Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 709
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,

Имам записани първични часове в Турция, които няма да използвам. Ако някой има желание да се възползва от тях, моля да ми пише, за да ги прехвърлим.

18.08.2025 г. в 10:30 часа.  - цветна снимка в Ехомар
18.08.2025 г. в 13:30 часа  - първичен преглед в болница Мемориал с д-р Гонюл и проф. Кахраман
19.08.2025 г. от 13:00 часа - първичен преглед с д-р Тургут

# 646
Здравейте,

Изчетох поне 5 теми назад и всичко ми беше много полезно, за което благодаря на активните в темата.Flowers Hibiscus

Няколко пъти прочетох за хистероскопия в Мемориал преди трянсфер, моля ако имате желание да споделите дали при всички се препоръчва (мисля, че по-скоро не е така) или само при необходимост - полип или друга причина.
Коментирали сме ако се стигне до трансфер, че е добре да се направи заради надраскване на матката и евентуално премахване на "съмнение" за полип.Пиша съмнение, тъй като се видя сянка на цветната снимка, но лекарите не са категорични и не го виждат на ехограф, въпреки това ми препоръчват да се направи.

Естествено казаха ми ,че мога и тук в България.При тях цената е около 2000 евро, което е доста над цените тук.
Ще се радвам да споделите опит, може и на лично разбра се.

Скоро ще разкажа и аз за моето ходене в Мемориал, за да съм полезна и аз.Като цяло отзивите са ми само положителни, включително и за координаторките (преводачките) особено Фериха и Есенел.
Цените се вдигат непрекъснато за съжаление.

# 647
Привет. Често я препоръчват дори при липса на проблем с цел надраскване. Особено и при желание от пациентката. Аз имах желание първо да направим всичко възможно за добри ембриони и после на втори етап всичко възможно за добра среда, вкл. хистероскопия, въпреки че имах диагностична такава от година по-рано.

Разделихме нещата на 2 етапа, първо подготовка за стимулация, пункция, ПИД и замразяване.

След това 2 месеца подготовка за трансфер. На мен ми препоръчаха хистероскопия, лекарката ми сама каза, че е ок в България при добър специалист заради разликата в цената.
Аз отидох при Калчев и съм много доволна, направи ми хистероскопията, взе материал за микробиологично изследване на матката, откри бактерии и вируси, лекува ги, прави ми обливки с лактобацили поради липса на такива. Покрай всичко това в центъра ме следиха преди трансфера, така че правилно да се таймира овулацията. Всичко мина много гладко и мисля, че спомогна и хистероскопията за добро развитие.

# 648
Хистероскопия правят при нужда ,да.
При мен хистероскопията си беше направо нещото,което ми реши проблемите, въпреки,че проблем/ полип никой никога не видя,нито на ехограф,нито на снимка.
Просто първите 2 трансфера бяха неуспешни,нямаше имплантация, а ембрионите бяха хубави
След 2 неуспешни трансфера, проф. Кахраман прецени Да сменим подхода и след стимулацията да направим хистеро за оглед на матката и надраскване, и ПИД на ембрионите. При хистерото се откри полип, премахнаха го. Никой преди това не го видя( явно не всички полипи се виждат). След премахването му имах успешна бременност на естествен цикъл. При мен това хистеро ми реши проблема, понеже се отстрани причината за неуспешните трансфери.

# 649
Аз правих хистероскопия за премахване на полип миналия месец в Мемориал. Да, цените са доста над разумните, но така като сме тръгнали по този път отказване няма. Аз нямам никакви забележки. Излезнах от упойка много бързо и безпроблемно. За няма и 10 дни се възстанових от остатъчното зацапване което е нормално след това. Сега ми свършва първия цикъл след нея. Хораа аз не знаех че може да има цикъл с такова скромно кървене , явно полипа е бил виновник, но до сега всичките ми цикли са били с обилно кървене придружено със съсиреци. Сега нямаше такова нещо, което ме изуми. Аз предпочетох екипа там да си направи операцията, за да не се получи някакво разминаване и да не се отстрани напълно полипа и после да си измиват ръцете едни с други. Относно координаторките - най-новата която е (не ѝ запомних името) беше с мен от началото до края в операционната. Всички са много любезни и отзивчиви. Бавно отговарят понякога в групата, но лично мои изводи са че отговарят с приоритетност, зависи колко е важно това което питате.

