Какъв малък домакински уред ви промени ежедневието?

• 3 714
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
Аз нямам парогенератор, но си взех уред за гладене с пара. За човек като мен, който не обича да глади и глади само при визуална необходимост, е страхотно улеснение и спестява време. Гладя на закачалката в повечето случаи за секунди.

# 61
Е, не се сетих за парогенератора.
Наистина добър уред, който много улесни ежедневието. Гладенето е лесно и почти приятно! Laughing

Съдомиялна и сушилня са големи електроуреди и май не са по темата. Иначе са топ! Най-много съм доволна, че в сушилнята суша чаршафи и хавлиени кърпи, които преди ми отнемаха доста време и специално кърпите никога не ми ухаят на чисто и приятно, ако са сушени навън, дори и през лятото Да не говорим и колко твърди стават кърпите с нашата твърда вода. От сушилнята излизат меки и миришат на чисто.
И аз си мечтая за сушилня и да не се занимавам с простиране и чакане през зимата по 2-4 дни да се изсушат. Докато не се изсушат дрехите, не мога нищо да изпера. И без това е малка терасата. Искам да пера, суша в сушилнята, после да ги сгъна и са готови за използване. Няма чакане и нерви, че прането не изсъхва и има други дрехш да се перат. Няма място в апартамента за сушилня. Ще си остана само с хубавата мечта.Cry

# 62
Скрит текст:
Е, не се сетих за парогенератора.
Наистина добър уред, който много улесни ежедневието. Гладенето е лесно и почти приятно! Laughing

Съдомиялна и сушилня са големи електроуреди и май не са по темата. Иначе са топ! Най-много съм доволна, че в сушилнята суша чаршафи и хавлиени кърпи, които преди ми отнемаха доста време и специално кърпите никога не ми ухаят на чисто и приятно, ако са сушени навън, дори и през лятото Да не говорим и колко твърди стават кърпите с нашата твърда вода. От сушилнята излизат меки и миришат на чисто.
И аз си мечтая за сушилня и да не се занимавам с простиране и чакане през зимата по 2-4 дни да се изсушат. Докато не се изсушат дрехите, не мога нищо да изпера. И без това е малка терасата. Искам да пера, суша в сушилнята, после да ги сгъна и са готови за използване. Няма чакане и нерви, че прането не изсъхва и има други дрехш да се перат. Няма място в апартамента за сушилня. Ще си остана само с хубавата мечта.Cry

Моята сушилня е комбинирана с пералня, защото и аз нямам място.
Основно суша чарщафи и кърпи. И чорапи.
Дрехите обикновено повечето не са подходящи за сушилня, цветовете им при сушенето често се повреждат /тъмните избледняват/. За дрехи по-рядко ползвам. Но и само за чаршафи, кърпи и чорапи  ме устройва перфектно.

# 63
Нямаме дреха повредена от сушилнята, нито избеляла. Мога да снимам бебешките дрехи на дъщеря ми прани и сушени на високи градуси. Но моята сушилня е отделно и клас А+++ с термо помпа.
При комбинираните пералня със сушилня, сушилнята е компромис като качество.

# 64
Ох, мн ми се иска парогенератор, че вкъщи половинът ходи костюмиран на работа. (то и аз, ама аз съм мързелива и си купувам дрехи, които нямат нужда от ютия 😂) Дайте отзиви за вашите, може пък да реша да взема най-накрая.
Не знам как съм живеела някога без сушилня. Това е едно от най-улесняващите ме неща. Мога да се изпера, изсуша и да си облека същите дрехи още днес 😂. Пък за големи неща какво улеснение е не е истина.

# 65
  • Somewhere far away
Робот - прахосмукачка. Много хубава и полезна машинка.

# 66
Ох, мн ми се иска парогенератор, че вкъщи половинът ходи костюмиран на работа. (то и аз, ама аз съм мързелива и си купувам дрехи, които нямат нужда от ютия 😂) Дайте отзиви за вашите, може пък да реша да взема най-накрая.
Не знам как съм живеела някога без сушилня. Това е едно от най-улесняващите ме неща. Мога да се изпера, изсуша и да си облека същите дрехи още днес 😂. Пък за големи неща какво улеснение е не е истина.
Моят е Филипс серия 7000. Водещо при мен като я избрах беше налягането - добре е да е над 6.5 бара и колко грама е ударната пара. Другото на което много държах е ютията да е 800грама, а не 1300 както са повечето модели.

