Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 023
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Момичета, какво бебешко гнездо бихте препоръчали? Излизат ми реклами на Jukki и на Cotton hug, които са с цени нас 2-3 пъти в равнение с първите.

Може да разгледате и Inglesina Baby Nest, има доста по - различни възможности, включително място за правилно оформяне на главата, греда която повдига крачетата, така че да свие коремчето и подобри перисталтиката, циркулацията на кръв и лимфа.

Също Redcastle Cocoonababy, изключително полезни за недоносени деца и такива с проблеми с дишането. Уникална функция, която позволява дишането в пълен обем.

И двете са доста различни от Jukki и катоцена и като функции.

# 136
  • София
Заслужават ли си покупката машините за бял шум? Досега съм пускала само от телефон.

И до кой месец ползвахте гнездото?
Оооооо, да,да,да!Но с една уговорка, че си е до дете, а за моето си е абсолютен "must have"
Моето бебе без бял шум не заспива ,по цяла нощ спим на шум.През деня замаскирва дребни шумове (ако нещо внезапно се тропне,детето много се стряска докато спи).Изобщо на тази машинка паметник ще й издигна.
Важното като избирате е да има настройки след колко време да се изключи, или опция изобщо да не се изключва и да може да се зарежда с USB,на батерии ще ви излезне солено, ако като нас спите на нея.
Първоначално взех ето тази,която НЕ препоръчвам :

Ползваме си я в количката, но е пълна греда,шумоли 20 Мин и после спира, което не върши абсолютно никаква работа.

Сега сме с долната и е топ попадение, супер доволни сме и горещо препоръчвам.В olx я има и на 50 лв (чисто нова),сигурно и в Амазон ще се намери, честно казано не съм ровила.

За гнездото
Честно казано ако знаех колко ще го ползвам това гнездо, бих взела Cocoonababy, което си е наистина гнездо в пълния смисъл на думата, с всичките му позитиви.Jukki-то е нещо като ограничител по-скоро, но съм доволна.
До към 4-5 месец го ползваме активно, после бебето почна да се върти и спряхме.

# 137
  • София
Работила съм с Cotton hug и винаги бих взела тяхно гнездо. Знам с каква любов и страст си правят продуктите.
При Cotton hug конструкцията е така направена, че подложката под главата е леко задигната, както и не с еобразуват гънки между нея и страничните части, където бебето може да се завре, Само циповете не са произведени в БЪлгария, защото тук нямало такива. Сами си багрят и щамповат платовете, от сертифицират органичен пакум са. Сертификацията(за която сами са кандидатствали и с аплатили) е ужасно, ужасно скъпа и огромна хамалогия. Собственичката ми е разказвала как е ходила първоначално във фабрики в Италия и се е погнусила от начина на багрене и щамповане и си е обещала с такива отрови никога да не прави платовете и продуктите си.
Одеялцата им и завивките и възглавниците с вълна също са невероятни.
Хора, които са ползвали гнездото са ми казвали, че го ползват и над годинка, детето си свиквало и само си лягало в него, като долната част стояла разкопчана.
Аз самата не съм ползвала гнездо и ако имам трето дете не съм сигурна, че бих си взела(аз ползвам изключително много слингове, раници и спя с бебетата си, та няма да ми е много нужно), но ако някой държи д ами купи или ми щукне, че искам, винаги бих си взела тяхно.
Вече не работя с тях, от близо половин година(смених работата) и нямам изгода да ги рекламирам Laughing Казвам си личните впечатления.
Машинка за бял шум също не бих си взела, но чисто по лични причини. Не понасям такива шумове, няма да ги изтърпя. А никога не съм имала случай да оставя бебето си да спи само в друга стая з аповече от няколко минути, за да отида до тоалетна. Спи там, където съм аз-хола, спалнята.

# 138
Добре е да има нещо отделно, което да пуска бял шум, та да не трябва телефонът да е залепен, където бебето спи. Но не е задължително да е машина за бял шум, може да е някаква друга колонка, блутуут например.

# 139
Не е необходимо телефонът да е залепен за бебето, и на другия край на стаята да е пак се чува Blush
Лично според мен тези машинки за бял шум са абсолютно излишни, при положение, че има толкова приложения за тел. и клипчета в you tube.
Относно гнездото, нашето беше от тези дълбоките, с високи страници, ползвахме го докато не започна да се обръща.
Добре е да има нещо отделно, което да пуска бял шум, та да не трябва телефонът да е залепен, където бебето спи. Но не е задължително да е машина за бял шум, може да е някаква друга колонка, блутуут например.

