Гестационен диабет - тема 6

• 10 208
  • 454
  •   1
Отговори
# 420
  • Melmak
Симплисити, ти в коя седмица си?

Аз още три дни съм със сензора. Вчера бяхме на гости и се отпуснах. До една степен нарочно, за да видя как влияе хранене и с бял хляб (домашна питка). Кръвната захар ми стигна 8.4, което е прецедент, откакто съм със сензора.
Като спазвам балансирано хранене и хранене в ред - салата, месо, въглехидрат, дори плод да изям след ядене пак не е скачала повче от 7.
Сензорът много помогна да видя кое как влияе, започнах да си купувам черен хляб с квас и от него хапвам по 1 филия. За сега е добре с него! Вкарах телешко в менюто си и съм доволна.

# 421
  • Бургас
В 23+3г.с съм. Предните дни си вървеше в нормите след втория час си е под 6.7, а след това си падаше до 4.9-5.1

# 422
На мен вчера ми изписа, че е време за смяна въпреки, че не бяха минали 10 дни, а точно 7. Последните 2-3 дена постоянно стойностите се въртяха около 6,3-6,4 сутрин и после 3ч след ядене отново толкова, а преди това си бяха около 5,2. Пикове даваше над 9, а не е като да съм прегрешавала с нещо различно или в големи количества. Това ме накара да си купя все пак глюкомер и разликите бяха големи. Едната сутрин стойност на глюкомера 4,9, а на сензора - 6,2. Друг път глюкомера показва 5,4, сензорът отново над 6. Глюкомерът е Contour Elite plus. Като се има предвид и резултата от лабораторията (5,23, а тогава сензорът отново показа по-висока стойност) съм склонна да вярвам, че самият сензор нещо се бъгна. Като се има предвид, че закусвам и едно и също и стойностите драстично скочиха.. реших, че повече се натоварвам психически постоянно да дебна и да се чудя ама защо така и как така и втори сензор няма да сложа. Ще карам с глюкомера.

# 423
  • Melmak
А свърза ли се със съпорта? Според мен може този сензор нещо да е дефектен или да се е повредил. Моят днес е на 7 дни и си работи.

# 424
Не съм пробвала тези сензори, но си представям, че би ми било прекалено натоварващо, поне в моя случай. Аз само първите две седмици г/д мерих всеки ден по 3 пъти, докато разбера кое как ми се отразява на КЗ. И после почнах два пъти в седмицата. Колкото да проверя има ли драстични разлики. Имаше ли по-завишена стойност, отново за няколко дни мерих всеки ден по 3 пъти докато установя-единичен случай ли е било или не. Та, на мен само глюкомер ми свърши работа, а и не вярвам някак тези сензори да дават достоверни резултати, при положение че в нашите случаи дали и 5.1 или 5.5 е от голямо значение.

# 425
  • Melmak
За да ги носят диабетици, явно имат смисъл. За мен сензорът е много удобен и идеален, ако не си паника или маниак. Не искам да обидя никого, аз взех сензора експериментално. Няма да нося сензори цяла бременност. Поръчала съм втори, който сигурно ще сложа по-нататък с напредването на бременността.
Аз самата се движа, спортувам, готвя си, ям внимателно, обаче исках да изпробвам вс епак кое как влияе, като храна, спорт. Успявам да ходя 3 пъти седмично на тренировка, правя доста кардио, макар с по-нисък пулс.

Не бях яла бяло тесто от много отдавна, вчера хапнах и айде.. невиждан резултат. Не е чудо, не е нещо неочаквано. Обаче за да разбера как работят нещата, този сензор помогна много. Не е ок ако човек психясва и това го стресира. Аз по-скоро приемам като експеримент, за да знам коя храна как влияе. Дори това да ядеш салата преди основното има смисъл и виждам как се отразява.

