Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 633
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мда и на мен не ми допада, не е по мой вкус... Само плата на столовете ми харесва. 😁

# 91
Е, и на мен не ми хареса, но Лейди имаше предвид по-скоро кухненските вратички, а и като за имот под наем бива, очевидно не е преследвано стилово единство и висок клас изпълнение, а просто ефектни моменти, които да привличат клиентела. Ако вратичките имат отблясъци обаче, и тях не бих предпочела - в кухнята не трябва да има излишни отблясъци, които да пречат на домакинята да си гледа в тигана, образно казано.
Дамаската на столовете - да.
На Драго апартаментите са несравними - там е видно, че има стилово единство, хармония и мисъл.

# 92
На мен ми харесва, особено за млади хора:Малко ми е стегнат интериорът, но цялостно е станало симпатично.

# 93
  • Street of Dreams
Kъде мога да зърна апартаментите на Драго?

# 94
Интересувам се от къде може да се закупи такава супер широка щора като показаната в клипчето. Някой да знае?

И аз видях апартамента от клипчето. Изглежда е в тези старите сгради. Представям си какво е било порутено преди това. Хората са го стегнали симпатично. Не бива да прилагаме към него аришина, с който мерим дизайнерските неща. Не са търсили като повечето отдаващи под наем да си изхвърлят там старите мебели или да накупят талашитите от Виденов. 

Не ми харесва само липсата на тънки пердета в спалнята. Гледката не е кой знае колко хубава та има си нужда там. Визията на някои гардероби ми е ретро, но общото усещане е по-хубаво от доста други неща, които виждам из фейсбук групите за ремонти и жилища под наем. Белите тапети в кабинета са интересен опит да вкарат светлина в това помещение без собствен прозорец. Офисният стол е хубав - ако не се лъжа това е един от най-скъпите и според мен най-удобни офис столове на Икеа. Собствениците определено не са се опитвали да минат по съвсем тънката лайсна с разходите. Почти 500 лева за офис стол в жилище под наем не всеки дава. Някои купуват диван за толкова и презентират имота като "луксозно обзаведен". Островът ми се вижда недостатъчно осветен, но има лампи над него. Може би момичето като не е професионалист не се е сетила да ги включи, за да придаде повече топлина. Аз като цяло не съм фен на островите освен ако не са в супер големи помещения. Столовете наистина са чудесни. Не ми харесват леглото и писалището в другата стая като стил, малко ми идват аскетични.
Осветителните тела верно са каквито се сетиш. Но има заигравка, картини. Не мога да го определя като стил. Но то не е и нужно.

Какво жилище на Драго се е наводнило? Ай, Драго, наистина ли?

# 95
  • Варна
Защо ме търсиш?, много точно си описала това, което мисля и аз за жилището. Изобщо не е обзаведено евтино. Столовете, камъкът на кухнята никак не са евтини. Сега видях и тези метализирани плоскости. Вграден хладилник. Не са евтини. Вложено е старание и някой има вкус. Кой го прави за даване под наем! Малко са хората, които ще вложат и в естетика по нашите ширини, щом не е лично за тях. Това са си мои наблюдения. Е, и наемът му е не е малък - 1000 евро.

# 96
Абе, да, не е малък наемът, но като гледам покривите на съседните сгради ми изглежда като да не е в спалните микрорайони, а по-скоро из централните. От там също идва част от цената.

Аз пак да си повторя въпроса - от къде могат да се купят такива супер широки щори?

# 97
  • София
Ами естетиката и вкуса не се определят от цената. В смисъл може да е скъп плота, но на мен не ми харесва. И съчетанието не ми е оквсяка мебел нов цвят, и тройката горни шкафове така откъснати и шкафа с хладилника, че е до никъде във височина и пода... .. И тн... Но вс това е субективно.
Така или иначе аз клип не виждам, само една снимка на кухня с бутон плей... Така де нямам инстаграм и фейсбук и подобни и няма как да вляза да видя подробно.

# 98
Аз бих обзавела и жилище за наем като свое, което обитавам, но отчайващият опит на повечето наемодатели (имам бол такива клиенти) ме спира да отдавам изобщо под наем. Уж и подборът на наемателите е друг при по-висок стандарт на самото жилище, но си е риск. Ето, Драго определено много се старае, влага мисъл, усет, средства и...
А в днешно време един ремонт и обзавеждане са изключително скъпи и ако имотът е купен с кредит, ще се изплаща сигурно 20-30 години, не съм смятала точно.

# 99
  • в пералнята
Много ми харесва апартаментът, аз определено бих живяла там, въобще не ми е сбирщайн, има доста характерен почерк.

# 100
Някой знае ли къде мога да видя същите, ама наистина същите като цвят тухлички? Голямо обикаляне падна и не можах да намеря или вероятно ходя на неподходящи места.

Също имам въпрос относно италиански смесители Fima. https://fimacf.com/
Спрях се на техни модели и предполагам Драго ще знае дали си заслужава. Кой апартамент се наводни?Ужас..най- големия ми страх: аз да не наводня и някой мен да не ме.
Благодаря!

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 14:40 от Илейн_112

# 101
drago, ето едно предложение за столове с петит шарка и отговарящи на предвидения бюджет https://nanihome.bg/stolove/k478

Относно Апартамента от клипа- не е нищо уау. Личи си обаче че е обзаведен с желание. Добре е разиграно пространството и са обособени полезни зони Simple Smile

# 102
Струва ми се, че поне 70% от пишещите в темата гледаме я дизайнери, я магазини, я колекци на този или онзи производител. Това в комбинацията с кой по-малък, кой по-голям опит с ремонти пресища окото до степен, в която току така не може да се впечатли. Но трябва да се гледа през ракурса на конкретиките - в случая жилище за отдаване под наем в много стар жилищен фонд където дори само едно допълнително окабеляване да пуснеш си е маса работа и средства. Не е като да купиш апартаментчето в нова жилищна сграда където всичко ти е прекарано с изводи на поне 24 места.

# 103
  • София
Е, и? Темата е за интериорен дизайн, не за финансовата част при апартаменти за отдаване под наем. За мен идеалния вариант за наем е ремонтирано празно жилище, например.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 14:36 от Angel_Dust

# 104
  • Street of Dreams
Никое окабеляване не оправдава тези жълти тавани.

Общи условия

Активация на акаунт