Хайде на театър - 14

• 41 090
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Връщам се от сцена "Апостол Карамитев" на НТ, където гледахме "Цветът на дълбоките води". Едно великолепно представление за мен! Simple Smile Авторът е Оля Стоянова (на която много харесах и "Покана за вечеря" в театър София), а режисьорът - Бойка Велкова. И тримата главни артисти - Бойка, Емануела Шкодрева и Павел Иванов се справиха фантастично по мое мнение. Въздействащата музика (Теодосий Спасов) също много помогна за емоционалността и интимността на спектакъла. Темата е противоборството между Кралицата - дева Елизабет Първа и Кралица Мария Стюарт. Дворцови интриги, времена на кръвопролития и прекрояване на географската карта, битката между човешкото и политическия дълг - все теми, актуални и до днес толкова векове по-късно.
Около час и 50 минути общо, не ми доскуча и за миг.
Бих препоръчала. Оценка 4,75/5.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 00:37 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 511
  • Галифрей
Нали ❤🤗 И аз я гледах преди време страхотна е! Толкова красива и емоционална пиеса! 10/10

# 512
Дами, моля за мнение за "Не забравяйте да се подпишете (Любовна среща за начинаещи)" Или да препоръчате комедия за 08.03 Simple Smile Знам, че вече е късно, но.... Благодаря предварително Simple Smile

# 513
Препоръчайте представление в театър София. Само "Тирамису" съм гледала там и много ми хареса.

# 514
Препоръчайте представление в театър София. Само "Тирамису" съм гледала там и много ми хареса.

"Покана за вечеря" и "Перфектните непознати".

# 515
Дами, моля за мнение за "Не забравяйте да се подпишете (Любовна среща за начинаещи)" Или да препоръчате комедия за 08.03 Simple Smile Знам, че вече е късно, но.... Благодаря предварително Simple Smile

Силвия Лулчева и Борислав Захариев са страхотни! Младите актьори са зле. Забавна е. Но не бих гледала втори път.

# 516
# 517
  • София
Явно Вергов още не е добре... Sad

# 518
  • София
Онзи ден ми направи впечатление, че "Не забравяйте да се подпишете" се играе И в Младежкия. Струва ми се, че това за пръв път се случва - една и съща пиеса, в два театъра, като и в двата премиерата е в един сезон

# 519
  • София
Още на някакво дублиране ми се върти, че попаднах на скоро, ама не мога да се сетя сега кое беше. 😃

# 520
  • София
Вчера гледах "Двубой" в Народния театър. Тръгнах без очаквания, като изключим последните коментари от този форум. Като цяло не съм впечатлена. Мисля, че разбрах целия замисъл, но може би вече не се впечатлявам от такъв тип театър. На края мъжа ми ме попитай кой е режисьора, защото много му напомнящо на стила на Куркински. Хареса ми играта на главните герои, въпреки преиграването на моменти. Декорите също ми харесаха. Аня Пенчева се появи абсолютно ненужно в типичната за нея роля на красива жена.  Имаше много празни места и много ученици, за които постановката беше много забавна.

# 521
  • Галифрей
Гледала съм “ Двубой” преди месеци и много ми хареса. Искрено се забавлявах. Хубаво са я направили и хем учениците да я разберат.
Супер си е ❤ На мен ми една от любимите пиеси.

# 522
Вчера гледах "Двубой" в Народния театър. Тръгнах без очаквания, като изключим последните коментари от този форум. Като цяло не съм впечатлена. Мисля, че разбрах целия замисъл, но може би вече не се впечатлявам от такъв тип театър. На края мъжа ми ме попитай кой е режисьора, защото много му напомнящо на стила на Куркински. Хареса ми играта на главните герои, въпреки преиграването на моменти. Декорите също ми харесаха. Аня Пенчева се появи абсолютно ненужно в типичната за нея роля на красива жена.  Имаше много празни места и много ученици, за които постановката беше много забавна.
Режисьора е точно Мариус Куркински !! На мен също ми допадна пиесата , гледах я миналата година,  играта на актьорите също ми допадна , може би образа на Аня наистина беше излишен . От женските образи най много ми допадна този на  Албена Колева . С нейният образ даже ми се и насълзиха очите от смях . Надявам се самата пиеса да се гледа и от повече ученици  , и дано да им е допаднала .

# 523
  • София
Знам кой е режисьора Simple Smile.  Изненадах се, че мъжа ми го позна без да знае абсолютно нищо предварително. Обаче не съм сигурна доколко точно учениците ще го разберат (бяха около 15 годишни).

# 524
Знам кой е режисьора Simple Smile.  Изненадах се, че мъжа ми го позна без да знае абсолютно нищо предварително. Обаче не съм сигурна доколко точно учениците ще го разберат (бяха около 15 годишни).
Ами дано да са я разбрали . Въпреки че на тези години да си го кажем тинейджърите се интересуват от други неща , но е хубаво че са отишли на подобно мероприятие . Мъжът ви явно се е досетил . Мариус определено има различен почерк който  го прави гениален , аз съм му голям фен . Впечатлена съм от самата му режисура , и от точно подбраният актьорски състав , мисля че на всички точно са им паснали ролите като на  ръкавици , може би като изключим наистина Аня Пенчева , може би и Радина Боршош !! Някак ми се иска тази актриса да влага повече чувство , а не просто да си изрецитира репликите и да се приключва .

Общи условия

Активация на акаунт