# 426
hechi_ , не съм се свързвала, защото вече и без това бях с накривена шапка, заради разликите с глюкомера и лабораторията. Като добавим и това, че доста често ми изписваше, че няма сигнал, а реално телефонът е бил до мен и просто реших да тегля чертата. За мен също беше експеримент и в началото го мислех за успешен. В действителност, за да го ползват хората по цял свят явно има полза. По всяка вероятност съм изтеглила просто късата клечка, но това взиране в стойностите ме напрягаше. Малко да покажеше над допустимите стойности от ендокриноложката и се чудех какво обърках пак. А реално не съм си променила драстично яденето. И аз готвя вкъщи, всеки ден ям салати. Не спортувам, но последните дни не се спирам с шетането /трябваше да лежа, ама задника ме заболя да въртя от едната буза на другата 🙄🤷/ Бях намалила въглехидратите.. щото..  нали.. сакън тия стойности да не скачат и за капак си докарах кетони в урината и АГто каза, че явно не се храня достатъчно. Затова и приключих с експериментите. 😁

# 427
  • Melmak
При мен губи сигнал ако отида от единия край на апартамента в другия, после пак се свързва, даже бързо. Иначе гледам навсякъде да съм с телефона, за да не губи сигнал. Имам чувство, че си попаднала на дефектен сензор или е дефектирал по някакъв начин. Самата идея, че на 7 ден е изписал, че иска смяна, говори за това. Може би си нямала късмет конкретно, дали се е счупил по някакъв начин, дали се е увредил или е дефектен, не знам. Гледах видеа на диабетици, които го носят постоянно. Мисля, че дори зк може да покрие стойността на цената на сензора, за хора, които го ползват постоянно и са с диабет.
Разбирам те защо си разочарована, ако бях на твое място сигурно щях и аз да съм.

# 428
Аз в началото бях доста стриктна с храната, пълнозърнести хлябове, авокадота, глупости. После почна да ми прилошава, в последствие и в болница лежах за повръщане и понякога имах дилема дали да изям 1 филия бял хляб,щото от него не ми ставаше зле,или да седя гладна и само да повръщам. Гледайте да се чувствате добре,  защото кз се вдига не само от храна,ами и от стрес. Аз веднъж съм имала стойност на глюкомера 10 и беше точно от страха от убождането и непознатия за мен процес по ползване на глюкомера.

# 429
Здравейте, да раздвижа малко темата 😄 През последните няколко дни установих колко е важна ранната вечеря за сутрешните нива на кръвната захар. С моя съпруг вечеряме късно, защото той се прибира късно от работа. Между 20:30 и 21ч. И дори напълно безвъглехидратна вечеря, на сутринта КЗ е около 5.5 - 5.6. Последните 3 дни прекарах в болница и там съм яла каквото е имало - мусака, огретен, та дори и мляко с ориз с доста захар ядох 🤣 но, вечерята беше в 18:30ч. На следващия ден КЗ 4.3. Аз такива стойности и небременна не съм виждала.

# 430
  • Melmak
Като гледам има значение и часът на измерване. Рано сутрин към 7 ми е била и под 4.

# 431
В болницата я мерех предк 7, 6:45 да кажем. У дома я меря около 7:30 до към 7:45 най-късно.

# 432
  • Melmak
Аз просто не ставам рано. И за това го отбелязах.

# 433
На мен едно от първите неща, на които ми обърнаха внимание, е именно късната вечеря
 Та да, към 6-7 най-късно гледах да вечерям и някоя ядка, ако много огладния докато си легна.

# 434
И аз вечерям късно. Но като казвам късно, нямам предвид 20-21ч, а говоря за след 23,30.
Даже вечерта преди обременяването с глюкоза вечеряхме в 1-1,30 през нощта, защото пътувахме и се прибрахме късно.
Чудя се дали това се е отразило на резултатите от обременяването. Въпреки, че аз и него направих късно, в 10ч сутринта. Чудиха се малко дали да ми го правят.

Аз вкъщи поддържам добри нива, но вчера бях навън и прегладнях, направо щях да припадна от глад. Естествено нямаше нищо подходящо за ядене и си взех от магази на Зоя едни гризини, от пълнозърнесто брашно.
Като се прибрах и измерих кръвната захар беше 7,4, даже малко по-късно пак измерих и беше 8.
Но е възможно и стреса да е повлиял, защото вчера бях на прегледи и се бях по притеснила.  Още час по-късно беше паднала на 5,6.

Общи условия

Активация на акаунт