КГБ = Клуб на Готините Баби - 227

• 24 685
  • 722
  •   1
Отговори
# 660
Палачинки прави синът, стават хубави, моите - не толкова.  Моята рецепта е с вода,  разбивам 4 яйца и под чучура малко вода, после брашно до гъстота на боза. Той с мляко ,смесено, с разни  чалъми прави и са меки до край.. Не съм по това,  аз само буламачи бъркам.

# 661
  • София
Палачинки с гореща вода:

# 662
Здравейте, минавам набързо! Снощи спах при родителите ми, станах сутринта преди алармата в 7,приготвих и сервирах закуска и отлетях към внуците в 10. Сега съм още два часа при тях и после газ обратно при мама и татко. Довечера ще ви разказвам смешка за колата - как спешно да ѝ търсим майстор Wink

За логото съм за вариант 2, но с точната дата.

Яжке, гуш!
Чао,компанията!

# 663
Ето съм!
                У нас е пълен цирк! Девойчето е много симпатично, русичко, но и "добър ден" не знае на английски. Единствено френски, но пък ние нямаме изучавал този език. С телефони в ръце и се пише в преводача. Мама и тате си вдигнаха багажа на парти, а нашите девойки готвят вечеря. Гостенчето се мъчи да схваща какво се говори и се вижда, че е притеснено. Пуснали са френска музика та дано се успокои. Ще видим какво ще се получи в крайна сметка. Трябва да е 3 месеца у нас. Ще посещава френска паралелка в у-щето на Неда и кофтито е, че са в различни смени и ще трябва да ходи само до у-щето. Вечер ще го взимаме с колата. Неда твърди, че програмата е да се живее така, както живеят домакините ти и каза, че в Япония тя сама си е ходила на у-ще с ГТ. В началото , докато се научи ще го придружава някой от нас. Чакаме и Габриел на гости, че да се подобри комуникацията. Ще влезе в ролята на преводач. Как пък се уцели този френски. У нас се знае английски, немски, испански, руски, японски и хоп - изненада - френски.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 18:58 от Didia

# 664
Ще се справите, като има желание се намира начин.
Мен ме подбра сина уж за консултант какво да изхвърля за два-три часа  капнах да пренасям, камион самосвал е намерил, не  е 40 тона,  малък, 2.5 ли са тези, с ниски ритли ,но не е малък , напълнихме го, а има и още, мебели повечето, почупени. Каталясах ви казвам, на бегом  и мръсно. Изхлузих дрехите , че и прани облякох, уж по-дебели да са ,че се ветрея с тънки из нас за бързо и по обяд. Утре ще ги оправям какво искат, вероятно отделно първо пране.
 А колко още има да се чисти навсякъде...

# 665
  • София
Леле, ДИДИА, започваш да играеш в моя филм. Hug Искрено ти съчувствам. Благородно е, но мисията никак не е лесна. Като цяло и на улицата малко хора знаят френски, та да могат да му помогнат. Ще направите график да го водите и довеждате, докато свикне. Три месеца не са малко време. Е, не се и съмнявам, че ще се справите. Ние оцеляхме три пъти по три. Ще минат месеците, а и дните полека лека се удължават.
ТЕТКЕ, защо така ти се наложи - и при родителите, и със внучетата? Много наситена програма. Чакам смешката с колата.
Сутринта Ромео закара колата при нашия майстор, да й сменя изгорели крушки. Отишъл, а майстора се забавил и той оставил ключовете на следващия клиент и се прибра. Това е да имаш вяра в хората. Даже и документите са останали в жабката. Е, не се наложи да купуваме нов кон. Stuck Out Tongue Winking Eye То пък кой ли ще се огледа в нашия Росинант? Абе все още си ни върши работа. Simple Smile
МАЯ, ей сега ще скокна да забъркам палачинки по твоята рецепта. Никога на съм правила с кисело мляко. После ще дегустирам и коментирам. Моите смятам, че са много хубави - заключението на зетко е, че по-хубави не познава. Е, може и да ми се подмазва. Stuck Out Tongue Winking Eye Кой знае?
МАМСИ, като се върнете от празника на рожденика, тогава ше ти кажа моята рецепта за палачинки. Сега се забавлявайте и вярвам, че ще изкарате много хубаво!
ПИПИ, сигурно и тази нощ ще си дежурна по бебе. Нека мама да си отспи.
Какво съвпадение. И аз правих супа топчета, като ПИПИ и КАССС Щях да съм още "еднаква"  с КАССС, но внучките отказаха зелевите сарми, та пържих кюфтета и картофки. За утре са го измислили - китайско.
БОРЯНЧИЦЕ, обличай се, пази се, не се развявай като пране на простор. И карай по-сЛободно!
ГРАДСКО ЯЖКЕ, как си миличка? По-късно ще ти се обадя. Hug
КАГ, подсети ме за сутляш. Скоро правих грис халва, а онзи ден - кекс. Идва ред на кокосовия сладкиш. Simple Smile
Изсипвам чувала с прегръдките - насам, насам, има достатъчно за всички!
Отивам да бъркам палачинките, а Касата пак минава на по-заден план.

