Отговори
# 60
Засега не се занимава с нас. Не е ясно какво предстои. В момента,  в който почне да се самообучава и мисли, ще е като живо същество....

# 61
Властите в САЩ разследват връзка между радикална група, застъпваща се ускореното развитие на изкуствения интелект (AI-акселерационизъм), и две убийства, извършени на хиляди километри разстояние едно от друго.
https://it.dir.bg/tehnologii/izkustveniyat-intelekt-tryabva-da-d … -radikali-v-sasht

# 62
Заглавие от новините:

"Изкуствен интелект открива рак с над 99% точност"

# 63
...ИИ е прекрасен като замисъл, но дали ще се справим с него, да ни е само в полза...??!?
Създадено е нещо в пъти по-умно от нас. Помислете си дали ще сте ок маймуна да ви нарежда....дори и да ви е създала.
Хората са се справят с всичко, освен със самите себе си.
А един анализатор на налична информация не е по-умен , просто има повече информация. Което не е малко. Сега ще се види кое е с по-голяма тезест - информацията или съобразителността без помощни средства.

# 64
А един анализатор на налична информация не е по-умен , просто има повече информация. Което не е малко.

Имала съм случаи, когато ми е давал невярна информация. Добре че проверих тогава. Иначе хората започнаха да говорят по-често, че макар и рядко, но ИИ дава неверни данни.

# 65
естествено човек трябва да мисли Simple Smile

# 66
В съвсем близкото минало хората доброволно се отказаха от критичното мислене и започнаха да мислят с телевизорите си. В наши дни масово мислят с фейсбука си. Дойде времето да оставят AI да мисли вместо тях.
Еволюция или деволюция? Вие кажете.

# 67
Как' Сийка можеш ли да споделиш едно човешко откритие , което да се е ползвало само и единствено в полза на хората и да не е ползвано срещу тях ?
Също както и човешкото мислене. Да не говорим, че масата хора винаги са предпочитали някой да мисли вместо тях. Я църква и подобни, я владетел ... я някой фюрер ... Тогава масата от псоледната линя излиза напред, равнява се чинно и започва да унищожава всичко различно.
Какъв ще е т.нар. интелек има ли значение?

# 68
Microsoft представи собствена търсачка с изкуствен интелект - Copilot Search, която се интегрира в Bing.
https://it.dir.bg/tehnologii/microsoft-predstavi-nova-ai-tarsach … a-google-i-openai

Изкуственият интелект може да се развива бързо, но доверието изостава. Системите стават по-умни, но хората остават скептични - особено тези, които ще трябва да живеят с тях най-дълго.
https://it.dir.bg/tehnologii/amerikantsite-ne-vyarvat-na-izkustv … to-go-upravlyavat

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 16:33 от #RAngelova

# 69
Дали наистина не вярват - нали имаше данни, че младите го ползват повече от Гугъл...

# 70
Според мен милениалите и поколение X са по-скептични към ИИ, отколкото по-младите. Те са родени в този електронен свят, докато ние сме по-недоверчиви към новите технологии.

# 71
Знам, че не е съвсем по темата, но за мен това е ужасно смешно:
Скрит текст:

Не вярвам обаче, че е истинско - не може ГПТ да е разбрал толкова буквално задачата и да е изплюл това...

Попитах го, дали в близко бъдеще ИИ ще може да адаптира книги - да изглеждат не точно като филми (защото филмите са по 2-3 часа), а буквално да превръща текста във видео, с опция да се персонализира. Отговори ми, че в това няма нищо особено и вероятно скоро ще бъде възможно.

Стискам палци да е прав!

# 72
Не виждам защо да не може да го направи. Обаче дали ние ще искаме да го гледаме или ще предпочетем да си четем книгата ? Защото не всичко се ядва.

# 73
Аз искам да видя точни адаптации на много книги. А и персонажите ще отговарят на описанията, няма да са някакви либерализирани... Нито пък ще зависят от това колко е известен актьорът - примерно Том Холанд и Тимоти Шаламе се появяват къде ли не напоследък.
Четенето си е четене, но понякога ми се иска да си пусна нещо познато, което не ме дразни.

# 74
Попитах го, дали в близко бъдеще ИИ ще може да адаптира книги - да изглеждат не точно като филми (защото филмите са по 2-3 часа), а буквално да превръща текста във видео, с опция да се персонализира. Отговори ми, че в това няма нищо особено и вероятно скоро ще бъде възможно.

Стискам палци да е прав!
Няма нужда да стискаш палци, защото се работи по това в момента и има доста демо видеа създадени от Sora(от собствениците на ChatGPT). https://openai.com/sora/ Кратки са, но това е началото.

Общи условия

Активация на акаунт