# 650
Привет. Бахчеджи просто много се стараят с рекламата. Бях на първичен при Карлъкая в София и оттогава се счупиха да ми пишат през месец какво става с мен, въпреки че им казах, че съм избрала Мемориал. Просто са много активни във фейсбук.

Знам че е емоционално, но аз избрах да подходя аналитично в избора си и избрах на база добра ембриология. Мемориал се води по-добра, има и някакви слухове за напуснал главен ембриолог от Бахчеджи, но не знам подробности, някой по-запознат може да сподели.

Моята лекарка в Мемориал е доста лично ангажирана и изключително мила, така че и по тази линия съм доволна.

Аз направих първични прегледи в Бахчеджи (в българския им клон при Карлъкая при негово посещение), при Серкан Орал при негово посещение в България (не беше преглед, а консултация), в Мемориал с Юджел и при Лале Бакър отново в Мемориал, но през частната й практика.

Карлъкая и Орал ми говореха общи неща как всичко ще се получи и няма страшно. Аз бях достатъчно информирана да искам да задълбая в конкретика и да обсъдим реални проблеми и възможни решения. Това го направиха само в Мемориал и Юджел и доктор Лале.

В крайна сметка избрах доктор Лале, защото предварително се бях насочила към това да работя през частен кабинет с един лекар, който да ме следи изкъсо и да е добра комуникацията, но едновременно с това да работи в добра ембриология, каквато е Мемориал.

Така че аз гласувам за Мемориал, но нямам лични впечатления от реална процедура в Бахчеджи, така че може и някой с опит там да се включи. Simple Smile

# 651
Всеки ще ви каже където се е получило или се е почувствал по-добре. Ние избрахме да се доверим на Мемориал пред Бахчеджи по ред причини. Не желая да ги пиша тук, така като все някой се намира в защита на едната и на другата болница. Мемориал ни спестиха много сълзи, разочарования и дискомфорт в сравнение с другата клиника. Както казаха по-горе набляга се на розовата реклама, от колкото на същинската част.

# 652
Не би трябвало да възникне спор, ако всеки просто сподели личен опит и впечатления с уговорката, че са лично мнение. До голяма степен идеята на темата е да може да се направи информиран избор, а това е възможно с много мнения и информация от различни места. Това, че съм поддръжник на Мемориал за мен не значи, че бих спорила, ако някой изложи обосновани факти на база личен опит от друга клиника. Аз като избирах също питах и много страдах, че е доста “постна” темата и липсват разкази и мнения. Затова като минах своята пункция разказах историята си с подробности, ако може да послужи на бъдещи пациенти при избора. Това, че аз имам добри впечатления в Мемориал и на база откъслечна информация от други места я предпочитам пред Бахчеджи и бих я препоръчала на близки хора, не значи, че няма по-добри други клиники и успели в тях, за които да се радвам.

# 653
Кристина,
аз винаги казвам че човек трябва да отиде на поне две места за преглед, за да усети своето място. И всеки има своя път и своя лекар, които само той може да усети.
Ние избрахме на база ембриология и генетика и понеже нашия случай беше сложен генетично естествено беше да изберем Мемориал.
Не бих направила избора си на база топлина и човечност на персонала. Все пак отиваме за медицинска процедура.
Нямах и особени очаквания към Мемориал за лично отношение, защото знам, че там минават голям обем пациенти. По-скоро усещах, че съм в една добре организирана машина. Нямаше време за дълги разговори и лични контакти. И все пак се изумих от човечността на лекарите и персонала, може би защото ги сравнявах с някои български.