# 666
Фло, сетих се нещо,  колегата ти снощи си  прави компрес, че не се свъртя и си е преуморил ръката, при него и в китката, малко отгоре. И е от от 2004, баща им ги накара да прехвърлят пръст, над дувара,  после срина дувара, не можеше ли първо да го срине. И като ми се карах ,вика ,те млади , нека. Ама остана травма.
 Та и до сега бързо го боли.
 Лекарството  е- мед и морска сол до каша ,мажеш,  бинт/парцалче бе/ найлони  спиш така., повтаряш,  до три пъти  е. Защото и твоето е сърмосано ,преуморено тоест, така ми се струва и ти не се спираш вече,  а май трябва.  Ние смляхме кристална ,че аз не вярвам мляната дали  е чисто морска или добавят.
 Дано блях порезна , ако не помогне медицината и   нагревки ли беше, лъчение ли , каквото там процедури. Не знам как ще го вържеш и къде е ,вероятно през врата за сигурно,  ама внимавай.
 Майтап,  има лепенки разни да се покрие  за спане.

Мислех нещо да правя за ядене , няма да стане , не мога права. А онова шиле още работи нещо там.

# 667
Да се запиша вечерно Simple Smile

Пазете се момичета, на тази възраст по-лежерно и с по-малко натоварване.
Не споменавам всички, но си мисля за всички.
Яжка, по-добре че е избило напрежението през носа.
Скрит текст:
И на мен ми се е случвало - там кръвоносните съдове са по-тънки и това помага. Ако кръвното налягане е високо, казват че помага предизвикване на кървене като се боцне меката част на ухото, за да потече кръв и да освободи налягането. При упорито кръвотечение от носа  помага да се притисне с палец основата на ноздрата и да се държи по-продължително. Главата се държи хоризонтално или леко напред - в никакъв случай назад.

Момичета, чета че някои от вас имат ставни проблеми. И аз съм в тази агитка - от години работа в седнало положение пред компютър се обездвижих тотално, освен че станах и по-пухкава. Дежурното "трябва да отслабнеш" и "трябва да се движиш повече" ми е до болка познато. Въртя велоергометъра и нямам грижи, но стъпя ли на краката си ... не е истина. Та купих си преди няколко дни този уред, който има 18 степени:

Никъде не прочетох обаче как е добре да се ползва.

Има ли някой от вас идея?

Днес го пуснах на MAX за 10 минути. Уж нищо не усещах, но след около 2 часа ме схвана кръста /не много, но го свързах с това/.

Наливам по чаша червено вино - наздраве от нас и спокойна вечер Simple Smile

# 668
  • Вила Великула
Малко да се посмеете:
Купихме си с мъжа ми първата "играчка за възрастни"...
Дойде тази възраст, в която вече можем да си я позволим. Дълго я гледахме с удивен поглед. Аз действах по интуиция, а той чете инструкцията, защото е по-умният. Натискахме разни копчета, играчката ту се надуваше, ту се свиваше, създавайки незабравими впечатления. Едва днес я получихме, а вече три пъти я ползвахме.
 Забавна вещ е това -АПАРАТЪТ ЗА КРЪВНО НАЛАГАНЕ!!!

# 669
Фло, трудна е комуникацията, но не е невъзможна. Детето се включи в приготвянето на вечерята. Моите викат - върти се покрай нас и иска да помага. За френския - досетих се, че имам приятелка-съседка от род франкофони. Цялата фамилия са преводачи. Та ще потърся помощ от нея. Да разберем какво харесва и т.н. Сега Ран слезе при нас и каза, че я учат на английски. Знаела малко и се стараела да разбере какво и говорят. Установили са общи интереси в музиката и ....мисля, че ще се справят. Младежът рече - няма страшно постоянно се усмихва. От многодетно семейство е и явно не е свикнала да е център на внимание. Не е претенциозна и мисля, че бързо ще свикне.
              О , Пипи, питай ме мен за тази играчка. В болницата установих, че техните играчки  нищо не струват, а уж елитна. Та , като минаваха на визитация , аз вече бях готова с всичко - Т, кръвно, сатурация и т.н.
              У нас палачинките ги готви Ран. Никой друг. При него се получават най-хубави. Даже не знам с какво ги прави. Чакаме , като гарджета.
               Отивам да видя какви ги вършат девойките и след това ще прилегна да погледам някое филмче.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 09:47 от Didia

