Приятелски съвети - да се преместя ли с детето?

• 3 599
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Защото може да има скрит проблем. На мен ми взимат всяка година. А при децата със сигурност взимат профилактично може би 2 - 3 пъти в първите години от раждането, после не зная как е. Ако трябва да се взима кръв за нещо друго, сами ще си поискаме КК, ако скоро не сме взимали.
Мх … скрит проблем който не води до никакви признаци и проблеми?
Никога не е вземана кръв профилактично, особено пък първите години. Профилактичните прегледи са задължителни в Германия, Здравната каса сама ти напомня, че предстои и да заведеш детето. Никой лекар до сега не ми е предложил профилактична кръвна картина.

Сигурно немската здравна система е много сбъркана като ви чета. Или пък аз не съм наред. Знам ли.  Сигурно факта, че не се разболява трябва да ме кара профилактично да изследвам кръвта. Ще помисля..друг път.

# 46
Лъжливото овчарче. Confused

# 47
Скрит текст:
Защото може да има скрит проблем. На мен ми взимат всяка година. А при децата със сигурност взимат профилактично може би 2 - 3 пъти в първите години от раждането, после не зная как е. Ако трябва да се взима кръв за нещо друго, сами ще си поискаме КК, ако скоро не сме взимали.
Никога не е вземана кръв профилактично, особено пък първите години. Профилактичните прегледи са задължителни в Германия, Здравната каса сама ти напомня, че предстои и да заведеш детето. Никой лекар до сега не ми е предложил профилактична кръвна картина.

Сигурно немската здравна система е много сбъркана като ви чета. Или пък аз не съм наред. Знам ли.  Сигурно факта, че не се разболява трябва да ме кара профилактично да изследвам кръвта. Ще помисля..друг път.

Болднатото говори за щастлив човек, незапознат с възможни медицински проблеми. Дай Боже така да си остане! А пък някой да те кара да изследваш кръв... не виждам как е възможно да се случи и защо си направи такъв извод. Профилактика по принцип се прави на здрави хора, не на болни. Понякога в профилактичните изследвания има показатели извън нормата, които или се проследяват във времето, или се търси причина, или се предприемат други мерки. Какво ме топли, ако отида на лекар вече с увреждания и симтоми от висок холестерол? Можело е да взема мерки в началото, когато е открит и да не се стига въобще до заболявания.

# 48
  • Sofia
Че те, 90% от по-сериозните или хроничните заболявания, стартират по описания начин. Grinning За пръв път ли чувате?

Но това, принципно, няма общо с темата и не е нужно дупките в нечия здравна система да спъват емиграционните пориви на когото и да било. Безумно звучи.

# 49
  • София
Че и моята не съм я водила да ѝ взимат кръв от години. Тя си е ок, за какво?

# 50
Ама хора, то не е задължително. Който иска, го прави профилактично, който не иска - не го прави. Вие не знаете ли какво е профилактика? Тя е за хора, които са ок. Болните хора са за лечение, не за профилактика. Вземането на кръв не е лечение, че да се прави само на хора със симптоми. Веднъж годишно е само и се взема една епруветка, не се точат литри.

# 51
Говорим за ДЕЦА.
Когато няма регистриран проблем, имат право на 1 кръвно изследване на 3г. възраст до 7-мата година според Здравната каса и планираната профилактика.
И до 1-вата, на 6м и 1г.

# 52
В сайта на НЗОК пише, че ПКК с поне 8 показателя е заложено през три години - на 3, 7, 10, 13 и 16 години, като се включва и холестерол, което е доста тревожна тенденция, това означава, че възрастта на високия холестерол пада. И пак - нищо от това не виждам да е задължително, просто обясняваме какво е  профилактика и защо някои хора я правят.

# 53
Направо си представям как си води детето в Англия и настоява да го дупчат за всеки сопол.
Социалните така бързо ще я посетят, че лошо ще й стане.
Много нескопосана пързалка.

# 54
  • София
Ариел, ЛГ бърка пола на детето си, та не се притеснявай за социалните.

# 55
Понякога хора нарочно сменят детайли от историята, за да запазят анонимност, може да е такъв случай.

# 56
  • София
Чак пък толкова да сменяш. Wink

# 57
Ако темата е реална, аз бих посъветвала авторката след като не работи в момента да отидат в Англия с детето за няколко месеца, да види дали самата тя ще може да свикне. Детето ще свикне, децата са адаптивни, но не е сигурно че и на нея ще й хареса, не е сигурно и че на мъжа й ще му допадне да стои там постоянно, след като е свикнал да се прибира през няколко месеца. При всички положения, бих я посъветвала да гледат да се съберат с мъжа й, дали ще е в Англия, дали у нас - без значение. За млади хора не е хубаво да са разделени толкова дълго, а все пак и в България повечето хора работят и да си гледат децата.

# 58
Авторката има 2 деца, писа в другата тема, че сина и е голям (16-17?) и има малка дъщеря на 4. Сина и май си учеше в България докато те са били в Дания.

# 59
  • София
Авторката има само 10 публикации и те си стоят.

Общи условия

Активация на акаунт