Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 8 803
  • 227
  •   1
Отговори
# 60
ако  е с 5 години гаранция и остава още една година по-добре да не я пипа (отпада гаранцията). вече ако е минала гаранцията може да се пробва вместо да дава пари

# 61
В гаранция е още, ще видя дали ще се справим, Ако не ще им звъня
Благодаря ви Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 13:23 от Brrrrrr

# 62
ако  е с 5 години гаранция и остава още една година по-добре да не я пипа (отпада гаранцията). вече ако е минала гаранцията може да се пробва вместо да дава пари
Няма стикери. Нищо няма да стане, ако отвори капака да изчисти прахоляка. Иначе ще я вземат в сервиз да почистване, ще я държат десетина дена и пари ще вземат.Пералнята тежи точно 100 кг., все пак.

# 63
сервизите посещават първо вкъщи ( за бойлер са ми сменяли нагревател, за пералня друго и т.н.). И ще свършат работа.

# 64
сервизите посещават първо вкъщи ( за бойлер са ми сменяли нагревател, за пералня друго и т.н.). И ще свършат работа.
За този уред няма да свършат работа в къщи. Просто ще я вземат. Имам опит с това.

ПС: не ми отговорихте на въпроса в темата за сушилните....

# 65
  • гр.Бургас
Здравейте,отново.
Да се похваля,рискувах и взех комбито 9та серия на Електролукс,като успяхме да я съберем под плота. Много съм доволна от машината,не съжалявам че я взех,но все още се уча да я ползвам.
Но изникват и въпросите след първите няколко перални.
Четох в групата, че не е за предпочитане при комбита да се ползва омекотител,но след сушене дрехите не излизат ароматизирани,въпреки че опитах да добавя аромат и с кърпичките за сушилня от ДМ. Моля споделете от кои препарати сте доволни .
Аз прах с капсули Ариел, с течен Даш и Скип и резултата е все един и същ. Другото ми питане е какъв трик да приложа за да не се мачкат дрехите...при първия цикъл на пране и сушене,заредих 6 кг чаршафи и хавлии и излязоха влажни и доста намачкани, въпреки че беше на програма за лесно гладене. Изсуших ги на простора, защото имах чувство,че съвсем ще ги намачка. Друг недостатък,с който не зная как да се справя е ,чекмеджето за перилен препарат, а именно ,че след като заредя пране и я наглася с отложен старт за след 4 часа и искам да налея течен перилен препарат, той започва да изтича през малкия процеп, а също и се притеснявам да поставя капачката с препарата в барабана, заради цикъла на сушене след това...
Благодаря за съветите при избора на уред, както и благодаря тези които ще споделят хитринките си  с мен.

# 66
По някои от въпросите:  "за лесно гладене" означава именно влажни дрехи след сушене, така че е нормално да са излезли в този вид - в такъв случай или директно гладиш, или досушаваш за време например.
Когато пера с течен препарат, не ползвам "отложен старт", а и изобщо - рядко ползвам комбинацията пране +  сушене, предпочитам отделно да пера и суша.
За намачкването - какъв е максималният капацитет за сушене за програмата, на която си ги сушила и на каква програма ги суши?
Не знам за твоята машина какви са възможностите, но за моята напр. максималният капацитет за пране е 7 кг памук (напълно вградена е и по-малка), за сушене обаче  4 кг, т.е. в нея и да изпера 7 кг памук, а спалното бельо е такова, не мога да го изсуша наведнъж.

# 67
Честита и със здраве да се използва.
Това с ароматите вчера и днес се коментира в темата за сушилните....
6 килограми чаршафи+ хавлии са прекалено много, нищо че уредът е за 6 килограма сушене. Или едното или другото. Чаршафите съхнат по-бързо от хавлиите. Хавлиите пък стават на топки в чаршафите....
Течният препарат, при отложен старт, е желателно да се слага в барабана. Нищо ѝ няма на чашката.
Ако искате да си я използвате дълг и безпроблемно, предпочитайте  прахообразни препарати и по възможност не използвайте омекотители. те, в комбинация с течни препарати, правят мръсотия в уреда. Омекотителят е мазен и намалява попивателната способност на кърпите. изпарява се с водната пара, която носи със себе си и власинки и тази мазнотия, много бързо способства за задръстване и цапане на кондензатора.

Когато я използвам (имам и само сушилня), рядко пускам непрекъснат цикъл. Предпочитам да пера неща, които могат заедно, да отворя, да извадя нещата, които няма да суша и да пуна отделно сушене според материите.

Хубаво е да пускате почистващата програма след сушене Simple Smile

# 68
Не просто не е за предпочитане при комбита да се ползва омекотител, а си е противопоказно. А но след сушене дрехите да не излизат ароматизирани е нормално. Непрекъснато има оплакващи се от липса на миризма и се чудя за какво им е.
Ами няма как да не се мачкат чаршафи - големи са и се сушат намачкани. То си зависи и от материята, но като цяло се мачкат, това е.
За чекмеджетата не знам, че на чашката в барабана нищо и няма от сушенето. Впрочем аз използвам силиконова купичка за мъфини - по-мека е и няма риск да повреди нещо, а и по-устойчива. Но щом питаш значи переш и сушиш на един цикъл. Аз не го правя никога, а след пране вадя, оправям омотани и усукани дрехи (тогава махам и чашката) и после зареждам за сушене.  Иначе особено ръкавите на дрехите се омотават и завързват и естествено се мачкат. А за чаршафите суша само пликове и калъфки, защото чаршафът с ластик понякога става на торба, събрала всичко вътре. Суша го на една сушилка и съхне много бързо.

