КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 7 633
  • 182
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте.Да ви попитам може ли да ми дадете някакви отзиви за тези хомеопатични хапчета? Понеже малкия през седмица е болен, изкара грип А ,стоя две седмици в къщи Пуснах го на градина,изкара една седмица и сега пак е с температура и даже и повърна.Нз вече какво да му давам за да спре да боледува толкова често.
Дали от тези хапчета ще има ефект?

Здравейте, няма да има ефект от този... сбирщайн, особено за да подкрепите конституция.

# 46
Здравейте, знам че при хомеопатично лечение е забранено да се използва алкохол. Не консумирам такъв. Притеснява ме това че използвам препарат за почистване на прозорци с алкохол. Дали това може да антидотира лечението?
Знаете грешно.
Освен поради някаква лична специфика на човека/лечението няма такова правило за забрана на алкохол при лечение с хомеопатия.

# 47
Здравейте, мисля че антидотирах първия прием на лекарството, понеже пекохме кюфтета имаше силна миризма и ми стана много лошо, заболя ме глава и ми се догади. Това при първия прием на капките, но означава че лекарството не е подействало само при първия прием нали ? Няма общо с останалите дни?

# 48
Здравейте, мисля че антидотирах първия прием на лекарството, понеже пекохме кюфтета имаше силна миризма и ми стана много лошо, заболя ме глава и ми се догади. Това при първия прием на капките, но означава че лекарството не е подействало само при първия прием нали ? Няма общо с останалите дни?

Здравейте! Не може да се каже антидотирали ли сте, или не. Зависи и кога е бил приемът спрямо кюфтетата. Зависи от вашата реактивност - веднага се задействат процеси по лечение или по-бавно и т.н. То ако всяка миризма или емоция антидотираше така лесно... Плюс това повечето колеги така или иначе дават повече приеми. Не се тревожете. Иначе конкретно на въпроса - няма общо, да, тъй като постъпващия хомеопатичен стимул е след потенциалния антидотиращ такъв.

# 49
Окей много благодаря! Дали е възможно това да е било лечебна криза? Има около 4 часа разлика от приема на лекарството и готвенето.

# 50
  • София
Колко минути трябва да има между прием на хомеопатични лекарства?

# 51
Ако са различни, по-скоро седмици, месеци, а не минути...
Ако се сменя лекарството по преценка на хомеопата, може и веднага.

# 52
Мечка Малинарка, интересно ми е има ли спешно ХЛ за високо кръвно? Не за лекуването на човека, а като арника, аконит и т.н. от спешната аптека. Когато по случайност, поради някаква причина това се е случило.

# 53
  • София
Ако са различни, по-скоро седмици, месеци, а не минути...
Ако се сменя лекарството по преценка на хомеопата, може и веднага.

По преценка на хомеопат е изписана схема на детето да взима за 2 месеца определени хомеопатични лекарства, но се наложи на скоро да предпише и нещо за сополи. Забравих да питам обаче от първото, което се взима сутрин и следващото, което е за сополи колко време трябва да мине?

# 54
Мечка Малинарка, интересно ми е има ли спешно ХЛ за високо кръвно? Не за лекуването на човека, а като арника, аконит и т.н. от спешната аптека. Когато по случайност, поради някаква причина това се е случило.
Има, да, с 2-3 водещи начело. Дори да е хроничен хипертоник, като направи криза, може да се реагира. Както и при бъбречни кризи, кървящи хемороиди и общо взето всяко кризисно обостряне на какво ли не. Няма обаче да ги пиша тук, току-виж някой се подвел и си докарал някоя беля от предозиране или от "вяра", че си е уцелил и лекарството, и дозата и чака да падне кръвното.

# 55
За първи път чувам да се антидотира с кюфтета.
Абсурд, според мен, даже смешно. Лечебна криза не винаги има  но каквото и да е било, нали е минало...
На въпроса за времето между лекарствата, само който ги предписва може да отговори какво я имал предвид, понеже класическото лечение е с едно лекарство.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 20:45 от unabella

# 56
Здравейте, а сменяте ли нормалната си паста за зъби с хомеопатична?

# 57
Има, да, с 2-3 водещи начело. Дори да е хроничен хипертоник, като направи криза, може да се реагира. Както и при бъбречни кризи, кървящи хемороиди и общо взето всяко кризисно обостряне на какво ли не. Няма обаче да ги пиша тук, току-виж някой се подвел и си докарал някоя беля от предозиране или от "вяра", че си е уцелил и лекарството, и дозата и чака да падне кръвното.
А, не! Не те питам за конкретно лекарство! Нашата хомеопатичка ни направи семинар полудневен за спешната аптечка преди време. До колкото в събота в 22 часа да можем да дадем някое и друго по спешност и да не й звъним. Така от ежедневието обаче ми изникват въпроси.

Симона577585, писали сме много за пастата за зъби. Почети малко назад в темата. Или в края на предишната. Поне ....

# 58
  • София
Здравейте, а сменяте ли нормалната си паста за зъби с хомеопатична?
На нас ни казаха детето да си ползва стандартната паста. Не съм сменяла.

# 59
unabella, жената имаше предвид от миризмата.
(Може да се смеете, но имах пациентка, чиито приеми наистина се антидотираха, ако влезеше в тоалетната след мъжа си...)

Общи условия

Активация на акаунт