Гестационен диабет - тема 6

• 10 326
  • 457
  •   1
Отговори
# 450
Според моята ендокриноложка до 5.1 /мааакс/ е ок. Също така, да не би да е завишена стойността, защото пробата е капилярна? Аз знам, че кръв, взета от пръст, винаги показва по-висока КЗ, в сравнение с венозна. За трикове не мога да помогна, ама ми се вижда малко екстремно да се мисли за инсулин. Следиш ли се при ендокринолог? Той какво казва?

# 451
  • Благоевград
Аз съм на инсулин. Няма нищо страшно. Вече съм на 16 единици. Ако сте стриктна с режим и Ви е позволено движение, няма да имате проблем. 5 е чудесна захар сутрин на гладно.

# 452
Капилярна е, с глюкомер се следя. Не съм коментирала с ендокриноложката, от няколко дни и то през ден, сутрин измервам 5. Досега беше все 4.5-4.7.
Иначе като правих обременяването с глюкоза, на гладно ми я премериха с глюкомер и отчете 6.1, а от вена беше 5.4. та, явно да има си разлики.
Стриктна съм с режима, но съм 31 гс още, не знам дали ще успея до края на бременността да я регулирам с диета. Като цяло преди не съм имала проблем, но не съм се и изследвала, и предвид доста завишените ми резултати от обременяването е възможно и извън бременността да имам.
И аз знам, че инсулина не е проблем за бебето иначе.
Ако се стигне до инсулин дали може да се яде всичко или пак си на диета?
Направо умирам за сладко.... Никога не съм била на диета в живота си и ми е доста трудно точно бременна да се ограничавам. Ще празнуваме рожден ден на детето след няколко дни, от сега си мисля как няма да мога да опитам тортата.
Но няма значение, още два месеца ще се въздържа и ще се надявам после да нямам проблем .

# 453
КЗ 5 за 31ва седмица е супер Smile В по-ранна седмица моята е стигала до 5.5-5.6, което моята ендокриноложка не я притесняваше, гледах да не се притеснявам и аз. Не стигнах до инсулин, не стигнах до медикаменти изобщо. Така че дишайте спокойно, ще видите колко бързо ще се изтъркулят оставащите седмици (на мен от 30та до 37ма г.с. ми е бяло петно Sweat Smile). Хапнете си едно парче торта на рождения ден на детето.
Понякога и с диета не може да се контролира КЗ по време на бременност затова е и инсулина, но не мисля, че ще стигнете до там. Ако пък не дай си боже нещо стане както е писала Тина няма нищо страшно.

# 454
КЗ може да се вдига и от стрес. Бих те посъветвала да си хапнеш едно парченце торта или едно парченце шоколад, ако ще ти докара някакъв душевен кеф. Поне аз така бих направила, вместо да се треса и дни наред да мисля,че няма да мога да хапна нещо си. За инсулин и аз знам иначе,че като се следи изкъсо не е проблем.

# 455
  • Бургас
Здравейте! Днес смених сензора на Декском 1+ и всичко си беше наред. В един момент ми показа много ниска кръвна захар - 3.8 и след това ми излезе това съобщение. Друга имала ли е такъв проблем?

# 456
Ще се оправи от самосебе си след известно време. И на мен ми се получаваше /не един и два пъти/. Освен това и това често се губеше сигнал въпреки, че телефонът беше до мен.

# 457
  • Melmak
Случва се. Не прави нищо, дръж телефона близо до себе си.

Общи условия

Активация на акаунт