КГБ = Клуб на Готините Баби - 227

• 24 684
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Ето и днешното празнично кафе:
Днес 2-ри февруари е Сретение Господне , който се почита от дълбока древност. Чества се за първи път в Йерусалим и винаги е на четиридесетия ден от Рождество Христово. Тогава малкият Иисус е заведен за първи път в Храма.   Ето защо това евангелско събитие се нарича Сретение (среща/.    

Честит празник на всички синове и на техните майки от темата ни.
Хубав ден и бъдете здрави.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 07:58 от Nina NN

# 676
Добро утро момичета ☕🌹

Честит празник - Петльовден! Честито на всички мъжки майки и мъжките рожби!
Ето какво знам аз за този ден:
"Петльовден е свързан със събирането на най-тежкия за нашия народ данък през турско време – кръвния, взимането на малки момчета. Разпитаните стари хора и легендата разказват как смела еркечанка (с.Еркеч - Бургаско) скрива мъжкото си чедо и отказва да го даде на турците, а те се заканват, че ако не го предаде, то ще бъде заклано. Тогава тя заявява, че сама ще заколи скъпото си момче, но не ще им го даде. През нощта тя извежда и скрива детето си далеч извън селото, заклала в полунощ петела на прага на къщата и опръскала с кръвта му навред. Когато сутринта дошли повторно, турците останали стъписани пред постъпката на майката и повече не събирали момчета за еничари от село Еркеч. От тогава та до днес този ден се отбелязва като празник на мъжката рожба, като ден на мъжкото начало на рода български."

Пипи, разсмя ме вчера с играчката за възрастни 😀
Диди, какво сготвиха снощи девойките? Натоварена ще ви е програмата тези дни, но пък няма да ви е скучно Simple Smile
Вчерашните сърми излязоха доста, та предложих на съседите. Те приеха с радост предложението и снощи дружно ги унищожихме Simple Smile След малко дрънкането на тенджерите продължава. Замислила съм зеленчукова супа и селска яхнийца със свинско.
Ставам да я подхващам отнякъде, че мен чака.
На вас пожелавам хубава неделя! До скоро 🥰

# 677
Добро утро Simple Smile

Нинка, благодаря за кафенцето с усмивка - за мен е второто кафе. Не че съм ранобудна, но бързичко изпих първото.

Да сме живи и здрави всички майки - и на синове, и на дъщери. Те да случат на добри половинки и да се разбират - ние от страни сме основно наблюдатели.

Яжка, то хубаво да се движа, но като боли ... Ходя като голям бял лебед и така и се клатя Simple Smile

ян, прочетох за този електростимулатор и си го купих. Никъде няма указания как се ползва. Той генерира електрически импулси, които стимулират точки в ходилото, върху които са проектирани различни органи на човешкото тяло. Раздвижва кръвта и по този начин се спомага за изхвърляне на токсини. То хубаво, но има 18 степени и не е ясно с каква сила и продължителност да се прилага. ММ ми казва - хората учат за това /физиотерапевтите/, ти искаш да им вземеш хляба Simple Smile Всъщност направих 10 минути на максимална степен - около 2 часа след това ме схвана кръста и метаболизма ми се засили. За сега ще търся повече инфо и тогава ще повторя.

За днес планираме магазинна разходка и нищо друго.

Спокоен ден на всички Simple Smile

# 678
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Кафето е почти изпито, закусихме и сега деня започва с пълна сила.
Вчера показах на Вики и тя направи сама баница със сирене и днес закусихме с нея. Тя е много горда от това.
Малчо освен проблема със храненето, че все още яде през нощта и това, че има колики и тих рефлукс е много кротко и самостоятелно бебе. Оставяме го на бебешкия шезлонг или на активната гимнастика и сам си се занимава и не търси компания. Гука си и си пее на играчките, а най-му харесва като е на шезлонга да съзерцава картините на стената. Вчера го слушам, че дълго време издава звуци и гука и като поглеждам, той се загледал в портрета на кака му, който нарисувах и явно я е познал и и "говори". Много е усмихнат. Дано бързо да отшумят и коликите и да е всичко ок.
Честит празник и на всички мъжки рожби и на нас, родилите такива.
Хайде до после, трябва да измисля и какво ще правя за вечеря, но най-вероятно ММ ще реши да си опече някое месо или наденица, а аз имам за дояждане достатъчно.

