Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 073
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • София
А за шише!? Определено съм с надеждата, че ще кърмя и на този етап искам поне едно -две шишета да взема- не цял комплект. И много се чудя между Nuk Perfect Match - Temperature Contro и Avent - Natural Response, като от тези стъклено или не? 🙄 Тези до колкото се информирах бибероните са наподобяващи зърното и примерно за комбинирано или за водичката, да не свикне пък с шише.
Няма биберони за шишета и залъгалки, които да наподобяват зърното. Бебето суче с вакуум и лапа само "зърното" на шишето. При сукане вакуум се ползва само първите секунди, за да всмуче зърното назад към мекото небце и от там нататък с език масажира гърдата в областта на ареолата.
esmeralda23 имам спомен, че бях бърсалата с някакъв препара на НУК, но преди да се роди бебето, като му редях дрехите в шкафа. И след това някой път, като се сетя да почистя някакви вещи, до които има досег.

Аз с малкия не съм ползвала никога шишета, с големия имах подарък едно стъклено малко на Нук. Мисля, че 1-2 пъти е пробвано д абъде хранен с него и не се получаваше. С лъжичка им е давал моя мъж, ако се налага.
В родилното съвсем успешно съм се справяла с капачката на шишето, което са ми слагали с АМ. Измивах я, сипвах малко изцедена кърма и леко я притисках от двете страни и поднасях към устните на бебето-доста добре се справяха така и двамата, когато бяха сънени и все още им беше трудно да сучат.

# 181
Аз искам да попитам нещо, което е свързано с децата, но на по-късен етап от раждането и все пак.... Иде реч за инхалаторите! С първото ми дете се наложи да купя още преди годинката мисля, че беше и сега го пробвах дали работи, но естествено ще му трябват нови резервни части, защото тези, които има са ползвани.
Моля майките, които имат опит от по-големите си дечица да споделят кои части трябва да се сменят? За маската е ясно, че трябва да е нова, филтрите също, но разпрашителя и маркуча задължително ли е да са нови. И другия въпрос - новата маска само да я измия или трябва да се стерилизира и как?

# 182
  • София
В упътването трябва да пише кое на какво време се сменя. В нашето на Омрон пише. Ако не го пазиш-онлайн може да се намери ако потърсиш в сайта на производителя.

# 183
И аз съм на тема покупки, мили момичета от колко месеца бебето спи с възглавница, рано ли е сега да я вземем?

Нашето бебе ще е лятно, каква температура ще трабва да се поддържа в стаята му?

# 184
Възглавница след втората година евентуално.

# 185
И аз съм на тема покупки, мили момичета от колко месеца бебето спи с възглавница, рано ли е сега да я вземем?

Нашето бебе ще е лятно, каква температура ще трабва да се поддържа в стаята му?

Подкрепям за възглавница чак след две години. В първата година не бива да има нищо в кошарката /кошчето за спане освен биберон, ако детето ползва такъв. Никакви възглавници, играчки, одеяла, обиколници

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 20:31 от Zimk02

# 186
Дори може и към третата година. В яслата, където бяха моите имаше деца до 3 г. възраст и леглата бяха без възглавници.

# 187
  • София
Играчки за новородено ,както са ви казали, всичките тези неща ще ви влезнат в употреба по-натам, новороденото общо взето спи и времето му за будуване се изразява в сменяне на памперси и ядене
Контрастните карти, които аз си взех от Шейн за 3-4 лв ги намерих във Вис Виталис за 22.
Активната гимнастика почнахме след втория месец да ползваме, когато започна да се заглежда,както и на количката да закачам играчки.Сега е на 7 месеца и още си играе с нея.
iani87 , какъв ви е инхалатора ?

За бибите, моето дете си харесва Авент Натуралс, направи ми на четири месеца една кърмаческа стачка, и то каква ... нито гърда, нито биба пеизнаваше.В този момент на отчаяние взех бая шишета Avent Naturals и Classic , NUK със силиконова и каучукова бибка, Lansinoh , някакво от DM и Lovi.В крайна сметка захапваше от време на време Лансиноха и Авент Натуралс, на Авент си и останаха и до ден днешен при нужда и за щастие си се върна към гърдата.
После четох някъде, че било важно, ако бебето е кърмено, бибата да е с форма като Avent Naturals (не Classic) , Lansinoh ...

