Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 508
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Може ли да дадете идеи как най-функционално да разпределим дрешника?

Ако е възможно да се премахне преградната стена 0,78 или поне да се измести входа в средата,
тогава бих направила две успоредни редици по дължината на 1,86 и 1,76 с плитките гардероби PAX от 35 см, но с "хакнати" лостове за нормален PAX, монтирани в бизост до външния ръб на гардероба. Просто закачалките ще стърчат малко навън.
Пътеката между двете редици ще е 90 см, което е достатъчно добро разстояние.
Няма да имате вратички на самите гардероби, но може да сложите хубава плъзгаща врата на гардеробното.

Това с вратата по средата не го е съобразил ММ. Няма как да я махаме тази стена, че сега я направиха и вътре минават кабели. Чудех е се дали да не сложим на две стени лостове, като поне на  едната да са на две нива и под тях чекмеджета. Притеснява ме, че лостовете с механизъм са до максимум 15кг.
Не знам и с ъглите как да процедираме. Хареса ми това разположение
Не знам само с него дали няма повече да загубим пространство, отколкото да спечелим.

# 601
Нямате много място за лостове и ъглови рафтове.В този дрешник р въпросът какво ще държите.Повече рафтове ли ви трябват, повече лостове, повече чекмеджета, плитък гардероб за обувки?Спрямо нуждите ви измислете къде и какво да имате.Аз бих сложила лостове на дългата стена, включая място за дълги дрехи.
На П мястото рафтове и чекмеджета, плитки рафтове за обувки.

# 602
  • София
И аз идвам с молба за съвет. Става дума за кухнята, която е П образна, като едната вертикала е под 135 градуса. Дължината е 2.50, 2 м на късата хоризонтална част и 3.5м на тази под ъгъл. Значи не стига че е така криво, но и има малък прозорец (по точно казано малко прозорче, от което няма и гледка, но пък заради проветрението реших да го оставя) на най-дългата част. По късата страна ще е печката. И идва питането ми свързано с плота на кухнята. Ако е от технически камък, как се изпълняват снадките? Гледах кухня на Г , нямаше снадка, но при моите размери дори да може да се произведе цялото неща, то няма ниакъв шанс да се качи по стълбището. Отделно видях цената на техническия камък при приятелка и за моите размери ще ми струва колкото половин кухня Simple Smile Друг вариант ми е да сложа обикновен термоплот, дървесен на цвят, това би паснало най-много на избора на шкафовете и цялостната идея на апартамента. Обаче и тук имам проблем - ясно е ,ч е ще има две лайсни, но фладерът на късата част ще идва под наклон спрямо двете странични, не мога да си го представя, но ми се струва, че няма да стои особено добре. И последно - да сте виждали плот смесица от двата вида, рових из нета, но нямам идея под какво име да търся, примерно дето е печката да сложа технически бял, а двете странични да са дървесни, или ще стане съвсем гювеч. Оф, като цяло не обзавеждам за сефте някакъв апартамент, разигравам няколко варианта на мебелите в аутокад и воала, но тази кухня така се е закучила откакто почнах да я мисля, и нищо не става.
пп. Сега се сетих, че всъщност хладилникът е 75см и е по дългата част, т.е. там остава 2.75 м плот.

# 603
С технически камък могат да се правят невидими снадки, с термоплот също. Поне в Италия го правят, виждала съм многократно.
Е, с термоплота е малко по-видимо, но е като тънка и права драскотина. На снежнобял плот от Dekton не успях да видя снадката даже след взиране, на пипане не се усеща също. Може би попълват с някаквъв кит или лепило по време на монтажа, не съм сигурна, а отдолу се монтират тиранти.

# 604
Да, слага се кит и се полира, стои като косъм.У нас е така с технически.

# 605
Изобщо няма нужда от грозни и непрактични лайсни на термоплот, дето събират всякаква гняс.
Имах ъглова кухня с обикновен термоплот без лайсна и 15г си беше екстра. Сега пак съм с ъглова кухня и термоплот без лайсна и водобран и му няма нищо 3та година. Скоро правих друга кухня пак по този начин.
Тия лайсни и водобрани НЕ предпазват плота, а прикриват мързела или неумението на мебелиста да ги изреже и съедини точно и прецизно.