# 679
Здрасте!
 Да  помогна да се свършва темата, че е към края и да се обадя. Камионът бил 4  тонен, усетих че е голяма карусерията.  Не сме натоварили 4  тона като кг, но като обем докарахме пълно. Днес ръми, та само ще приготвя нещо за ядене.,нищо друго няма да пипна., дано,  ама надали.
  Докато си пеехме лятото си отиде, ей че се задава пак , за сега зад хоризонта ,но докато мигнем и   е пролет, кокичетата станаха  големи, яд ме е  ,че няма на кого да набера един сноп.

Действайте, аз също...но все си надничам, няма покой за душата без интернет, за минути, ама тук.

# 680
  • Кубрат/ Пишурка
Да се обадя и аз.
Пипи, за коликите не давате ли нещо? Едно време правехме чайчета от анасон, копър или джоджен, но сега има толкова много разни капки. За нощното хранене не се притеснявай, малък е още бебчо. Все някога ще се откаже / на година, две или пет - ще стане Stuck Out Tongue Winking Eye  /. ММ е сукал 5 години. Бягал от градината с филия в ръка при майка си да му църне малко. А тя била като сиамска коза / лека й пръст /. Отказала го чак като забременяла със зълвата.
Майче, много ми е хубаво като те "видя" Heart
Каси и аз съм чувала за тази легенда, но не знаех за кое село става въпрос.
Дидия и аз съм учила френски - цели 7 години. Питай ме колко знам Blush

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 11:39 от Янче-то

# 681
  • София
Привет, красавици!
Днес добре поспах - до 9.30. Кафето е изпито, нагледах ви, сега наред са бумагите. За обяд ще ни сготви китайчето.
За вечеря - солен кекс или хот дог, по желание на внучките.
Като ми писне да размятам амбулаторните листа, ще направя ябълковото руло. За днес толкова. Прахосмукачката съм я връчила на Ромео. Все пак си щадя рамото.
БОРЯНЧИЦЕ, записах си твоята рецепта. Чудя се дали е добре за мен, защото ставата е възпалена, а на възпалено загряващо не се слага. Все пак ще пробвам. Благодаря ти.
МАКАВЕЛИ,ти  взе хляба на физиотерапевтите. Stuck Out Tongue Winking Eye Ромео преди време донесе едно дървено нещо от магазин за 1 левче. Препоръчал му го съсед - за масаж на ходилата - търкалят се едни ролки с шипчета. Той го ползва почти ежедневно, докато гледа телевизия. Казва, че чувствителността на краката му се е подобрила. Мен ме гъделичка много и го ползвам по-рядко.
ПИПИ, браво на бебчо - сам си се забавлява. Явно е почитател на твоите картини.
КАССС и аз съм чувала тази история, която разказа. Преди няколко години се събрахме у нас отбор баби от КГ на този ден и "почетохме" един друг "празник". Не мога да ви опиша какви майтапи и колко смях беше. Помня, че ПИПИ беше увековечила "погачата", та ако все още я пази и ако има време, може да ви я покаже.
ТАНУ, нападай зелето, че скоро ще излезе от мода, ще свърши и само ще питаш хубаво ли беше. Simple Smile
МАЯ, използвам музикалния ти поздрав са сутрешната гимнастика. Simple Smile
С ЯЖКА се чухме, добре е, яхнала е модернизираната метла и обикаля по стаите.
ДИДИА сигурно ще измисли нещо интересно, с което да впечатли белгийчето. А как се казва?
ЯН, по-добре ли сте днес? Бързо оздравявай, че да можеш да си срещнеш децата!
АЙША, как са Мрънчоците? Какво ще им готвиш?
ТЕТКЕ, днес на кой фронт си командирована?
Къде е КРАСИВА БЕЛЛА?
ЦВЕТЕАРТ, кога ще станеш двойна баба?
МЕРИАН, внучетата при вас ли са или сте в отпуска?
МАМСИ, добре да изкарате утрешни празник на зетко. После ще разказваш. Всички заедно - чудесно е!
Къде си КЛЕЧИЦЕ? Как така не си се появила до сега?
ГЪБКЕ, какви ще ги вършиш днес в почивния ден? Почивка ли казваш, но не и за мен? Нали така пееха НЛО-то Stuck Out Tongue Winking Eye
ЕНИСА, в корпуса за бързо реагиране ли си или още се "мъчиш" на диванаТа?
Шътттт, тихо! Да не събудим КАГ. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТАНИТКА, я мини на отчет.
ЯНЕ, Bonne journee! Comment ca va? Grinning
За неспоменатите - торбата с прегръдките. Hug
Приятен ден, момичета! Heart

