КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 6 774
  • 174
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! От вчера започнах лечение на цистит с класическа хомеопатия и съм леко притеснена относно ефективността на лекарството. Преди време се бях консултирала с класически хомеопат за друг проблем, който не можа да ми помогне. Случаят беше, че след като върнах обратна връзка, че първоначално даденото лекарство не е имало никакъв ефект се започна някакси едно налучкване...вземете това, след няколко дни отново без ефект, вземете друго...и аз се отказах. Стори ми се несериозно.
Та сега ми се струва, че ще стане същото, т.к вече втори ден от приема сутрин и вечер по схема и спазване на препоръките за прием, няма никаква промяна. Нищо по различно не се случва като симптоми.
Та питането ми е кога трябва да усетя ефект и доколко е нормално това налучкване на лекарствата? В момента имам по-сериозен проблем и не мога да чакам месеци😥

При остра криза  или силно обострена хронична криза - до броени часове. Ако е обостряне на хроничен цистит, за да изчезне завинаги, ще има нужда от по-дълбинно лечение (с друг медикамент, различен от острите лекарства) От това, което чета, не е остро, тъй като няма да издържите и едно денонощие от адските болки и т.н.

Благодаря Ви! Явно трябва да имам търпение 🙂

# 106
Здравейте,
Отново ще опитам да събера мнения, тъй като предния път не получих отговор.
Дали някой има опит с лечение на хидроцеле при дете с хомеопатия? Моля да споделите.
Ние минахме курс на лечение с отличен резултат, но за съжаление проблема се прояви отново. Сега повтаряме терапията, за сега няма същия положителен ефект.
Ще съм благодарна, ако някой се включи.

# 107
Скрит текст:
Здравейте! От вчера започнах лечение на цистит с класическа хомеопатия и съм леко притеснена относно ефективността на лекарството. Преди време се бях консултирала с класически хомеопат за друг проблем, който не можа да ми помогне. Случаят беше, че след като върнах обратна връзка, че първоначално даденото лекарство не е имало никакъв ефект се започна някакси едно налучкване...вземете това, след няколко дни отново без ефект, вземете друго...и аз се отказах. Стори ми се несериозно.
Та сега ми се струва, че ще стане същото, т.к вече втори ден от приема сутрин и вечер по схема и спазване на препоръките за прием, няма никаква промяна. Нищо по различно не се случва като симптоми.
Та питането ми е кога трябва да усетя ефект и доколко е нормално това налучкване на лекарствата? В момента имам по-сериозен проблем и не мога да чакам месеци😥

При остра криза  или силно обострена хронична криза - до броени часове. Ако е обостряне на хроничен цистит, за да изчезне завинаги, ще има нужда от по-дълбинно лечение (с друг медикамент, различен от острите лекарства) От това, което чета, не е остро, тъй като няма да издържите и едно денонощие от адските болки и т.н.
Благодаря Ви! Явно трябва да имам търпение 🙂
[/quote]

Доста търпение ще Ви трябва! Аз хронично заболяване с хомеопатия не успях да излекувам. Смених няколко хомеопата, имах голяма вяра и надежда, около 10 тина години опитвах ", търпеливо" чаках резултат, но .........не се излекувах с хомеопатия. Успех и ТЪРПЕНИЕ!

# 108
  • София
Здравейте, искам да попитам каква е разликата между това да се взимат по няколко топченца от даден хомеопатичен продукт през устата и да се разредят във вода и да се пие на малки глътки?

# 109
Здравейте. На някой помогнал ли е чаят от бял равнец при тънка лигавица за предизвикване на цикъл ..? 🤔

# 110
Здравейте,
Дали е възможно премахване на перде на очите (или поне значително намаляване) с помощта на хомеопатия?
Четох, че билката змийско мляко е много ефикасна, дори помага и при отлепване на ретината и май я има като хомеопатично лекарство. Или пък с друго лекарство?
Дали някой е пробвал (или чувал за) успешно такова лечение на очите?

# 111
Здравейте, моля за препоръка за Пловдив. Проблем синдром на раздразненото дебело черво с диария, вече три години се мъча, без ефект от пробиотици и др.лекарства...огромна мъка ми е.

# 112
Здравейте,
И аз имам такъв проблем от няколко години и живея основно на картофи, ориз, хляб сирене, без пържено, люто и т.н., знаете.
Аз не мога да препоръчам хомеопат, но се почувствах по добре от капсули прополис (3шишета), и най-вече от определени пробиотици - Омбибиотик 9stress repair и преди него пих ProBiotic -ще прикача линк https://proviotic.bg/probiotic?lang=BG
Щамът GLB44 унищожава и грам позитивни и грам негативни патогени
Диетата я разширих малко след тези пробиотици.
Разбрах също, че може да се използва чревния микробиом, скъпо изследване, но дава много информация.

# 113
Хомеопатията НЕ Е  билки.

# 114
Здравейте! Търся добър класически хомеопат в Пловдив? Проблема е при дъщеря ми с нередовен цикъл и вероятно диагноза поликистозни яйчници. Тя е на 15 години. Като майка съм притеснена и търсим решение на проблема докато е време. Благодаря на всеки, който ми пише. Бъдете здрави!

# 115
Здравейте, много съм боса в тази тема, но искам да пробвам да боря тревожност със хомеопатия. По описания в нета намерих нещо подходящо за мен -  Гелсемиум, но не ми е ясно каква доза трябва да приема? Или без консултация с хомеопат няма да стане?

# 116
Здравейте, много съм боса в тази тема, но искам да пробвам да боря тревожност със хомеопатия. По описания в нета намерих нещо подходящо за мен -  Гелсемиум, но не ми е ясно каква доза трябва да приема? Или без консултация с хомеопат няма да стане?
Второто е вярно

# 117
Ох, то ако беше толкова просто - защо въобще се учи хомеопатия, вместо да се чете гугъл и да се самолекуваме...
Обидно е просто.

# 118
А тогава за какво е тази тема, щом ти е обидно? Виждам, че масово се пита и отговаря?

# 119
А тогава за какво е тази тема, щом ти е обидно? Виждам, че масово се пита и отговаря?

Не е за самолечение или лечение онлайн със сигурност.
Обидно е как се подценява хомеопатията.
В темата има много информация назад, многократно повтаряна.
Гелсемиум не е лекарство ЗА тревожност.
Няма лекарство ЗА.
Има лекарства, които имат в картината си много тревожност, но кое лекарство е за теб зависи и от други неща, свързани не само с причината за тревожността ти, а и с други фактори от живота ти.
По принцип при гелсемиум тревожността идва от лоши новини или от очакване на събитие - дори хубаво събитие може да е. Гелсемиум изразява тревожността си по специфичен начин, арсен по друг начин и така. Арсен също е много тревожен, най-вече за здравето си, но не само. Има гънки разлики и моменти на тревожността в картините на различните лекарства и начинът, по който реагират на нея.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 09:32 от unabella

Общи условия

Активация на акаунт