# 654
KristinaDimitrova889, правила съм стимулации и в двете болници и от личен двугодишен опит мога да кажа, че в Мемориал проблемите са в комуникация и организация а в Бахчеджи проблемите са във всичко останало. Съгласна съм с това което казват и другите, че в Бахчеджи се набляга на лъскавата реклама. Е, има и успели в Бахчеджи разбира се но то има успели и в Тимбукту. Няма да навлизам в подробности за ужасяващият ми опит с тях, само ще кажа, че ги съдя в момента в Истанбул.

Най-добре е да минете на поне два първични прегледа и да усетите вашето място. Също различните болници имат опит/успеваемост с различни по-специални случаи, ако имате мъжки фактор, намаляващ резерв, ендометриоза и т.н. се съобразете къде ще са най-адекватни. Успех!

# 655
Това получих от Турмед преди месец. Може и да са променяли цените,защото за втори етап платих 2000 евро, а не 1800 евро:
Пакетна цена за ин витро процедура – 3500€

Eтапи на плащане:

На ден 2 от цикъла-1000 €

В деня пункцията-1800  €

В деня на трансфера-700 €

включени са:

- Прегледи,
- Хормони,
- Пункция
- Първи трансфер
- Всеки следващ трансфер – 2000€
Лекарства – около 1000€

II опит ин витро – 3300€

III опит ин витро – 3100€

IV опит ин витро – 2900 €

ПИД /хромозомен анализ/ за 1 ембрион – 400 $

Замразяване на ембриони :

- От 1 до 3 епруведки – 1100 € за 5 години
- От 3 до 6 епруведки – 1500 € за 5 години
- 6 и повече епруведки –1700 € за 5 години
Цена за 1 година съхранение на ембрионни е 500 € за всяка следваща се доплаща – 300 $

Изкуствен интелект-200 €

Пиезоелектрическа активизация на яйцеклетките-600$

Хистероскопия – 1800 € (Проф. С. Кахраман)

Консултация и преглед с андролог – 210 €

TESA – 1000 €

Mic TESE – 2100 €

Съхранение на сперматозоиди за 5 години-1900$

Съхранение на сперматозоиди за 1 години-600$

Спермограма-180€
Правих инвитро октомври в Бахчеджи,които са горе долу на едни цени с Мемориал,е доста са повишени цените.

Туко що получих информация колко ще ни струва ПИД за ембриончетата от пункцията миналата седмица -$420/€365 на ембрион.
За мен това ще е е второ инвитро, но първо в Истанбул и първи замразен трансфер и за това имам два въпроса - за колко време наистина излизат резултатите от ПИД и защо не може да се прави подготовка за трансфер, докато се чакат резултатите? Така ми казаха момичетата, но се чудех дали да не се свържа директно с доктор Юджел.
Благодаря ви!

# 656
За 2-3 седмици излизат резултатите. По-скоро 3. Какво имате предвид "не може да се прави подготовка"? Същия цикъл очевидно няма как да е трансферът, а на следващия, според мен ако сте на естествен цикъл не пречи да се следите и ако всичко е наред, излезе ПИД и има подходящ ембрион да действате. Но ако не сте на естествен цикъл, а с лекарства, не е добра идея да ги взимате, ако не е сигурно дали ще се състои трансфер според кога и какви резултати ще излязат от ПИД. Аз например и без това имах да правя разни други неща като подготовка от сорта на хистероскопия и това правих докато чаках резултати от ПИД.

Трансферът ми беше 3 месеца след пункцията. Не съжалявам. Явно тялото си почина, направих добра подготовка на матката и това се отрази.