# 682
И аз като Борянка да се обадя Simple Smile ... та по бързо да свърши темата и да подхванем новата Simple Smile .
Днес съм рАботна, домашен слугинаж Simple Smile. Ааа, и манджа си забърках - супер полезни гофрети с разни семена, брашна и чудесии, друг е въпроса как ще ги ям на два зъба, ама то глад Simple Smile , не се търпи Simple Smile ...
Сега отивам да мия банята, че съм отворила да се проветри и да не мирише на препарати и после - пей сърце. Хващам си другарчето за каишката и кой като нази, кеф ти по кварталните улици, кеф ти в парка, кеф ти по жълтите павета. Това последното ми е най - на сърце, хем малко по по- чистичко, хем малко други муцуни да срещнем освен обичайните квартални.

Скачам, че ме тегли като магнит и темата ни, и креватАта ,  по аналогия с диванАТа.

Айй, това го писах преди половин час.
Проведох разговор с една мила дружка и за късмет Мамата не ме е изхвърлила.
Публикувам и заминавам да си довърша работата, че ей сега ще се скрие Слънчо, ще застуди и ще затварям вратите.

Хубав следобяд, дружки - теменужки !

# 683
Фло, да ти имам паметта! Кой къде е, кой какво прави или е правил, признавам си,  не мога.
Да сте здрави всички, да си отмятате задачите, които сте си наумили и айде по-лежерно.
Вчера си преизпълних плана  - диванаТа, книжката, филмите и къна. Сега съм прекрасница и заминавам на РД , хапване, пийване, 'оро, такива неща. Рожденникът е спонсор на  ансамбъл  Българе и ще ги гледам с удоволствие отблизо. Тия два дни наистина ми бяха почивни. Отдавна не ми се беше случвало.

# 684
  • Вила Великула
Янче, на малчо не един, а три вида капки за колики му редуват, но явно трябва да го израсте. После идват зъбките.
Много е забавен. Смее се с глас и гука  като е на кеф.
Фло, ето го произведението ти:

Може би трябваше да го сложа в скрит текст, ама нали днес е такъв деня.
Аз използвах хубавото време и си направих на вън малка оранжерийка в която си насадих готовия разсад от салатка. Миналото лято си донесах семената от един пазар в Палма де Майорка. На картинката изглежда много крехка, пък да видим. пак от там и едни репички си насадих. Много интересни - дълги като дебели моркови.
Така, че може да се каже, че си раздвижих кокалите. Мама, дядо и бебчо са навън на разходка. С количката по полето около нас. Бебо спи като къпан на чист въздух, но има изисквания - да не спират, а да бъде возен.
Тати и Вики са на ски. Аз все още не съм измислила какво ми се яде за вечеря. И на мен ми се хапва нещо китайско, но тук на село няма, трябва аз да го направя, но не ми се занимава.
За тениските с надписа, имам клиенти, които правят такива услуги и ще ги питам горе-долу за цена на тениска с надпис. Според мен трябва да са бели и може на гърба да е надписа, както може и отпред в по-малък размер от едната страна над гърдите. Дано ме разбрахте какво си мисля. Предполагам, че няма да са скъпи. Трябва обаче да заявим бройки и размери. Ако искате да уточним как да са надписите и да ги попитам за цена.
Другия вариант - виждала съм по МОЛ-овете да правят такива тениски, но си мисля, че ще е по-скъпо. При моите клиенти виждам, че купуват както обикновени тениски, така и от тези тип "Лакоста" с якичката. Очаквам идеи и предложения.

