Фло ти пита за рецепта.
Пататник на тиган - взимат се 3 големи картофа , 1 гл кромит лук. Настъргват се на едро ренде. Добавят се 1 яйце, сол , джоджен/гьозум/ , 1суп лъж. кисело мляко. Всичко се обърква добре .
Пожелание може да се сложи малко сирене. Ние не слагаме.
В тиган се загрява бучка колкото орех масло и 5-6 супер лъжици олио. Кагто пуснеш малко от сместа и зацвърчи значи е сгрята до необходимост мазнината. Изсипваме сместа/трябва да е тънко гаре долу 1пръст и половина./ Котлона се намаля да не е на най слабо , една идея по силно, за да не загори, а вътре да е суров.захлупва се с капак. Когато долната страна е готова се обръща да се изпече и другата. Целта е да се получи хрупкава коричка а вътре да е мек. Сервира се с купичка кисело мляко.
По селата го правят по същия начин, но с точени кори / 2 една атгоре, плънка ,кора/и се пече на д печка на дърва. Сега сме по модерни и забързани затова с готови кори и на фурна .Като картофите са спрямо тавата. Пак 1 пръст и половина дебелина. Имаше качамак, сърмчки и клин с тиква.
На изпроводяк армагани от баща й/ прах за пране сигурно вече имам за година на пред/. Той човека тираджия и пътува до Турция та решил това да проводи. Ами живи и здрави да са.
Та отчетох се. Тези дни ще ви нагледам, но сигурно няма да мога да пиша, че им обещах да им помогна за дообзавеждането. Избор на осветителни тела и пердета за останалите стай и 2 леки килимчета, още малко посуда. Пък тук не е лесно, че гоним цветова гама .
Няма да Ви коментирам мисля ви всички. Лека нощ
Благодаря за рецептата за пататника. 

юю