# 657
Не може да правите подготовка защото отнема повече време и може би зависи кога ще ви дойде след пункцията. При мен цикъла дойде 5 дни след пункцията. На 27.04 беше пункцията, 5 дни чакахме да видим как се развиват оплодените яйцеклетки, на 16.05 са ми писали за готовите резултати от ПИД.
Това получих от Турмед преди месец. Може и да са променяли цените,защото за втори етап платих 2000 евро, а не 1800 евро:
Пакетна цена за ин витро процедура – 3500€

Eтапи на плащане:

На ден 2 от цикъла-1000 €

В деня пункцията-1800  €

В деня на трансфера-700 €

включени са:

- Прегледи,
- Хормони,
- Пункция
- Първи трансфер
- Всеки следващ трансфер – 2000€
Лекарства – около 1000€

II опит ин витро – 3300€

III опит ин витро – 3100€

IV опит ин витро – 2900 €

ПИД /хромозомен анализ/ за 1 ембрион – 400 $

Замразяване на ембриони :

- От 1 до 3 епруведки – 1100 € за 5 години
- От 3 до 6 епруведки – 1500 € за 5 години
- 6 и повече епруведки –1700 € за 5 години
Цена за 1 година съхранение на ембрионни е 500 € за всяка следваща се доплаща – 300 $

Изкуствен интелект-200 €

Пиезоелектрическа активизация на яйцеклетките-600$

Хистероскопия – 1800 € (Проф. С. Кахраман)

Консултация и преглед с андролог – 210 €

TESA – 1000 €

Mic TESE – 2100 €

Съхранение на сперматозоиди за 5 години-1900$

Съхранение на сперматозоиди за 1 години-600$

Спермограма-180€
Правих инвитро октомври в Бахчеджи,които са горе долу на едни цени с Мемориал,е доста са повишени цените.

Туко що получих информация колко ще ни струва ПИД за ембриончетата от пункцията миналата седмица -$420/€365 на ембрион.
За мен това ще е е второ инвитро, но първо в Истанбул и първи замразен трансфер и за това имам два въпроса - за колко време наистина излизат резултатите от ПИД и защо не може да се прави подготовка за трансфер, докато се чакат резултатите? Така ми казаха момичетата, но се чудех дали да не се свържа директно с доктор Юджел.
Благодаря ви!

# 658
Резултатите от ПИД в Мемориал излизат за средно 2 календарни седмици, има излезли и по-бързо има и случаи на чакане от цял месец. В повечето случаи няма да имате време да се подготвите за ЗЕТ, защото цикъла след пункция ще ви дойде доста бързо (при мен е от порядъка на 4-5-6 дни след пункцията) а подготовка за трансфер се почва на ден 2 от цикъл, т.е. още преди да знаете резултата от ПИДа. Почнете ли подготовка за трансфер, ще трябва да го платите а ако недай си Боже няма ембриони годни за трансфер, ще трябва да канселирате опита и да загубите парите. Също така в повечето случаи се почива един цикъл за да се успокоят хормоните след стимулация. Също ако са нужни други процедури за подготовка за трансфер, като хистеро, цветна снимка, лактобацили и там други ще трябва и там да "загубите" някой и друг цикъл.
Разбирам, че нямате търпение да си приберете ембриончетата ,но е супер важно да подготвите организма си за тях, защото той е толкова важен колкото и генетично здравото ембрионче. Успех!

# 659
По-скоро ми казаха, че трябва да се изчакат резултатите, тогава да се коментира трансфера.
Не сме обсъждали с доктор Юджел, мислех си че след пункцията пак ще имам възможност да говоря с него.
При мен минаха вече 8 дни от пункцията и още нямам цикъл. Цветната ми снимка е от юли месец, а при Калчев имам направен микробиом от юни месец.
Може ли да ми обясните стъпките при трансфер с медикаменти? Момичетата от Мемориал ми казаха, че трябва да отида на преглед на ден 2, и в последствие на ден 8-10, но частта с евентуални медикаменти не ми е обяснена. Като цяло не знам и при какви случаи се прави на естествен цикъл.
Благодаря за бързите ви отговори!

Общи условия

Активация на акаунт