Декемврийски бебета - тема 1

• 23 118
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Аз от отчаяние си купих книгите на д-р Харви Карп. Обаче май късно, че той главно говори за коликите, а при нас май вече е характер, а коликите намаляха.

Ооо люлката е мечта. Моята там спи през деня люлка/шезлонг, та като заспи мога да свърша нещо, но от толкова люлеене й се разказа играта на люлката, и сега аз трябва да я люлея докато не заспи дълбоко, но това да ми е проблема. Иначе е на дивана при мен шезлонга и тя си се кефи.

Тези нашите нокти растат за секунди, все ги режем и след 2 дни пак трябва. Онзи ден си надрала ноздрата, вчера челото, а мен как ме дере като е в истерия нямате идея. Grinning Също така почна да ме скубе. А като я къпем, ако не става толкова бързо колкото тя иска, хваща кичур от косата си и дърпа и пищи, боли я, ама нали трябва да направи сцена. Grinning

П.С Доста момичета вече не се включват, май само аз изпитвам нужда да се оплаквам всеки ден. Grinning Шегувам се. Надявам се всички да сте добре и когато можете се включете да кажете какво правите и как сте с бебчетата. Heart

# 211
Ахаххаха ахаххаа и аз изпитвам нужда да се оплаквам всеки ден Joy

Не се чувствам некомпетентна, само уморена и преунорена. И при нас е мазаляк от рев, газове и манджа. Не сте сами и това ше мине Simple Smile

# 212
От 1-2 дни започнах и аз да въвеждам режим!  Знам, че някои казват, че е рано и чак към 4 месец се прави, но така не се живее просто. Храни се вече на 3ч и 20-30 мин, тя така си иска. Чакам я хубаво да си покаже глада, защото иначе се лигави и си играе на гърда/шише и се храни по 40-50мин. Сега като огладнее добре и как хубаво си хапва за 20-30 мин. Гледам след 1ч и около 10-15 мин будно време вече да я приспивам, но май и идва малко времето, но пък се прозява 🤔 после се доприспиваме... може би пък да я гушкам по-дълго време докато си влезе съвсем в дълбокия сън. Дневните дремки все още са мазало, но пък през нощта - дори не смея да се похваля! Какво правите за хълцането?

# 213
Уви не съм открила лек срещу хълцането. Пробвах с 1-2 глътки вода, ама не. Тя постоянно връща мляко и щом повърне и се почва - 15-20 минути хълцане, само си минава, но докато хълца се ядосва и почва да реве много.

Ето сега...наяде се само с 70 мл, а обикновено и след 120 реве за още, и заспа, това не го е правила от 2 седмици, то хубаво се наяде и заспа, ама аз веднага почвам да се чудя, да не би да й има нещо, как така самичка си заспа, защо не се оригна, да не й направих нещо...луда работа съм аз, трябват ми социални контакти. Grinning

# 214
При нас яде около 8-8 и нещо, ляга към 9 и после се буди около 2 за ядене. След това обаче почва пак да си се буди на 3 часа за храна и нито той има пълноценен нощен сън, нито ние. Така е няколко дни, след това за един ден се "рестартира" и почва пак да се буди на всеки трети час през нощта. Пие по 160-170 мл понякога 🫣 Днес прави 8 седмици, почва деветата. Заспива само на ръце и ден, и нощ.
През деня има един по-дълъг сън, другото време спи по 15 минути, буди се, иска на ръце, заспива и после пак. През нощта понякога са същите истории... Единият нощен сън добре, но като яде втори път и почва гърчене, напъване, повдигане. А гледаме да не го будим, храним го на тъмно, не сменяме памперса, освен ако не се наака.
Взе да повръща по малко и да се гърчи на всяко ядене, съответно на хранене се опитваме да го оригваме по няколко пъти.
Кога започва да изчезва тоя рефлекс на Моро, че вече ми писва да е повит. То реално е в чувалче, което е с опция повиване, но имам чувството, че на крачетата вече му окъсява.

Тео още се усмихва главно насън, в будно състояние раздава усмивките пестеливо. Още от новороден фъстък обича да се мръщи 🤣

Поздрав от един бузанчо:
Скрит текст:

# 215
Май до към 6-тия. Ама ние така и не се разбрахме с повиването, та си караме на мятащи се ръце и крака.

Поздрави и от моята рошава бузанка и нейната приятелка Мини. Grinning

Скрит текст:

Сресвам, изглаждам, е няма този перчем все щръква. Grinning Дори да съм го овладяла след баня, като се изпоти и пак нагоре, лови сигнали от космоса. Grinning

П.С Има толкова неща при нея, защото си е на шезлонга при мен. Да кажа, не съм безотговорен родител. Grinning

# 216
Ние бяхме едно към едно, джи, затова и ме нямаше толкова време, не съм изплискала, а направо бях за психодиспансера. Сега не смея да се похваля, но "успявам да въведа ред"
 Слагам го в кавички, защото не ние те си решават кога да влезнат в режим, мога само да те успокоя с това,че мисля ,че е период и ще мине...може би🤣🤣🤣🤣

