Сами сме в празното гнездо

• 9 713
  • 153
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мисля, че малко се увличате. Средната продължителност на живота на мъжете в България няма и 70 години (69.9 г.). Нека да са здрави и активни на 80, ама надали това ще е масовият случай, дори и да не са два метра под земята.

При жените е по-добре, но пак процентът, който доживява 80 и нагоре, е малък Simple Smile
Виж пак статистиката. В големите градове е по-висока, особено на жените, а като имаш предвид, че точно в големите градове и има и младежка смъртност, която сваля общата продължителност на живота. Добре гледани хора с достъп до здравеопазване си живеят по 80 и повече години и то в прилично здраве.
Иначе майка ми почина от рак на 68, но също от рак почина и братовчед ми на 25, та не е от възрастта това.

# 151
Мисля, че малко се увличате. Средната продължителност на живота на мъжете в България няма и 70 години (69.9 г.). Нека да са здрави и активни на 80, ама надали това ще е масовият случай, дори и да не са два метра под земята.

При жените е по-добре, но пак процентът, който доживява 80 и нагоре, е малък Simple Smile
Всъщност, темата нали е за тези от живите възрастни, които са в добро здраве и се чудят как да не се чувстват самотни.
Харесаха ми примерите за активни хора над 60-70. Да допринеса и аз с един: жена става вдовица на 65, няма деца. Започва да запълва част от времето с пътувания до съседна държава, където има роднини. И на 70 среща запазен младеж на 75, обикват се и започват да пътуват, вече не само до съседни държави.
Според мен, който търси, непременно намира. И който е отворен за нови преживявания, те му се случват.

# 152
И на 70 среща запазен младеж на 75, обикват се и започват да пътуват, вече не само до съседни държави.
Според мен, който търси, непременно намира. И който е отворен за нови преживявания, те му се случват.
😂 Много симпатично за запазения младеж.
Наскоро бях с моя приятелка в района на Добринище.
Много исках да се качим на хижа Без Бог. Предполагам знаете уникална красота!
Не успях да я кандърдисам, от което само тя загуби, защото не го е виждала и както изглежда няма и да го види. Да се поразходим в града, да видим музеите или забележителностите. На лифта духало, горе снегът бил дълбок. Било само за млади хора... А каква луда глава беше.

А също тази зима бях с моя приятелка в Пампорово за няколко дни. В хотела имаше една жена, която явно беше сама. Срещахме я по време на хранене , на блок маса. Изглеждаше депресирана и засрамена, през цялото време си гледаше телефона... Доплака ми се. Не е лесно да отидеш някъде сам. Една сутрин докато чакахме на тостера й казах, отиваме към Снежанка, заповядайте ако искате. Тя ми отказа.

Не разбирам това отношение и това си е. Защитна реакция ли е, що ли.

# 153
  • По света и у нас
От както навърших 35 изхвърлих всичко черно, защото ме състарява, на 70 едва ли ще се върна към този цвят.

Общи условия

Активация на акаунт