# 685
  • София
ПИПИ, благодаря, че откликна на молбата ми! Hands ClapКак в скрит текст? Такова чудо може ли да се скрие??? То от далеч се вижда... JoyКато се затъжа за тази погача, ще ми показваш това произведение на кулинарното изкуство. Stuck Out Tongue Winking Eye Ветеранки, спомняте ли си колко много се смяхме тогава? И есето си го биваше. Дали да не го намеря и да го плясна тук в скрит текст? Ама многу ма е срам...Rage Новичките, вижте къде попаднахте. Не сте и предполагали, нали? Нооо... вие сами ни намерихте и избрахте нашата компания. Надявам се, никога да не съжалявате. Hug Ние никак не съжаляваме, че сте при нас. Внесохте толкова очарование, свежест, разнообразие и положителни емоции. Това е правилния избор!

А сега специално за наша ЯНКА, за всички франкофонки, за почитателките на френския шансон и всичко френско, за влюбените  в Стефан Данаилов...музикален поздрав. Хайде да танцуваме, момичета!

# 686
  • Кубрат/ Пишурка
Фло! Merci beaucoup! Това е една от любимите ми песни и често си я пускам. И когато ме попита как съм се сетих точно за отговора на Вероник. И няма да забравя Анжелка, като трябваше да влиза в часове по френски в 8 клас в Англия  как не искаше да го учи и коментира : Какво е това беаюкоюп /боку /! Ам тъй де, не могат ли да го напишат с 4 букви! Joy

# 687
Ето меее!  
Наспах се и сутрешно, и около половинчасово следобедно. Затова НЕ пазете тишина.
Не мога да се похваля с активен живот, нито с активно мързелуване.
Чак сега влизам в темата. Прочела съм ви  ОТ ДО.  Всъщност винаги чета всички.  Не винаги коментирам поименно, но да знаете, че съм в час коя какво е правила, какви са  ѝ радостите и проблемите. Диди се вълнува  за  гостенчето, Флото прави отчет, Пипи спинка с бебето, Ениса е на РД, Мая ни поздравява с музичка, Тану ни разсмива и също ни пуска музика,  Бо_ряна изнася натурии от "новата" къща, Янчето споделя за  френския ( и аз съм го учила, но помня няколко думи) и как  го е учили  Анжелка, Клечи ходи по жълтите павета с любимия, Касс храни и тя голямо домочадие, Нина ни запознава с важни празници, Цветеарт твори, Ян готви за син и снахичка, Айша през ден, два гледа внуци  и т. н. и т.н.  
Пипи, страхотно кулинарно произведение! Спомням си кога го показа на онова събиране.
Макавели, аз не те помня. Явно съм влязла в темата след твоето прекъсване. Вече и аз навъртях повече от 10-годишен стаж в темата. Сега ще се опознаем, макар и виртуално.
Времето тук е леко ръмящо и предполага седене вкъщи. Предишните дни беше пролет, но пак си стоях вътре.  Тази сутрин се събудих сравнително рано- в 8, 30, но станах около 10, 30. Ей така си се излежавах и премятах из сутрешните блокове. После се измъкнах от чергите и отделих почти час да подготвя и наглася манджата. Вратни пържолки в зелев лист, кървавичка и зеле в  огнеупорна тенджера.  Метнах ги във фурната и се отдадох на домашна козметика (маска на косата, пилинг на лице, самомасаж на лице, маска на лице, баня, нокти и след малко прическа). Междувременно изгледах 2 романтични филма по Нова и подремнах  на втория, без да искам .  И ето - стана вечер. Сега времето до към 1 часа след полунощ е мое. Първо ще занеса на втория етаж на Белия дом от манджата,. Този от първия етаж ще се появи в късни доби да яде и той.  Аз на обяд хапнах  съвсем  малко и сега ще вечерям рано.
За сега толкова.  После може пак да намина.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 18:37 от К.А.Г.

# 688
  • Вила Великула
КАГ, произведението е изцяло дело на талантливата Фло. Спомням си, че беше прекроявала някакви форми за печене за да получи крайния резултат.

# 689
А, да ме извини Фло! Помня снимката, но съм сбъркала майсторката.

Общи условия

Активация на акаунт