Аз тотално изплисках легена с нашия режим. Спи когато й падне, яде когато й падне, по колкото иска, изобщо не иска да си спи в кошарата, абе мазало. Гледам в другите теми коментират кое бебе по колко яде, че има да речем 5 хранения. Моето единия ден има 8, на другия 5, един път спи по цял ден, става само да яде, после спи цяла нощ, на следващият будува цял ден, вечер също драми...на 100 мл реве, на 120 също...още имам кърма, но тя още е в стачка и само пищи на гърда. Един път иска да спи само на бял шум и така 6-7 часа, друг път пък пищи от него, иска да спи при нас, в кошарата докато види камерата, с която я гледам (прилича на котка) и се ядосва, взира се в камерата и прави муцунки. Стресирана съм, че качва много, на 23ти бяхме на консултация, беше 4200, а сега е 5000. 800 гр за по-малко от две седмици ми изглежда бая, ама ние и долу горе тогава й вдигнахме мл мляко. Като цяло се чувствам толкова некомпетентна, че нямам думи просто. Grinning Изцяло се носим по течението...а аз съм Дева, така без режим и план се побърквам. Grinning Ама иначе растем, усмихва се много, яде си...така че предполагам се справяме, ама ме мъчи това, че няма режим, не заради мен, просто се притеснявам да не изпусна момента да направя режим и после трудно да свикне.

# 217
Милена, консултантите по сън казват, че прозявката в късен знак,че им се спи.

И при нас, като при всички други. Гърчи се, пръцка, плаче, буди се, хленчи. Ноще ми спа върху корема, явно по някое време се е изакал и се е кротнал. Спи малко, накъсано и заспива трудно. Имам чувството че от 24 часа аз 22 часа приспивам бебето. Ама нямахме такава сделка. Той трябваше да е добър и кротък, за сметка на батко си Joy за сега освен, че е красив Sunglasses друг бонус нямам хаха

# 218
Ние бяхме на консултация. Роди се 3500, сега е 5120. Скараха ми се да яде по- малко. На 43 дни е(за справка). Аз виждам, че е много дундест, но и 6 см на височина е дръпнал.
Е как да го спра това дете - акула да цока не знам.  Прибрахме се и му дадох 120 мл от шише, рева два часа и си буташе ръцете в устата. Сложих го да се наяде на гърда и заспа.
Иначе тази нощ направи пауза 6 часа и аз бях на тръни, че всеки момент ще се събуди и писне, но не. Сега, ако му намаля дажбата, ще почне да се буди пак на всеки три часа и купонът продължава.
Изписа ми капки за хремата и биозин. Каза, че му е зачервено гърлото и температурата му беше 37.2. Какви е хванал не знам, ние с баща му се пазим толкова много да не се разболеем, че вече само скафандър не съм си сложила.

# 219
Абе и аз се чудех за нашия, роди се на 12-ти 3320 и 50 см, на 16.01 вече беше 5 кг и 58 см. Педиатърът не ми е казал да е прекалено. Като го гледам сега, си е налял още, а и в сантиметри ще е над 60.

# 220
Тия пък педиатъри, как не разбраха , че не може да кажем ма бебетата за техните рамки... и на нас ни се скара, днес сме пак на преглед да видим...

# 221
Искам да се дооплача и аз като сме на тая вълна Joy снощи се оплаках, че не пуска бибата, е да ама все пак аз съм любимата биба. Не стига че се буди сто пъти, взема го в 5 до мен, че не мога повече, е бога ми до 9 буквално ама буквално не ми пуска гърдата. Нито биба признава, нито гуш. Е аз ставам яко схваната, тези режими дето всички ги казват eat play sleep пропадат, щото той е цокал 4 часа до сутринта... и за капак и мизерните милилитри дето попринцип събирам с колектора за кърма никакви ги няма. А да - и леглото е в кърма и повръщано (силно казано де, върнато мляко)

За мерките ще кажа утре, ще ходим за още ваксини Grin

# 222
Спамя ви през пост 🤣 ама забравям какво искам да пиша. Постът на Сиси ме подсети. Другата седмица ще му поставят 2 ваксини едновременно - комбинираната за коклюш и против пневмококи. При вас двете заедно ли ги слагаха, как мислите да процедирате и също с оглед на грипната епидемия?

# 223
Привет! Не съм писала скоро, но пък следя темата.
Голямата ни кака я пуснах пак на градина след ваксината на бебето (сложиха и двете наведнъж + Ротарикса), средната и тя ще тръгва на ясла скоро. Надявам се да не се изпонатръшкаме с вируси.
Наистина се надявам, може би малко наивно, ама ...
Аз лично откачам вече от недоспиване и нерви, въпреки че при нас нещата са сравнително спокойни. Много забравям, постоянно записвам някакви неща, после пък забравям къде какво съм записала. Лудница .. 😅

# 224
Споко, аз спя от 23.30 до 3 и още съм жива. Бебето яде към 3 или 4, приспивам съответно до 4 или 5 ама то издава звуци като малък динозавър и около 5 и нешо буди баткото, който не заспива повече. Респективно и аз не спя след 4 часа Simple Smile през деня също няма шанс да спя, защото бебето тези дни спи много леко и неспокойно, само да се дръпна от него и се буди. Шансът ми е ако заспи добре и дълбоко, ама това обикновено става като трябва да ходя за голямото дете. Сега спа върху мен, стряска се, приплаква. Дремнах 15 минути и ставам за големия.
Мантрата ми е и това ще мине.

Сиси, щом не пуска цици сигурно има в тях, защото бебо не ги ще. Дръпне 2-3 пъти и рев. Ама моите са си празни де. На ден общо от двете гърди към 60-80 мл изкарвам. За денонощие. А след 20 часа нЕма никой

Общи условия

Активация на акаунт