Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 519
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ще бъда искрено благодарна на коментари и предложения за функционално разпределение на дневната част и особено на миниатюрните баня и тоалетна в този апартамент :

Скрит текст:

Всъщност основната баня никак не е малка за сегашното строителство и напълно подкрепям идеята за преместването на вратата, и аз така бих направила. И втората е съвсем прилична и с удобно разположена врата и наистина, ако решите там да няма душ зона, на нейно място спокойно може да са пералня и сушилня. Обаче този голям апартамент вероятно е за голямо семейство и две пълноценни бани са си голямо удобство в такъв случай.

Относно хола, струва ми се, че ако трапезната маса е там, където е по проект, ще се скъсате от разнасяне на чинии и манджи в този голям хол. Проблемът е, че с тези две тераси и съответно две стени, целите в прозорци, ако обичате да гледате телевизия, не са много удобните за голям телевизор места.
Скрит текст:
Ако не ви е много важен телевизорът:

Ако държите холната част да си е зона за гледане на тв (масата я врътнах просто за да се види дали има място и за хоризонтално разположение, във всички случаи има достатъчно място):

# 616
4 квадрата баня не е чак свръх малка. Наистина предвид традициите по нашите земи. Впрочем и едно време са се правели малки бани, не е от сега.

Инак за мен най-големият пакостик при малка баня е... бойлерът. Ако няма такъв или си има отделна ниша за него е най-чудесната ситуация. Плоски или не бойлерите всякак са си грозни и земащи място. Късметлии са тези с ТЕЦ.

# 617
Ние бойлерът го сложихме в тоалетната. Така банята си остана широка..

# 618
  • София
Така гледайки ги са си чудесни баните, кое им е миниатюрното, даже голямата е предвидена с двойна мивка.

# 619
  • Варна
*TeddyBee*, апартаментът ви е чудесен и с хубави площи. Баните също. Даже и разпределението в тях е много добро. Все пак липсата на място за пералня, сушилня, бойлер, прахосмукачка и т.н. е проблем. Преди време и аз направих втората тоалетна на килер и нямах избор. Но сега с двама ученика липсата на такава е голям проблем. Но ти имаш идеалната възможност да си запазиш втората тоалетна и на мястото на душа да си сложиш пералня и сушилня. Както и бойлерът да е в килера, а не в банята.
За дневната единствената промяна, която ти предлагам е диванът да не е облегнат на стените, а да е с лице към някоя от тях, заради ТВ.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 23:47 от Lady April

# 620
Здравейте! Да поканя желаещите да изкажат мнение по следния въпрос: Simple Smile

Това е дневната на апартамент:

Скрит текст:

Мисля обзавеждането да е горе-долу както го е начертал архитектът (само за масата имам и някаква друга идея). Кухнята е на ъгъл. Въпросът ми е за мястото на ТВ. Дали да е с някаква съвсем отделна мебел, ТВ маса, или линията на кухнята да продължи до края на стеничката, с някакво по-ниско продължение, без плот, евентуално рамкирано от друг цвят.
Мислих вариант едно, така да се каже, да не ти е телевизорът в кухнята, ами по-друг кът да се оформи. Проектантът на кухнята предложи да е до края на стената.

Благодаря!

# 621
  • София
Мн ми е странен телевизора до котлоните...това най-много ме притеснява всъщност... Аз там за някакво отделение  бих мислила, защото си представям един опръскат от готвене телевизор...
Кухненските шкафове са високи за тв, при вс положения е хубаво по-ниска мебел и все пак стилово не съм сигурна, че ще е ок да скъсаш реда с някаква тотално разлочна мебел, може би да е различно като цвят или материал...
Малко ми е странна схемата, предполагам п до мивката е пералня, до нея хладилник ли е? Ако да, бих сменила хладилника с котлоните

# 622
Да, няма да е тв до котлони Simple Smile Печката, котлоните, мивката и хладилника ще са на другия ъгъл на кухнята, тук остава само плот и шкафове, точно защото и аз не си представям до телевизора нито котлони, нито мивка Simple Smile
В никакъв случай няма да е височината на кухня, а обичайната височина за ТВ. Чудя се с отделна мебел (тв маса или подобно) или по-ниско продължение на долните кухненски шкафове (без плот и може би със страници и топ в друг цвят, само чекмеджетата да са в същия цвят. Повече съм за първия вариант, но вторият може би по-добре ще уплътни мястото, иначе сега, с поръчката на кухнята, трябва да оставя някакво разстояние и после да му мисля за мебел, подходяща по размер.

