Професионални серии за коса - Тема 165

• 57 561
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Този не е за фина коса. Пробвай с по-малко количество. Аз ползвам термозащитата за блондинки и ако прекаля с количеството, малко ми утежнява.

# 241
Рициновото е много тежко и мазно, то се препоръчва с различни лечебни насочености за скалп, не за косъм. По-добре някое по-попиващо и неомазняващо - арган, бадем...

Към Beauty queen относно Alterna:

Косата ми е поддържана над 10г. само с Alterna - в салон и вкъщи. Мнението на фризьора ми, че вече целият бранд е развален. Сменете с Kydra.

# 242
  • Варна
MissChanandlerBong маслата бяха НЯКАКВА защита/по-скоро за психиката/ в ерата когато нямаше plex системи.
Отдавна не слагам масла в боята. Едно време слагах супена лъжица зехтин, но боите бяха други - доста по- агресивни.

Golfo_di_Orosei ако ще ти е по-спокойно така пръскай си нещо. Като цяло обаче не виждам смисъл. Това си е сушене и реално протекторите не са били активирани та да изфирясат.
Обяснявам....Напоследък голям % от термозащитите се формулират с леки, летливи силикони, които при нагряване се изпаряват, за да го няма натрупването по косъма.

# 243
  • Някъде там
Производителят твърди, че защитава до 450F, но аз лично бих добавила и спрей ако ползвам маша/преса. Алтерната на влажна коса преди сешоара, спреят на суха преди пресата.

PS Мерси, че ми напомнихте за този продукт! Имам остатъци от него и сега с тези кичури ще ми дойде добре.

И от мен глас за цимента, както и за Генезис.
Друга термозащита, която много ми допада е на Loreal Blow Dry Fluidifier Cream.
Искрице, ако трябва да избираш между Генезиса и Лореалчето кой би взела?
Бих избрала Генезис Simple Smile

# 244
Сетих се да допълня дето коментирахме Miriam Quevedo:

Купувам само от официалния представител - имат постоянни отстъпки, а по празници пращат и кодове за 20 % и подаръци мини продукти над определена сума на поръчка.

# 245
Относно маслата в боя за коса , до сега слагах на Олиосета една бяла ампула с протеини и т.н. , като една ампула разделях за три пъти . Но вече не я намирам тази ампула , може би е спрана . Ще продължавам да си слагам жожоба , арганово каквото преценя .Използвах до скоро боя за коса на Олиосета безамонячната , но от коментари разбрах за Oway  , която наистина много ми допадна и тъй като от известно време се боря с тежък косопад реших да сменя и боята на по-безвредна . Силно се надявам на комплексното действие противокосопадни  и по- качествена  боя да покажат скоро ефект .
https://aptekililly.bg/product/olioseta-oro-di-luce-ampuli-za-va … 15-ml-h-12-kutiya

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 10:00 от lguz

# 246
Ще помоля за помощ.Този комплект съм го купила преди време.Сега не мога да разбера този серум,как точно се ползва.На едно място чета,че преди шампоан.На друго след маската.На кутията няма превод. 

# 247
  • Пловдив
Ако е това, начинът на употреба е в края на описанието
https://www.arlen.bg/product/29790/limitirana-prazninchna-kutia- … vel-kit-2024.html

# 248
Ако е това, начинът на употреба е в края на описанието
https://www.arlen.bg/product/29790/limitirana-prazninchna-kutia- … vel-kit-2024.html
Там най-много ме обърка.Нанесете пре грижа и продължете с шампоан,маска,балсам.Не изплакване.
А върви ги разбери.

# 249
  • Пловдив
Това е последен продукт от серията, без отмиване. На подсушена с кърпа коса. Преди него-останалите стъпки - пре-шампоан, шампоан, маска/балсам.

# 250
Това е последен продукт от серията, без отмиване. На подсушена с кърпа коса. Преди него-останалите стъпки - пре-шампоан, шампоан, маска/балсам.
Много благодаря.Ще опитам да потърся само него ,за да разбера дали има термозащита.

# 251
  • София
Има. Дават го че предпазва до 230 градуса.

# 252
Този серум на Керастаз се ползва  след къпане и изсушаване с кърпа, може да се нанася и на суха коса. Има най-вълшебния аромат честно, приказен е и се задържа изключително дълго в косата.

# 253
Ако това е вашата кутия на снимката, която сте поставили, на нея е написано traitament pre-shampooing, което означава, че се използва преди миене на косата с ш-н:

# 254
Здравейте момичета , декември месец реших ,че след 15 години с черна коса ми стигат и искам промяна 😊 Последните 2 пъти се боядисвам при фризьор , но ми е все по-трудно да намирам време за салон с малко бебе , та съм в търсене на професионална боя с която да докарам хубав и траен,  по-скоро светъл шоколадов цвят .Виждам , че сте обсъждали безамонячни бои в последните страници ,но те май не са подходящи за мен ,след обезцветяването и без това всякаква боя се отмива много бързо и почва да избива оранжевото . Моля ви за препоръки   .

Благодаря предварително .

Общи условия

Активация на акаунт