# 670
  • на чист въздух
Joy Пипи, те май всичките играчки за възрастни влияят на кръвното:no_mouth:
Яжке как си тази вечер,  дано всичко е наред
Макавелке стана ми интересно за този уред да разкажеш как се чувстваш след ползването му
 Боре ще си запиша това с меда и солта. Сякаш повече ползи виждам от бабините илачи.
Аз днес сготвих ребърца с картовки във глинен гювеч и го пратих на младежите, че нали сме грипави та да не ги заразим. Купили си масичка и шкафче та се похвалиха , че го сглобяват.
Цял ден се наливам с чай с мед и кашлицата отшумява,  но тази хрема ме полудява. Едвам гледам от нея. Сега си сипвам винце да почетен празника и изпъвам кълки пред тв
Диде засякохме се на входа

# 671
  • София
За палачинките - моите са много вкусни и крехки.
4 яйца, прясно мляко и айрян от кисело с много вода, 3 лъжици олио + брашно за да стане като боза. Ако има пакетче ванилова захар от Лидл слагам, ако няма пропускам. Разбивам с вилица, мятам на сух тиган. Като ги изпържа  ги мажа с масло. Ама то дали е масло е друг въпрос....
Мрънч ги харесва и хапва със сладко от ягоди. Мрънла опитва 1 - 2 с шунка или салам и отказва повече.

# 672
  • София
Тук съм,но бях задрямала.Направо се наспах, какво ще правя нощес не знам.Благодаря ви,че мислите за мен и питате.Добре съм,само кожата на носа ми е разранена от салфетките.Мажа се с крема на Фло.С червен нос,разранен и лъскав от крема.Добре,че няма никой около мен,за да не му изкарам акъла.
 Макавели,покрай раздвижването след смяната на става използвах уреди,но стигнах до извода,че ходенето е най-доброто упражнение.Особено- за лимфен застой.
 Чета ви и съм благодарна,че ви има и съм с вас.

# 673
  • София
Ох, прочетох ви на почивки! То голям екшън се е заформил. Няма как да не коментирам Ма.....на. Аз май най се вързах, но съм си такава - голяма бяла птица. Мъжът ми казваше, че паля от четвърт оборот за всичко. Но все пак й написах,  случващото и се е като филм и то с доста наситен сюжет. Даже си мисля - дали не е някоя от паралелната ни група. Е, посмели са се на наш гръб, но Ениса им видя сметката! Дотук с коментарите!!!
 Идеята за лого и тениски с него ми харесва. А "готвените" баби на Клечка са в рецептурника ми вече:smiley: Цветеарт, ти имаш творчески хъс да твориш. С разнообразни материали работиш. Харесва ми. За Коледният Базар ще се присъединя с нещо. Има време до тогава. Яге, ще те чуя. Вече забравих какво четох. Да остане и за друг път. Приятна и спокойна вечер, момичета!

Съботно малко Том Джонс и Дженифър Хъдсън от Гласът UK.

# 674
Честит ни нов месец!

Името на месеца произлиза от латински (Februarius). Първоначалното значение е било очистителен (месец), тъй като в Римската империя по това време са се извършвали жертвоприношения за очистване от греховете.
Февруари е последният месец в римския календар. Той и януари са последните два месеца, добавени към календара, тъй като римляните смятали зимата за безмесечен период. Февруари е включен в римския календар през 153 пр.н.е.
В българските народни говори е разпространено названието Малък Сечко (в по-стар вариант: Малък Сечен)понеже февруари има само 28 дни, за разлика от Голям Сечко (януари), който винаги има 31 дни.  Прабългарите наричали този месец Тутом.

Яжке, малкият дявол е бил. Бързо да ти минава и носа!
Другите болни, оздравявате ли вече?
За упорита кашлица оня ден една дружка ми каза едно лекарство, но то се пие по схема. Медрол се казва. Изписва се за много заболявания.
Подсетихте ме за сърмите. Аз тая година още не съм хапвала кисело зеле.. ММ си реже салата и си яде, а на мен така и не ми се прияжда. Но сърми ще направя още утре. Може би

От два-три дни много духа у наше село и се присетих за една много хубава и много популярна песничка на Лилито.

Общи условия

Активация на акаунт