# 67
Vanila, какъв парогенератор имаш?
Много се чудя за него или за една по-скъпа ютия.

# 68
Vanila, какъв парогенератор имаш?
Много се чудя за него или за една по-скъпа ютия.
Филипс серия 7000, конкретния модел вече не се предлага. Налягането е 7,5 бара, ударната пара е до 480гр/в Мин, покритието и steam glide (сиреч лесно се плъзга) а функцията optimal temp е много удобна, ютията сама разпознава материята на дрехата и автоматично си регулира температурата. Мога да гладя копринена риза след дънки или ленени чаршафи веднага без фалове

# 69
  • Балчик
Най- ползвани и полезни уреди са ми еърфраера, мултикукъра, планетарният миксер, малката фурничка с парогенератор, кафеавтоматът, уредът за тънки вафли и фурничката за пица.

# 70
Вертикална безкабелна прахосмукачка. Сега недоумявам, защо не съм си я купила по-рано. Чистя с удоволствие с нея .

Коя е тя?
Simple Smile

# 71
Бош, 8 серия

# 72
Тъй като съм с много малък кухненски бокс - дори пералнята е изнесох във вграден шкаф в коридора, за да сложа съдомиялна на нейното място,  не мога да си позволя множество уреди.

Ползвам два уреда.

Блендер, закупен през 2018г. от Лидл с два ножа и три чаши. В процес на ползване голямата чаша от работни 700 мл се счупи, а приставката за ядки, вероятно не от неръждаема стомана- ръждяса, та не се използва вече. / Резервните части излизат по- скъпо от цената, на която съм купила целия уред, затова не го докомплектовам/.
Сутрешната ми закуска става бързо с този уред, микс от плодове - също.

Много удобен ми е  - пасатор с чопър и бъркалка за яйца.
Удобно за повечето неща в домакинството - дали за пюрета, дали за сладкиши / нямам миксер и бъркалката заменя функциите му/, дали за наситняне на дребни зеленчуци.

В тази връзка да попитам дали сте доволни от по- долу посочените пасатори с приставки, тъй като се налага да закупя нов.

Ползвах до скоро пасатор с бъркалка и чопър на Braun, купуван преди около 15 години на доста висока по онова време цена.

Но поставката за разбиване на яйца едно по едно металните жици се изпочупиха.
Чопърът се счупи отдавна на две места - отлепи се долната част, на която се постави ножа, а горе пластмасата, където се закрепва към капака също се счупи.

Потърсих резервни части, но те излизат всяко от по 25-30лв, което малко ме демотивира да ги закупя.

Иначе самият пасатор си работи, просто не го ползвам вече често, може би и поради този факт не съм имала проблеми с него в последните 5  години.

Реших да купя нов уред с приставки - бъркалка и чопър, вместо да взимам резервни части, които са на стойност над 50лв.

Спряла съм се на четири модела -
NEO HB-602CW за 35лв.
GORENJE HBC564QW за 76лв
BOSCH MSM24500 за 79лв.
BOSCH MS6CA4150 за 100лв.

Основно ми трябва заради бъркалката и чопъра.

Не ми се купуват отделно миксер или чопър. Кухнята ми е малка откъм шкафове и нямам място да държа множество дребни уреди.

Нео "ме блазни" поради ниската цена, но не знам доколко моторът е добър и дали няма да се повредят бързо пластмасовите части на приставките.

Преди време, когато се повреди чопъра на Браун, си взех само чопър на Нео със стъклена купа-основното всъщност, което привлече вниманието ми, но много бързо пластмасовата приставка се изхаби откъм захващането и отново е неизползваем уреда- ползвам само купата в домакинството.

Беше с ниска мощност и ми трябваше за моркови, лук, неща, които не исках да стават на пюре, а да се наситнят. 

Имате ли впечатления откъм марка НЕО за дребни домакински уреди?

Или направо да се насочвам към БОШ за 100лв.

# 73
И аз имам Браун 3 в 1, на който не му помня вече годините. Ползвам главно чопъра и пасатора, бъркалката не.
Имам чувството, че ще ме надживее, но ако все пак се развали, ще си взема пак Браун.
Дано само не са снижили качеството, че с тази мода на електроуреди, които работят, докато им изтече гаранцията, вече на марки много-много вяра нямам.

# 74
Така е. Когато купувахме бойлера, асистентът точно това каза. Днешните електроуреди и телефони работят, докато трае гаранцията. Всичко е направено за пари.

Общи условия

Активация на акаунт