за машина и как даже ще предлагам услуги на други шивачки, но нещо моментът не е хич добър. Голямата девойка се гласи да учи в чужденеция от октомври и замина целия бюджет Sunglasses иначе ако имаше някоя портативна, не безумно скъпа, направо се хвърлям.

# 310
Мадам, ето това е крачето, но забравих, че ти го нямаш:

Първо пробваш с крачето за автоматичен илик, но натискът на крачето да е на максимум! Ако не е добре, шиеш на програмата за ръчен илик. Виждам как започваш да гледаш умно и да мигаш, защото знам, че твоя милост въобще не е чела инструкцията. Ако искаш, ще ти изпратя инструкция на руски език, който ако не разумяваш, ти се полагат 10 тояги на гола гърбина. На дисплеят пише дължината на илика и можеш да го намалиш и увеличиш. Освен това, може да го направиш с гъст и по-рядък бод. Ти имаш проблем само на столчето. Постави на опаковата страна под столчето едно подлепящо, което е по-широко от него! Постави обикновено краче, което е за двоен транспорт! Центрирай иликът! Хвани парчето подлепящо от двете страни и помагай на машината следвайки цикъла ѝ! Може и без подлепящо, но трябва да натискаш крачето към плата. Разбира се, първо всичко това ще го направиш на парче плат, за да разбереш как е цикълът на ушиване. Когато се направи един илик, другите ги прави със същите параметри. Има втора ръка илични у нас за 1500 лева, но е много тежка машина. Засега все още няма домашна илична машина. Предполагам, че вече си го ушила, но е за в бъдеще. След ушиването, срязваш подлепящото плътно до конеца! Предполагам имаш такава ножичка?

Ето подгъв на дънки от разтеглив плат с покривна машина:

Машината шие единичен подгъв и няма нужда от матерни мръснословия, чукове, пластини и какви ли още не еквилибристики. Съвсем леко помагам дърпайки плата, само когато преминава през страничен шев. Шевът е силно разтеглив. Ако и на лявата  игла имах такъв цвят конец като на средната, щеше да се вижда само жълтокафявия конец.

# 311
  • FRANCE
Супер, много благодаря. Не съм го ушила, защото ме издразни , и за да няма мятане в кофата, го оставих да отлежи. Как позна , че не съм си отваряла инструкциите Blush. Отивам да чета и ще докладвам. Имам подлепващи, включително и водно разтворими. Ще пробвам с тях.

# 312
  • FRANCE
Здравейте, ето я въпросната риза, на която се борих с илиците . Има какво да се желае. Това беше за уточняване на кройката и вече почва голямото  шиене на ризи на девойката Stuck Out Tongue

# 313
Като всяка себеуважаваща себе си домакиня, предполагам всяка една от вас готви много вкусно. Това за благоверната мужчина е твърде добре, но тогава той започва да пълнее в областта на коремието. Но тъй като освен това сте и добри шивачки, немедленно поправяте тази вопиюща несправедливост по този начин:

Знам, че има много кусури, но дамите сте доста по-сръчни. Парчето плат е от прекомерната дължина на друг панталон и има разлика в цвета, но това е което има. Ако му е широк след ремонта, сипвате му по-големи порции и така той попълва празнината. Ако пак му е възтесен, намалявате порциите и му увеличавате нощните натоварвания в спалнята, докато му пасне. Несъвпадащите горни шевове ще ги оправя и няма да са от типа мене гледа, тебе види.

# 314
  • София
Някъде гледах как да се измени самата кройка, за да се тушира закръглеността на собственика и коланът да не е винаги под корема Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт