💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 350
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Аз я будя вече ако спи над час и двайсет минути. Иначе започва да се буди през нощта и да иска да си лафим😅. Гледам да има 2-2.5 часа дневен сън. Ляга към 20:30 и става около 7:30. Обаче за целта трябва да има умерено забавление. Иначе се превъзбужда и вс отива по дяволите😅

# 541
Никъв еднорог не е 🤣 Дрисла 😆

Мен ме е жал да я будя. Ето сега стана час и 15 минути да спи.
Оставям я да прави, каквото си иска с дневните дремки. Ако се размрънка - слагам я да спи, ако сме навън с количката - тя сама си решава дали да спи. Само ще гледам да не надхвърля общо 2.30/3 часа дневен сън, че после и ние си гукаме през нощите 🤣

# 542
При нас всичко се пере с Фрош напоследък. А техният спрей против петна е магичен (дори един бял пуловер ми спаси от червено вино Heart)
За този спрей ли говориш?
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/frosch-baby-sprey-protiv-petna-z … 001499915222.html

Ваня, отдавна съм се убедила, че твоето бебе е еднорог Simple Smile))

Да, същият. В аптеки Ремедиум всички Фрош продукти бяха на промоция тази седмица, но не знам докога точно ще е така.

# 543
Вашите мъници могат ли да сядат сами(не да стоят седнали, ако ги оставите)? За колко време се научиха, ако могат? Вечер се мъчи да прави нещо, мисля че да седне, но не може и мрънка.

# 544
За около 10-20 дни се научи да сяда сама, първо се подпираше на едната ръчичка, после стана стабилна, но това се случи в края на седми месец. Обаче, веднага след това започна да се изправя и да пада съответно, вече бута уолкара, бута и масичката си за игра, много е бясна като цяло Simple Smile. И все още спи по 30 минути през деня, трудно я доприспивам, единствено се получава когато лежа до нея.

# 545
За около 10-20 дни се научи да сяда сама, първо се подпираше на едната ръчичка, после стана стабилна, но това се случи в края на седми месец. Обаче, веднага след това започна да се изправя и да пада съответно, вече бута уолкара, бута и масичката си за игра, много е бясна като цяло Simple Smile. И все още спи по 30 минути през деня, трудно я доприспивам, единствено се получава когато лежа до нея.
Да, от легнало положение се подпира на 1 ръка и с другата търси някъде да се хване да се набере, но не може. Вероятно това се мъчи да прави. 2-3 седмици неспокоен сън значи. 😁

# 546
Чудя се защо от 3 дни е лепната за мен и започна пак да си дъвче пръстите, е днес разбрах - прорязал е още 1 зъб отгоре. Дано се успокои следващите дни!

# 547
Снощи будува от 22:30 до към 1. 😔 Според мен се преумори. То на нея и се спеше от 18 часа още, въпреки че дрямката приключи 15:50. Много гадно й се получава, ако трябва да я сложа за трета дрямка да е след 18 часа и съответно я мъчих до към 19:20. Достраша ме, че ако я сложа да спи в 18 ще се събуди в 4. Ще трябва да вкарам и дни с 3 дремки. Направо като я носих към леглото и истерия(вечерта като се събуди).
Вие правите ли дремки след 18 часа? Понякога я слагам, но когато се събере интервал, вчера защо така й се доспа не зная, не съм я измаряла, явно й се е насъбрало...

# 548
Спеше след 18 часа като имаше 4 дремки. Сега с 3 дремки спи най-късно до 18/18.30, зависи кога е легнала за 3-тата дрямка. Вие още с 4 ли сте? Според мен й е бил много съня през деня и за това е будувала. Ако не си вземат будуването през деня, го взимат през нощта.

# 549
Ако се случи нещо такова, заради излизане и подобно, я гушвам в себе си и я оставям да поспи 10/15мин. Cat nap както се казва. Така успява да избута още 1.5/2часа без да е проблем за лягането в 20ч

# 550
От много време не я слагам за дрямка дори и след 17:15... Защото нощното заспиване е ужас. Вечерта няма проблем да будува и по 4-5 часа преди нощния сън. През деня 2-3 часа са и интервалите на будуване.

# 551
Как 4,с 2 или 3 сме и със сигурност не спи много. През деня спи макс 2 часа и половина. Най-често около 2.10/2.15 часа общо дневен сън прави. Понякога я слагам от 17:50 до 18:15 да направи кратка дрямка да избутва поне до 20. Вечерния и интервал е най-къс така, но пък не й пречи толкова. Пак си заспива макс 20:50. Май няма да се съобразявам с това за след 18 часа. Просто ако се случи ще я будя към 18:30 макс.
Ваня, ако се будят първата половина на нощта е от преумора, ако се будят втората е от недостатъчно будуване, така казват "специалистите" уж. Отказвам се, от техните интервали, бодърстване и т.н. ще си следвам детето и толкова.

Друго, което трябва да направя е май да й поодрежа малко косичка, че й влиза в очите и ушите.

# 552
Ако е с 2 или 3 дремки, много късно ми се струва да спи след 18 часа. После се удължава лягането. То реално това пак се води дрямка. Оф, не знам и аз какво давам акъли като не съм цъфнала. Не мога и аз да се оправя със съня. Вчера беше на две дремки и много й се спеше вечерта, заспиваше на шишето, изяде го, гушнах я и като реших да я оставя, се събуди насмяна, после рева, че не иска да спи, та все едно си направи 3 дремки. Искам да има точен режим и да го спазвам и до някъде успявам, но нещо не мога да нацеля формулата. Днес сигурно ще спи 3 пъти, защото е будна от 6 часа и колкото и да се мъчех да я доприспя, станахме финално в 7 и нещо. Сега вече мрънка да спи. Този сутрешния интервал й е най-къс. И навън и студ и сняг, и няма да излезем. И така може би цяла седмица 😵💫

# 553
А удължава, макс до 21 часа, тя след 20:30 часа й се приспива ако ще в 18:20 да е станала. Хич не важат за нея интервалите. 😁
Моя ми вика да не съм й пипала косата, ама тя лентите ги маха, с фиби също няма да изтрае. Има ли някакви противопоказания рязането в тази възраст? Че според моя не било хубаво, не знам от къде го измисли, то и да й Влиза в очите не е хубаво. 😅

# 554
Сложи й ластички.

Общи условия

Активация на акаунт