Отношения с нарцисист, неприятна любовна драма или съдба

• 3 165
  • 75
  •   1
Отговори
# 15
  • Out of the Mix
Лекувайте си травмите, и се научете да знаете какво искате, като изисквате бъдете сигурна, че давате поне същото.
Принципно нещата така започват "уж неангажиращо".
Ако единият е наясно със себе си, и вижда че другият е свестен, харесват се иначе, нормални са, може да му даде известно време да "влезе в час", но не до безкрайност.
Всичко трябва да е чисто и ясно, като сълза, и да се усеща, декларира и показва и от двамата.
Другото е "изнасилено".
Другият път бъди искрена, и каквото чувстваш, си казвай, без да заблуждаваш, защото накрая заблуждаваш себе си.

# 16
  • София
Аз останах с впечатление, че си чакала активност само от негова страна и само той те е търсил.

# 17
Не виждам какъв и откъде е този срам на големи хора да не си казват какво искат в едни взаимоотношения. Следващия път гледай да не правиш тази грешка, казваш си направо.
Големи хора, пък си играете на иди ми дойде ми. Две години агония. Айде не.

# 18
  • София
Защо стана модерно всеки, който не ни играе по свирката да е нарцисист?
Човекът е бил ясен от началото, че не иска сериозни отношения и, че това не са сериозни отношения. Кое му е нарцистичното, което любовното и драматичното?
Съвсем открито и честно е било всичко, това че не си го приела и си искала повече, но не си го получила си е твоя грижа.

# 19
Аз не знам какъв е смисъла да мислиш още за него. Ако наистина те е харесвал е щял да ти се лепне и да не те пуска. Очевидно е, че си е имал и други "приятелки". Някои мъже не искат сериозна връзка и цял живот си ходят по жени. Просто си потърси някои друг. Иначе цял живот ще си го чакаш този.

# 20
  • Out of the Mix
Е, "драмата-Куин", де.
Топлото, студеното, иска ме, не иска ме, каква тръпка, колко мистериозно и забавно, после се чудиш откъде ти е дошло, седейки във връзка, отношения без смисъл, губене на време.
Поне да се извлича положителното, по-скоро отрицателното да не се повтаря, "моделът" на поведение и динамика.

# 21
Интересно, ако попитаме него, дали няма да каже, че ти си била нарцисистът във връзката? Щом толкова много сте си приличали... Simple Smile

Преди колко време се случи това? Защо оставам с впечатление, че е минало много време, а ти, вместо да продължиш напред, си зациклила и си се вкопчила в спомените? Защо не си живееш живота, а ровиш в стари неща?
Очакваш някой да ти даде кураж да го потърсиш пак и да се опиташ да си го върнеш ли? Ако е минало много време, той вече може да е в друга връзка, може дори да е женен с деца... Щом тогава не ви се е получило, мислиш ли, че има шанс да се получи сега?
Също така ми стана любопитно на каква тема е бил грандиозният и грозен скандал между хора, които дори не живеят заедно. Едва ли ще кажеш, но може да има значение – ревност, пари, политически убеждения...? Или ти си поискала от него нещо повече от това, което е искал да ти даде? Ако е така, няма никакъв смисъл да ровиш повече какво и защо. Каквото е било, е било. Взимаш си поуките и продължаваш напред.

# 22
Не си виновна ти, нито имаш страх от обвързване. Просто си усещала, че този обективно не става, но явно е бил настоятелен и си се заблудила, че отношенията ви прерастват в истински ангажимент. Ами...не са. Нарцисист не знам. Нежелаещ истинско обвързване с теб - със сигурност.

# 23
Човекът явно точно това е искал неангажиращо и никъде не прочетох да ти е говорил за общо бъдеще и мечти, така че да допускаш, че е нарцисист е малко нагличко.

# 24
Здравейте, първо благодаря на всички за отговорите! Това, което аз се чудя е как от една-две срещи определяте, какво точно искате от човека. Дали за две срещи можем да опознаем някой напълно? Защо на ден три това е задължително да се реши и то по телефона? Най-малко по телефона не ви ли звучи несериозно?

Относно скандала - човекът в разговор се разсърди за нещо, като любезно попитах няколко пъти какво точно е то, отговор не получих. Обясних, че според мен комуникацията и разговора са ключа към това да се разрешат конфликтите, но получих само викове и тюхкане, без конркретика. Което на мен ми говори за незряло поведение и липса контрол на емоциите. Два месеца преди това отново имаше подобен "скандал от нищото", където аз не поддадох на моменти емоции. Човека се опита после да каже, че едва ли не "не съм виновна", но месеци по-късно...

Господинът е търсен, авторитет му е отвърждаван, че е значим... Мисля, че това е доста удобна позиция да се спекулира, с казани в началото две думи от мен. В крайна сметка не са ли по-важни действията?  Както казах, всеки има вина, но не мога да приема, че пък тотално не него никога не му е светвала лампата, че е важен за мен. Прочетох някъде, че търся повод да го потърся - не, не търся такъв, както се казва пито-платено. Търся си грешките и препоръки за терпаевт, ако има нужда и независимо мнение, за да направя реална преценка. Това търся. Simple Smile И наистина благодаря, че толкова много хора се включиха!

# 25
  • София
В крайна сметка ако искаш сериозни отношения с някого, следващия път бъди искрена. Дори и по телефона човек може да е искрен.
Представи си ти да попиташ някого иска ли нещо сериозно и той да ти каже: Ми, не. Ще го оставиш, няма да чакаш да доказва с действия. Та така и той...

# 26
Това нито е вярно , нито е логично предвид развитието. Мъжът не е имал изначално сериозни намерения и е приел охотно нейното изявление, а после го е напомнял, ако тя се самозабрави къде ù е мястото. Да ù се вменява вина, че той е льольо, е адски грубо и злобно.

# 27
  • София
Моето тълкуване е друго, сори.
Много жени смятат, че ще станат по-интересни, като се правят на "над нещата съм" - не искам нищо сериозно, не съм като другите, аз съм по-така... И накрая: Ама що става така?

# 28
Като не върви-не върви!
Изключително мъчителни взаимоотношения и губене на време.
Ако в началото не усетиш, че върви по мед и масло- няма да я бъде.
Мъчителното чувство ми е много познато от една такава моя "връзка".
 И до ден днешен се питам къде ми е бил акъла и на какво точно съм се надявала.
Но преди 25 ти е позволено, дори препоръчително да преминеш през това.Ако си над 25 вече се нарича Стокхолмски синдром и само ще ти провали живота.

# 29
Само дето
Ситуацията е следната - близо две години имах взаимоотношения с прексъвания с човек
това категорично не са неангажиращи отношения и правене над нещата, а точно идиот, който се възползва от две думи и вменява вина на жена. За две години някои хора се женят, правят 1 (някои успяват и 2) деца, та даже и се развеждат. Други са като героя в разказа - чул нещо и след това си е запушил ушите. И мозъка. Повярвах му, да.

Общи условия

Активация на акаунт