# 188
Нашето първия месец спа без възглавница и от лежане с главата обърната надясно разви някакво състояние, при което главата му отдясно стана плоска. Ходихме на трансфонтанелна ехография, да потвърдят, че развитието на мозъка не е засегнато, и на кинезитерапия, че едното мускулче на врата беше скъсено в резултат от обърнатата надясно глава.

Оттогава навсякъде - креватче, гнездо, активна гимнастика, бебешка количка - е само с ергономична възглавница, която предотвратява последващо деформиране на главата и помага за възстановяването. Ако знаех, че това се случва и съществува такова нещо изобщо, от ден първи щеше да спи с възглавница. Разбира се, не дунапренена като моята, а бебешка ергономична, в която не може да се задуши (поне не лесно). По 20 лв са в Ozon и Emag.

Имай предвид, че става въпрос за изключително добре гледано и обгрижено дете, което постоянно има нашето внимание и за което постоянно се мисли. Казвам го, защото аз като чуя, че някое дете е развило някакъв проблем от този род, веднага си представям как родителите са го неглижирали със седмици, лежало е часове наред безцелно да гледа в тавана, и си казвам, че на нас няма как да се случи, защото ние, разбираш ли, активно си гледаме детето Grinning

# 189
Не мисля, че детето Ви е имало плоска глава, защото не е лежало на възглавница. Много бебета спят до 2 г на равно и нямат проблеми с главата. Просто във Вашия случай е трябвало да използва ергономична, за да се коригира този проблем. И не всичко е от неглежиране от родителите. Просто природа и не трябва да се обвиняваме за нещо такова.

# 190
iani87 , какъв ви е инхалатора ?
Микролайф, но разучих въпроса и поръчах части, благодаря.

# 191
Не мисля, че детето Ви е имало плоска глава, защото не е лежало на възглавница. Много бебета спят до 2 г на равно и нямат проблеми с главата. Просто във Вашия случай е трябвало да използва ергономична, за да се коригира този проблем. И не всичко е от неглежиране от родителите. Просто природа и не трябва да се обвиняваме за нещо такова.

Съгласна съм. Изобщо не е задължително бебето да е с плоска глава без възглавница, това е изключение. И естествено не значи, че родителите са небрежни, ако се случи, може просто да не са знаели, че може да е проблем.

Аз в началото много се притеснявах бебето да не се научи само на едната страна, тя си имаше предпочитана страна. При всяка възможност и обръщах главата на другата страна. Таткото ми казваше, че излишно се притеснявам, но според мен имаше полза и сега тя си върти главата и в двете посоки по време на сън. Та препоръчвам това вместо възглавница за превенция. Вече ако има проблем, естествено с каквото е изписал лекар.

# 192
  • София
Малкият ми син спеше почти само наляво, защото имаше хематом от дясно и леко назад. Не му се е сплескала главата въобще. Даже бих казала,че си беше голяма и яйцевидна Satisfied И лицетому беше широко(т.е. не беше сплескан отстрани). Все още има голяма глава, но започва малко да приличана съразмерен човек.
Заради сериозен рефлукс спеше почти самов шезлонг, в количка е возен единици пъти като малко бебе, носех го изключително много в слингове и раници. Но вкъщи си преживяваше постоянно в шезлонга и главата му все беше наляво и леко извита нагоре.

# 193
Сплескването на главата не е заради липсата на възглавница, всъщност специалистите не знаят защо на някои бебета им се появяват плоски петна, а на други не. На моите и на двамата им се деформира леко, хем знаех за това и постоянно сменях на коя страна спят и редувам с коя ръка ги гушкам. Сега малкият повече го разнасям в мен, спи върху мен и го държа по коремче, докато се коригира. На големият си му остана едно петно точно отзад, защото първите 6 месеца спеше само по гръб, а не искаше да си завърти главата на настрани, нито пък искаше да спи обърнат на една страна с цялото тяло и то нямаше как да се коригира. Като започна да се върти насън имаше подобрение, но не изчезна напълно.

А като спят на ергономична възглавница бебетата може да се формира плоско петно отзад на главата, защото е фиксирана в една позиция. По-добре е бебето да прекарва колкото може повече от време без да лежи и да не е в някакво столче/люлка докато е будно, и на всяка дрямка да се редува на коя страна му е обърната главата.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 23:19 от Tessaria

# 194
Някой има ли мнение за тази помпа? Доста по-евтина е от другите помпи на марката, пък само защото има по-малко функции да е причината ми е малко странно:
https://www.ozone.bg/product/philips-avent-edinichna-elektriches … ial-4-4-funktsii/

Общи условия

Активация на акаунт