# 140
Е, ама ако иска да излезе от стаята човек, не може да си вземе телефона тогава. Не че не може с телефон, просто е по-малко удобно

# 141
Имам тази машинка и според мен е много полезна. Лесно се избира шум/мелодия, звукът се регулира лесно, може да се използва за нощна лампичка. Батерията издържа много. За разлика от друга машинка, която бях купила с другото дете и се изключваше от време на време, както и приложение на телефона, което след това ползвах и има голям шанс детето да се събуди.

https://www.unicornbaby.bg/product-page/wn-ub-plus?utm_source=go … x0HoaAv5BEALw_wcB

Също препоръчвам гнездото Cocoonababy, доста ни помага със съня, чак се притеснявам, че скоро трябва да се разделим с него и не знам как ще спи в кошарата.

# 142
И аз съм ЗА отделен уред за бял шум. Взехме си на батерии и си го носехме навсякъде с нас. Има таймер и често оставяхме да работи вечер, докато всички заспим. А и също го използвахме и за нощна лампа с червена светлина.

# 143
И ние сме със същата машинка за бял шум като на *Bubble*. Освен, че мен ме дразни брутално много единственият шум, който я успокоява, все пак е доста полезна покупка. Grinning

На нас ни подариха гнездо, малката е спала 2 пъти в него, не й харесва и за мен се оказа нещо излишно. Детето на сестра ми пък само там заспива, зависи си от детето явно.

# 144
Всичко си е до дете. Нашата не я интересува бял ли е шумът или ежедневен. Когато ѝ се спи, спи, ако ще фойерверки да гърмят. Като не ѝ се спи, никакъв шум и никаква тишина не помагат.
Спи навсякъде - в шезлонга, в гнездото, в кошарата, в скута на някого, в нашето легло, на дивана. Добре, че имаме гнездо, че много пъти вече ходим на гости и няма в какво друго да я сложим.

# 145
  • София
Много е хубаво това, което пишеш за Cotton hug , Дези. Чак ми се прииска да си взема едно.
Аз също мислех, че няма много да го ползвам, но така стана, че детето доста си спеше в него, а и някак си беше обградено и ми беше по-спокойно да го оставя на дивана примерно.

# 146
Здравейте, майчета, отодавна само ми чета и събирам информация, макар, че съм с трета бременност 😀, ноооо всичко мноооого се е променило от 2015 г. При се, че имам опит от преди, сега виждам, че има много неща улесняващи живота и с две ръце ще се възползвам от тях Joy  Искам да попитам на каква помпа за кърма сте се спрели и взели, със сигурност електрическа, защото просто не искам да споделям за мъките ми от преди Confused -не бих искала двойна и тези свобни ръце доколкото ги разгледах са с USB или батерии, та до колко са удачни ?

# 147
Здравейте, майчета, отодавна само ми чета и събирам информация, макар, че съм с трета бременност 😀, ноооо всичко мноооого се е променило от 2015 г. При се, че имам опит от преди, сега виждам, че има много неща улесняващи живота и с две ръце ще се възползвам от тях Joy  Искам да попитам на каква помпа за кърма сте се спрели и взели, със сигурност електрическа, защото просто не искам да споделям за мъките ми от преди Confused -не бих искала двойна и тези свобни ръце доколкото ги разгледах са с USB или батерии, та до колко са удачни ?

На мен приятелка ми препоръча тази и мисля нея да взема.

# 148
  • Варна
Аз също взех хендс фри. С юсб кабел е. Ще я видя как е.

# 149
  • София
Като цяло аз ви препоръчвам Спектра и Медела Соло, като ако ще се ползва активно, Спектрата е топ избор, цеди до капка
Меделата също има hands free вариант, малка е ,компактна и удобна,с usb зареждане, но не толкова мощтна, колкото Спектрата.
 По едно време мислех да си поръчам hands free варианта на Momcosy , много положителни мнения четох, но вече трета помпа да си купя и то не от бюджетните ... спрях се 😁

Общи условия

Активация на акаунт