КГБ = Клуб на Готините Баби - 227

• 24 677
  • 722
  •   1
Отговори
# 720
  • на чист въздух
Добър вечер.  На бързо ви навестявам. Тази вечер младите ни каниха на вечеря. Мм се запозна официално с момата. Впечатлени сме. Гостиха ни изцяло с родопски специалитети. Имаше и пататник.
Фло ти пита за рецепта.
Пататник на тиган - взимат се 3 големи картофа , 1 гл кромит лук. Настъргват се на едро ренде. Добавят се 1 яйце, сол , джоджен/гьозум/ , 1суп лъж. кисело мляко. Всичко се обърква добре .
Пожелание може да се сложи малко сирене.  Ние не слагаме.
В тиган се загрява бучка колкото орех масло и 5-6 супер лъжици олио. Кагто пуснеш малко от сместа и зацвърчи значи е сгрята до необходимост мазнината. Изсипваме сместа/трябва да е тънко гаре долу 1пръст и половина./ Котлона се намаля да не е на най слабо , една идея по силно, за да не загори, а вътре да е суров.захлупва се с капак. Когато долната страна е готова се обръща да се изпече и другата. Целта е да се получи хрупкава коричка а вътре да е мек. Сервира се с купичка кисело мляко.
По селата го правят по същия начин, но с точени кори / 2 една атгоре, плънка ,кора/и се пече на д печка на дърва. Сега сме по модерни и забързани затова с готови кори и на фурна .Като картофите са спрямо тавата. Пак 1 пръст и половина дебелина. Имаше качамак, сърмчки и клин с тиква.
На изпроводяк армагани от баща й/ прах за пране сигурно вече имам за година на пред/. Той човека тираджия и пътува до Турция та решил това да проводи. Ами живи и здрави да са.
Та отчетох се. Тези дни ще ви нагледам,  но сигурно няма да мога да пиша, че им обещах да им помогна за дообзавеждането. Избор на осветителни тела и пердета за останалите стай и 2 леки килимчета, още малко посуда. Пък тук не е лесно, че гоним цветова гама .
Няма да Ви коментирам мисля ви всички. Лека нощ

# 721
  • София
Добро утро!
Готова съм, кафето ще стане всеки момент, после грабвам малкото чаве и потегляме. 7.15 започвам на тръстиката.
Ех, че хубаво начало на деня!
Радвам се за преживяванията на ЯН. HugБлагодаря за рецептата за пататника.
Да видим и КАССС какво ще ни разкаже. За срещата ще има пататник. Не се прави трудно.
ТЕТКЕ, като шофьор бая се зачудих какво може да е, но търпеливо си изчетох  разказа до края. Joy
ПИПИ, Снимка чудо! Вижте само как ми пушат гумите...А след мен идва и друга дружка. Коя ли е? Grinning
ТАНУ, внасяш настроение с тези музикални поздрави. Hug
Ромео ме вика. Изчезвам.
БОРЯНЧИЦЕ, преспах посолена и подсладена, рамото ме боли по-малко. Може да те обявим за национален лечител! Stuck Out Tongue Winking Eyeюю
Хубав ден! Heart

# 722
  • Вила Великула
Леле Фло, колко си ранобудна. Мислех да стана и да пусна новата тема, за да ви изненадам сутринта, но ти ме изпревали. Нищо де, и така става.
Нов ден, нов късмет, НОВА ТЕМА!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1737298.new#new
Пожелавам да изживеем само хубави момента, пишейки в новата тема.

Общи условия

Активация на акаунт