За преподавателя по фламенко ти си един допълнителен доход. От личен опит -ходя /или съм ходила/ на хорА, салса, бачата, бални танци, латино танци, бели денс, трайбъл фюжън. Като се изключат няколко години състезателни танци на млади години /на ниво тренировки, не състезания/, всичко това след като птиченцата ми излетяха от гнездото. С бели денса и трайбъл фюжъна не се спогодихме- хич, ама хич не успявах да напредна. С другите неща - къде по-добре, къде по-зле се справям, важното е че ми е приятно. Разбира се, че повечето /с малко изключения, но ги има/ са младежи. И какво от това? Даже ми е приятно. Някои се справят по-зле и от мен, но на никой не му пука. Естествено, изпускам социалната част - партитата. Сама съм си сложила спирачка. Там, където танците са по двойки /а мъжете са кът!/, едва ли някой би искал да кани на танци майка си/баба си. При хорАта - смених доста групи, и в последната, в която съм, все още не усещам близки хора. Преди ходех на купоните.
Като цяло, обаче, съветвам те да опитваш каквото ти сърце иска. Дай си шанс да намериш твоите неща, които те радват! Включи се в начинаеща група, и то веднага при започването на групата - всички ще сте на едно ниво.
Чула ли си, че шило в торба не седи. Не се напрягам, не ми тежи.
Искам ако мога да предам от моя ентусиазъм и оптимизъм на хората, които имат нужда.