# 69
  • гр.Бургас
По някои от въпросите:  "за лесно гладене" означава именно влажни дрехи след сушене, така че е нормално да са излезли в този вид - в такъв случай или директно гладиш, или досушаваш за време например.
Когато пера с течен препарат, не ползвам "отложен старт", а и изобщо - рядко ползвам комбинацията пране +  сушене, предпочитам отделно да пера и суша.
За намачкването - какъв е максималният капацитет за сушене за програмата, на която си ги сушила и на каква програма ги суши?
Не знам за твоята машина какви са възможностите, но за моята напр. максималният капацитет за пране е 7 кг памук (напълно вградена е и по-малка), за сушене обаче  4 кг, т.е. в нея и да изпера 7 кг памук, а спалното бельо е такова, не мога да го изсуша наведнъж.

Пералнята е с капацитет 9кг пране, 6 кг. сушене.
Чаршафите прах и суших на програма памук, 60 градуса, 1200 оборота центрофуга, сушенето като време не погледнах,защото пералнята сама си изчислява спрямо претегленото количество пране.
Не просто не е за предпочитане при комбита да се ползва омекотител, а си е противопоказно. А но след сушене дрехите да не излизат ароматизирани е нормално. Непрекъснато има оплакващи се от липса на миризма и се чудя за какво им е.
Ами няма как да не се мачкат чаршафи - големи са и се сушат намачкани. То си зависи и от материята, но като цяло се мачкат, това е.
За чекмеджетата не знам, че на чашката в барабана нищо и няма от сушенето. Впрочем аз използвам силиконова купичка за мъфини - по-мека е и няма риск да повреди нещо, а и по-устойчива. Но щом питаш значи переш и сушиш на един цикъл. Аз не го правя никога, а след пране вадя, оправям омотани и усукани дрехи (тогава махам и чашката) и после зареждам за сушене.  Иначе особено ръкавите на дрехите се омотават и завързват и естествено се мачкат. А за чаршафите суша само пликове и калъфки, защото чаршафът с ластик понякога става на торба, събрала всичко вътре. Суша го на една сушилка и съхне много бързо.
Благодаря за съвета за силиконовата формичка, че се възползвам от идеята.
Честита и със здраве да се използва.
Това с ароматите вчера и днес се коментира в темата за сушилните....
6 килограми чаршафи+ хавлии са прекалено много, нищо че уредът е за 6 килограма сушене. Или едното или другото. Чаршафите съхнат по-бързо от хавлиите. Хавлиите пък стават на топки в чаршафите....
Течният препарат, при отложен старт, е желателно да се слага в барабана. Нищо ѝ няма на чашката.
Ако искате да си я използвате дълг и безпроблемно, предпочитайте  прахообразни препарати и по възможност не използвайте омекотители. те, в комбинация с течни препарати, правят мръсотия в уреда. Омекотителят е мазен и намалява попивателната способност на кърпите. изпарява се с водната пара, която носи със себе си и власинки и тази мазнотия, много бързо способства за задръстване и цапане на кондензатора.

Когато я използвам (имам и само сушилня), рядко пускам непрекъснат цикъл. Предпочитам да пера неща, които могат заедно, да отворя, да извадя нещата, които няма да суша и да пуна отделно сушене според материите.

Хубаво е да пускате почистващата програма след сушене Simple Smile
Благодаря за съветите .
Ще започна да пускам самопочистваща програма, въпреки че чистя филтъра за мъхове,след всяко ползване на сушилнята.
Моля дайте и препоръка за сух прах от който сте доволни,понеже от години пера само с течни, а те явно не са никак ок за машините и дългия им живот.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 12:12 от palmichkata

# 70
Аз бяло използвам Скип и Персил
За цветно- Скип и Ариел.
Скип купувам от Гърция, но и тук го има по магазините за паралелен внос.
Ариел и Персил си купувам от нашенските супермаркети.
Имам и един течен за някои изкуствени материи, а също така и течен препарат за вълна и коприна.

За чаршафи и хавлии е препоръчително да използваш максималните обороти на центрофугата, за да суши по-бързо.

# 71
Да, не я жали с оборотите, по-високи обороти на центрофугата после щадят сушилнята. А програмата  CLE не е за филтрите, а за власинките в барабана. Аз често забравям и не е фатално, освен за някои тъмни дрехи. Има панталони, по които така полепва мъх, ако не е почистена пералнята, че ти се плаче после.

# 72
  • гр.Бургас
А доволни ли сте от вълнените топки за сушилня, в действителност елиминират ли статичното електричество ?

# 73
От никакви топки файда не съм видяла освен да вдигат шум.
Не елиминират статичното електричество.

# 74
купувах най-различни топки - никаква работа не вършат и според мен

Общи условия

Активация на акаунт