# 623
Прередете малко кухнята, за да не са там котлоните.Сменете ги, както каза Angel, с хладилник за вграждане или някаква тясна етажерка, а може стеничка, за да се получи нещо таковa:

# 624
Дами,не знам в коя тема да си задам въпроса,щото е свързан с всички стаи в къщата,затова избрах тази:-)
Току-що изгледах това видео.Впечатлена съм как са решили всички толкова обвмислено и красиво в 40 кввадрата! Въпросът ми е за боята-миеща и водоустойчива.Казаха,че може да се слага и под душа. Каква ще да е тая марка боя и в Българяи дали ще я намеря,според вас?
https://www.youtube.com/watch?v=oMFDBvvDAZk

# 625
  • София
Да, абсолютно имам нужда от разделение във вертикал, ако няма място за колона като показаните, хладилник, дали за вграждане или само с плоскост като кухнята от страната на тв то,би отделило достатъчно. Така директор не съм сигурна колко ще е ок...
Иначе ако плота е дърво или естествен камък не би ми пречело да е и на тв шкафа, ако няма да отделяш. Даже може да се спусне по страницата на последния шкаф... Но като цяло бих мислела как да ги отделя.

# 626
На мен това разположение никак не ми допада. Масата е сбутана измежду бетона. Телевизор не може да се гледа докато сте там. 2 метра е тясно за нормална маса и столове, които да избуташ назад за да седнеш/станеш. Аз като че ли бих направила по стената на дивана тв кът с разни шкафове за съхранение, масата в "обхвата" кухненската част, и диван на сегашното място на масата, плюс още едно канапе при колоната между двата прозореца.

RedSoul. има боя за баня на Бенджамин Мур, не знам дали точно за душ зона става, но за останалата част от банята - да

# 627
Благодаря за мненията.
Както казах, кухнята няма да е както на стоителния чертеж,  качих снимката за илюстрация кое е кухня и кое място е за тв.
Първоначално мислих и аз там да е една колона, но пък не ми се щеше фурната да е до тв, а хладилникът искаме да е свободностоящ (до вратата ще е, където е нарисуван, всъщност). И плотът е малко, та не ми се иска да се откажем от част от него, за да направим колона само с шкафове. А само една висока страница, някак си ми запушва пространството... но може би трябва да го помисля, нещо една идея по-декоративно, ама да не заема от ценното място...?
@Angel_Dust - Да, не звучи лошо идеята, но кухнята ще е със "стандартни" матераиали - термоплот ще слагаме.
@ДХ3 - мерси, и твоята идея е същата, благодаря и за визуалните идеи Simple Smile Но не ми ли е малка стената за тази работа, нещо като 275 е цялата стеничка, към 110 като минимум за тв мисля да оставя и остават 165, заедно с ъгъла. Тоест около 1 метър остава. Това ми беше една от причините да се откажа да мисля за колона там, много сгъчкано ми се видя, като си го нарисувах.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 13:29 от FreshBreeze

# 628
Ами колоната ще заема частта на котлоните, от чертежа не видях добре размерите.Трябва са знаете и какъв размер ТЕ искате.

# 629
  • Sofia
Да ви помоля и аз за помощ. За един мъничък апартамент се чудя може ли да се направи барплот, като продължение на кухненски плот (не под ъгъл, а в една линия на стената). Нещо като продължение на кухненския плот със същата височина, но с по-малка дълбочина. Опитвам се да си го представя визуално, но не намирам подобни снимки. Да се виждали нещо такова? Чудя се дали височината на кухненски плот е комфортна за седене на бар-стол.

Общи условия

Активация на акаунт