Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 886
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Nikolcheto23, ако имате възможност, направете консултации на няколко места, с различни специалисти, за да видите къде ще се почувствате най-сигурни и спокойни. Без да се разпилявате излишно, но не вреди Simple Smile Ние също направихме няколко консултации, в различни клиники, преди да се спрем на Мемориал и д-р Юджел.

Здравейте момичета! Ние с мъжа ми също сме се решили да поемаме към Турция. Нямаме поставена диагноза, имаме 3 години неуспех, 1 спонтанен аборт, пластики на тръбите, 3 стимулации с кломен, летрозол и фостимон.
Четох много коментари и съм много объркана незнам към кого да се обърна дали към Ексклузив хелт или Турмед. За докторите също всеки ми казва различни мнения. Като цяло сме се спряли на проф.Семра Кахраман, но чувам добри отзиви и за Емре Тургут. Сега пък гледам, че доц.Серкан Орал ще провежда консултации безплатно в София, та се чудя дали да не отидем да чуем какво що..

# 511
Здравейте момичета! Ние с мъжа ми също сме се решили да поемаме към Турция. Нямаме поставена диагноза, имаме 3 години неуспех, 1 спонтанен аборт, пластики на тръбите, 3 стимулации с кломен, летрозол и фостимон.
Четох много коментари и съм много объркана незнам към кого да се обърна дали към Ексклузив хелт или Турмед. За докторите също всеки ми казва различни мнения. Като цяло сме се спряли на проф.Семра Кахраман, но чувам добри отзиви и за Емре Тургут. Сега пък гледам, че доц.Серкан Орал ще провежда консултации безплатно в София, та се чудя дали да не отидем да чуем какво що..

Здрасти, а как така нямате поставена диагноза? Няма ли доктор в БГ, който да каже от ккаво не се получава?

# 512
Скъпи дами,  имали ли сте стимулация с 20+ фоликула във всеки яйчник и можете ли да споделите как се чувствахте по време на стимулацията? Мерси!

# 513
Скъпи дами,  имали ли сте стимулация с 20+ фоликула във всеки яйчник и можете ли да споделите как се чувствахте по време на стимулацията? Мерси!
Да, аз. 46 бяха общо, не помня по колко в яйчник. Добре си бях, леки болки 2 дни имах и това си беше. Не съм пазила режими, разходки си правих, и така.

# 514
Здравейте, бях на консултация с др Мелих Айгюн с УниМед в София-получих оферта от УниМед- Цветна снимка и преглед 470 евро. Някой бил ли е при него или да е ползвал услугите на УниМед
Изпратиха ми оферта за инвитро при доктора (прави го в Мемориал доколкото разбрах, но си преглежда в частен кабинет)-4500 евро с лечението(без нощувки)
Но с док говорихме първо да направя цветна снимка и като попитах асистентката, с която се чухме, май не й стана много приятно и се опита пак да ме насочи към разговора с инвитрото
Някой има ли наблюдения?
Всякаква информация ще ми е от ползва за цветната снимка там

# 515
Имайте предвид, че има повече от един Мемориал. Мемориал Шишли се води най-силен в инвитрото и ембриологията. Този доктор вероятно другаде действа. Аз лично не съм го чувала, което не е казано, че е нещо лошо, просто не е от стандартните имена известни в България сякаш.

# 516
За Мемориал Шишли с кой координатор сте били?

# 517
Опитът ми в Турция е през частния кабинет на доктор Лале Бакър с процедура в Мемориал Шишли. Координатор: Айля от Палаз медикъл. Лично аз съм много доволна.

# 518
Д-р  Мелих Айгюн ми се е случвал 2 пъти на пункциите в Мемориал Шишли. На прегледи съм била при други лекари, които вече не са в Мемориал. Аз бях директен пациент на болницата, директно с координаторките там, а не през фирми. Моят опит е от 2022-2023. Тези цени за инвитро пакет ме се струват скъпи честно казано. Вярно, че има инфлация, но 4500евро чак. Нека да споделят момичетата с по-скорошна информация.

# 519
Здравейте,
А някой пускал ли е генетичен тест на ембриони(PGT тест) - какъв е бил процента на аномалиите и имахте ли успешен трансфер? Благодаря предварително🥰

# 520
В Турция наблягат на качеството на ембрионите, така че масово се пуска теста. При мен от 3 ембриона 2 са еуплодни, един е мозайка. Не сме правили трансфер още.

# 521
Ние настоявахме за PGT. Имахме само 1 ембрион и теста показа тризомия, така че не стигнахме до трансфер. Ужасно разочароващо беше, когато разбрахме, че единственият ни ембрион е анеуплоиден, но за мен лично е по-добре да знам преди изобщо да се стигне до трансфер, отколкото да преживея отново неуспешен трансфер или загуба на бременността.

# 522
Ние още не сме стигнали до трансфер, но изследвахме 5 ембриона. От 15 извадени яйцеклетки, 9 бяха зрели от тях 7 се оплодиха. 1 спря развитие, 1 не съм сигурна дали го замразиха на 6-ти ден и останалите 5 ги изследвахме. 2 са напълно здрави, 1 е с 30% мозаицизъм, 1 е с 50% и 1 е негоден за трансфериране. Въпреки твърденията от други клиники ,,как сме млади и нямаме нужда от ПИД” и наличието на мъжки фактор, този ПИД беше показателен, че годините не са фактор. Ние сме на 26 и 31 години с мъжът ми и съм щастлива, че от този тест ние имаме някакво спокойствие. Да не хвърляме боб, ако недай си боже е трансфериран некачествен ембрион и се закрепи, какви биха били последствията. Смятам, че не трябва да се жалят пари за изследвания, така като на първо място е нашето психическо и физическо здраве.
Здравейте,
А някой пускал ли е генетичен тест на ембриони(PGT тест) - какъв е бил процента на аномалиите и имахте ли успешен трансфер? Благодаря предварително🥰

# 523
@Danitt@, също препоръчвам ПИД, разбира се ако имате финансовата възможност.

Все още не сме стигнали до трансфер, но подобно на Honeymoon's, от 16 извадени яйцеклетки, стигнахме до 5 ембриона, от които след ПИД останаха 3. На 37 години съм в момента, съпругът ми е на 44, като аз съм с Хашимото+ендометриоза, а той е диабетик.

@Sunny12, бях с 10+ горе-долу във всеки яйчник и не се чувствах добре по време на стимулацията, но каквото и да те притеснява се обръщай винаги към координаторите и лекарите Simple Smile Успех!

Здравейте,

# 524
Искам да попитам как и откъде запазвате настаняването в Истанбул за процедурата. В Мемориал ще бъдем. Разгледах набързо AirBnb и цените са 160лв на вечер минимум. Не ми е приемливо.

На прегледа ми обясниха, че ще искат да правят ПИД на всеки ембрион, което отнема време и след месец-два да се върна за трансфер. В такъв случай колко дълъг ще ми бъде престоят за стимулация и пункция? 2 седмици?

Общи условия

Активация на акаунт