# 606
Здравейте и Честит празник !

Дано приемате нови попълнения и да можете и на мен да помогнете да превърнем този чертеж в наш дом.
Последните седмици изчетох предишните 5-6 теми от 2022 насам. Благодаря за споделяните идеи, личен опит и виждания. Реализирали сте вдъхновяващи интериори !
Намерих много полезни препоръки и мнения за доставка и изработка на детайли и цялостно обзавеждане.
Ще бъда искрено благодарна на коментари и предложения за функционално разпределение на дневната част и особено на миниатюрните баня и тоалетна в този апартамент :

Скрит текст:

ПП: едвам се справих със Скрит текст, дано се чете

ПП: всъщност имам някои идеи да споделя, само не знам дали няма да е подвеждащо. Например вратата на банята към стаята да се затвори и да се отвори откъм коридора. Другата да остане само WC с мивка и шкаф зад вратата, да се обособи нещо като "склад, мокро помещение ... за сега му намирам място само в дневната част Smile Доста разхвърляни са идеите ми, въпреки че са смели Smile Моля ви, подкрепете ме, с каквото ви хрумне !

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 09:36 от *TeddyBee*

# 607
  • София
Честит празник!

Благодаря ви за отговорите!! Техническият камък ми се изясни.
Чи лу, може ли снимка, на лични, само на тази снадка. Да си призная, че не съм виждала на живо май, аз нямам кухня с ъгъл, т.е. имам, но има комин и са два плота, а у приятели съм виждала само с лайсна. Ще трябва да питам и фирмата с мебелите как го правят. Но остава проблема с това, че дървесната шарка ще дойде под прав ъгъл и под 135 една спрямо другата, а ако сложа друг плот пак ще отида на бяло-бежова кухня, а искам sage долни и бели горни, които в пинтерест гледам ги връзват с дърво или мрамор, а аз мрамор не искам. А водобранът защо е излишен? Като мия редовно имам вода зад мивката, плочките ми са от малките квадрати и няма как да легне плота до стената плътно, каква е хитростта в случая? Само силикон?
Да попитам и за паркета. Дадоха ми вариант и оферта без лайсна с гранитогреса. Но жената в Берг ми каза, че търпял само сухо почистване, което означавало само прахосмукачка и ниаккъв моп. В другите два магазина бях преди това и никой не ми каза подобно нещо. Аз открай време мия моя два пъти седмично с моп и обикновен фрош, защото е безопасен за домашния любимец, и нищо му няма. Какъв бихте ми препоръчали от опит?

# 608
Elig, не съм вкъщи за да снимам, но това е снимка от нета с плочки за гръб, както ще е при теб. Моят плот е направен по същия начин, но с термогръб.

Водобраните са с едни неприятни гумени/силиконови уплътнения, които със сигурност няма да оберат фугите на плочките и ще влиза вода. За да се монтира водобран плотът се дупчи по цялата дължина, а тези уплътнения с времето пожълтяват, покафеняват и отдолу се събира мръсотия.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:00 от Чи лу

# 609
  • София
Да, точно така би било при мен. Много ти благодаря за снимката! Запазвам си я да я покажа, ако ми кажат, че не може без лайсна Simple Smile А как се обработва тази фуга със стената? Водобранът вероятно е точно така отдолу, но отгоре нямам нищо видимо дефектирало и само обирам с гъбата вода. Всъщност не ме дразни като цяло, може би съм свиканала, но лайсните ми се виждат некрасиви. Но и така срещащ се фурнира пак не знам дали ми харесва.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 08:12 от EliG

# 610
EliG, ето и от мен, мини-вариант, стои фино, незабележимо, не се чисти (личи си и от сниките Smile ), връзва се в инокс-елементите по плота. При нас е монтирано "наобратно", с тесния профил към гръбчето. "Правилното" било да е с широкия профил към грабчето.

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 611
Скоро сложихме такава лайстна на кухнята в ап-та под наем, има много фини варианти, нарочно я сложих.

# 612
Elig, ако мебелистът каже, че не става и държиш той да ти прави кухнята, не го напъвай, защото може и да не знае как. Моя мебелист го избрах точно защото не слага лайсни, бленди, водобрани и всякакви такива загрозяващи според мен елементи.
То не е просто да не ги сложи и готово. Трябва да са прецизно изрязани плотовете за ъгъла със специален шаблон и в тънкия луфт да се натъпче плътно полиуретан/силикон или каквото там се използва. Плотът също се реже, ако ъгълът не точно 90° за да е равномерна фугата.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 17:41 от Чи лу

# 613
  • тук-там
Скрит текст:
Wild_rabbit, според мен същото като плота.

Може ли да покажеш снимка как изглеждат тези конвектори в интериора?

Ей го единия. В дъното. Грозничко е... Намерих декоративни решетки, но ще трябва и да ги боядисвам... Не мога да ги оставя така. Три радиатора са в холокухнята и ще ми бодат очите.

# 614
Wild_rabbit, много красиво се е получило !
Конвекторът не е ли имало как да се монтира на стеничката под стълбите ?

Просто питам, нямам опит, още съм на етап "чертеж"  всичко тепърва предстои ... ужасТ още се боря с някаква дама за интериора
Тук, в темите, споделяте в пъти по-полезна и реална, истински практична информация от личен опит.

Общи условия

Активация на акаунт