Отговори
# 30
  • Тра-ла-ла
Със сигурност ИИ интелект ще остави много хора без работа..Скоро гледах ФБ страница за екскурзии - всяко предложение с генерирана изкуствена картинка с двойка мъж и жена. След време никой няма да влиза да чете сайтове, защото ИИ изплюва отговор най-горе в търсачката. Никой няма да плаща за снимки, дизайни, картини. Във филмите ще има изкуствено създадени актьори. Музиката ще е компютърна, разбира се базираща се на реална и крадена. Звучи доста апокалиптично, но е съвсем възможен сценарий.

И генерално ще използваме ИИ за да мисли вместо нас, поради което ще затъпеем и ще станем функционално неграмотни. Даже и емоционални инвалиди.

# 31
Това не ми харесва изобщо. Такъв свят не желая.

# 32
....и да допълня към картинката. Ще сме повечето бедни и гладни, а други ще са много, много богати.

# 33
Не вярвам, че ще се използва за всичко в такава степен, макар че аз лично определено ще си превръщам книги във филми, ако имам такава опция - с актьорите (не базирани на реални хора), които според мен са подходящи за ролите, с подробностите от сюжета, които според мен са важни и т.н. Така че подобна опция би ми харесала.

А не знам дали сте забелязали, но от няколко години търсачката на Гугъл е пълен боклук - въобще не е като "едно време" и опциите, които предлага като отговор са много по-малко от преди.
Така че ИИ скоро може да я задмине по полезност.

# 34
Със сигурност ИИ интелект ще остави много хора без работа..Скоро гледах ФБ страница за екскурзии - всяко предложение с генерирана изкуствена картинка с двойка мъж и жена. След време никой няма да влиза да чете сайтове, защото ИИ изплюва отговор най-горе в търсачката. Никой няма да плаща за снимки, дизайни, картини. Във филмите ще има изкуствено създадени актьори. Музиката ще е компютърна, разбира се базираща се на реална и крадена. Звучи доста апокалиптично, но е съвсем възможен сценарий.

И генерално ще използваме ИИ за да мисли вместо нас, поради което ще затъпеем и ще станем функционално неграмотни. Даже и емоционални инвалиди.
Аз в момента пиша дипломна работа точно за ИИ и провеждайки проучването се изненадах колко много е навлязал във всички сфери. Вече доста хора губят работата си заради него. Дори вече замества успешно лекари и прави операции и то много по-добре от хората лекари. Много ясно, че ще предпочета да ме оперира ИИ. Има асистенти в болници ИИ, да помагат на пациентите. Вече не само хората в производството се заместват, а дори и лекари и сестри. Все пак съм доволна защото това са 5 листа от дипломната 😄, но ни чака доста весело бъдеще.

# 35
Духът е пуснат от бутилката и не мисля, че ще доведе само до хубави неща като развитие на техника, технологии, медицина..... Опасявам се, че ще затъпеем сериозно, много хора вече са на тази плоскост, особено младежи, няма да има работа за всички, престъпността ще нарасне.
Вече се усеща невъзможността да се задържат цените, представете си го и с липса на работа, т.е. доходи, понеже хората се заместват с ИИ и картинката ще е пълна....

# 36
Говори се за някаква заплата, която ще се получава от всеки, за да може да живее когато настъпят време без работещи. Нещо като майчинството, но ти плащат да живееш😄 В белите държави може да стане, но ние ще духаме супата

# 37
То и сега има, нарича се социални помощи. Ако ще живеем само, колкото да ядем, някак не ми се струва много привлекателно....

# 38
  • София
Отровата е в дозата. Разбира се, че има рискове. Както в много сфери. Атомната енергия е идеален пример за това. Може да навреди много, но и помага много.

# 39
М да, само че атомната енергия не може да "мисли" за разлика от ИИ. И, ако още не "мисли" самостоятелно, то е на съвсем малка крачка от това. А, като почне да мисли, може да не му хареса по-глупави от него да го контролират.

# 40
  • София
Не може да мисли, но може да убива и без да мисли.

# 41
М да, само че атомната енергия не може да "мисли" за разлика от ИИ. И, ако още не "мисли" самостоятелно, то е на съвсем малка крачка от това. А, като почне да мисли, може да не му хареса по-глупави от него да го контролират.
Той и сега осъзнава, че хората сме паразити. Не отдавана имаше новина (дори по нова тв) където съобщиха, че момче се е самоубило, защото чатбот го е изманипулирало. В друг случай не отдавана (сега се водят дела срещу създателите на бота) Чатбот е убеждавал дете, че трябва да убие родителите си. Щом сега успява представете си като му дадът "физическо тяло" какво ще стане.

# 42
За мен това са глупости - преди няколко дни гледах видео за това, че филмът Тайната убивал хора, защото някакви решили да не се лекуват от рак, а да манифестират. И с този така.
Тия са за награда Дарвин.

# 43
  • София
Същите новини ги има и при естествения интелект. Вероятно помните съвсем скоро имаше някакво тик ток предизвикателство - доста деца пострадаха.

# 44
  • Somewhere far away
В общи линии каквото сам си направиш... хората сами се разрушаваме. Не ни е виновен ИИ.

Общи условия

Активация на акаунт