Връзка със семеен мъж

• 16 861
  • 499
  •   1
Отговори
# 255
Веднага се сещам за книгата "Отива една жена прио лекаря". Там жената беше тежко болна от рак. Мъжът й не се разведе, ходеше с нея по прегледите и болниците, но пък кръшкаше като за световно. Много благородно е сигурно според някого.

# 256
Сама по празниците, но пък сексът с "него" вероятно е много "приятен". Понякогът сексът може да засенчи самотата по празниците.

А за сайтовете за запознанства - напълно съм съгласен, че са пълни с "боклуци". На практика всички относително "нормални" са женени/ омъжени. А останалите ги смятат за луди.

Трудни времена...

# 257
Ама хем никога не сте били в такава унизителна и долна роля на любовница, хем сте запознати в детайли какво точно си мисли и какво точно й се случва по празници, вечер, сутрин... направо ще рече човек, че сте минали по пътя. Клишето е: той, заобиколен от семейството, щастлив, покрай него фойерверки и любяща съпруга, сърца се стелят от небето, а любовницата - на тъмно, на студено, на празна маса и рони горчиви сълзи сам-сама на света. Разбирам, че явно чувството за справедливост ви рисува подобни картинки за ваше успокоение, обаче са само картинки в главите ви...
Освен това, как ще се обясни фактът, че къде-що има тема за съмнение за изневяра, се описва един отсъстващ мъж, вперен в телефона, криещ се да си пише и да си шушука, излизащ и прибиращ се по никое време, вдигащ скандали за нищо, заяждащ се, пренебрегващ... абе с една дума, другаде му е акъла... Някак си противоречи на горната картинка...

# 258
В случая мъжът наранява и двете жени, още със самия факт, че смята, че му се полагат две жени. Да обявиш на първа среща, че си женен и такъв ще си останеш показва предходен опит с това изявление. Не всички жени биха се навили на връзка. Която е съгласна, приема да влезе в триъгълник, а оттам нататък вечно щастие няма.Но има или вечно криене, или други едни вечни истории.

И не, не съм била в тази роля, но имам познати, които са били и имам идея какво е.

# 259
  • Paris, France
Да, мъжете, които си струват и не са обвързани на тази въраст не са много, но хващайки се с тоя, губиш други по- добри възможности. Един ден, може и по- далеч да е, може и по- скоро, ще потърсиш рамо, на което да се опреш, наистина ще имаш нужда от партньор, който да е до теб и тогава?! Вечната любовница на стари години не е никак изгодна позиция, казано възможно най - меко. Имам и един пример пред себе си, дългогодишна любовница, на сходна възраст, която така и не се примири, че не успя да го разведе / макар да не си го признава/, когато накрая остана сама се алкохолизира - тъжна гледка.

Никакви други възможности не губи, защото в момента друг подходящ, който да и харесва няма. Не е като да има някъде същия, със същите физически и интелектуални качества, етнически произход и езикови умения, но свободен и тя да избира между двамата. Ако друг се появи, с този лесно може да скъса точно защото е женен.

Повечето жени нямаме партньор в дълбоката старост, защото мъжете живеят по-кратко. Тя може да си намери свободен, да са щастливо заедно 2, 3, 10 месеца и той да умре. Майка ми се събра с голямата си любов. Свободни и двамата, че и без деца при тях. Човекът се разболя и умря. Сега тя е в средата на 80те си години и сама. Едната ми баба беше разведена от ранните си 20г и умря сама, без партньор на 100+ години. Другата имаше прекрасен съпруг, но той почина и на 90г се оказа сама. Разведената ми баба казваше, че не иска мъж за да не го гледа болен. Видяла е кой кого гледа жената. Наскоро почина съсед на майка на 96г и 95г му жена е сама. Синът им като се пенсионира, ще се върне от Канада и така.

На 50+ години да търсим рамене и опори е смешно. Няма. Никой не иска да подпира менопозална лелка, колкото и слаба и млада да изглежда.

Читавите мъже, дето им става сещаш се кой орган и са свободни, обикновено търсят доста по-млади жени от тях. Баща ми се ожени след 50г, но за 30-40 годишна, а не менопозашна връстничка. Вече 40+ години са заедно. Връстничка приемат болнавите, инвалиди, неосигурени, с проблеми, а авторката такъв няма да погледне.

Примерът с дългогодишната любовница няма нищо общо със случая на авторката. Едната не е имала други близки, а авторката си е изживяла брачния живот и има деца. В старостта и е по-вероятно децата и да са живи и да и помагат, отколкото по-дърт от нея да и дава рамо с бастуна.

След 50г вече никой не знае колко здрав живот му остава. Много хора падат и умират. Някои днес, други утре, трети след 50 години. Да си живее както и е приятно, а ако в един момент реши, че не я устройва, чао и следващият.

Скрит текст:
Ама хем никога не сте били в такава унизителна и долна роля на любовница, хем сте запознати в детайли какво точно си мисли и какво точно й се случва по празници, вечер, сутрин... направо ще рече човек, че сте минали по пътя. Клишето е: той, заобиколен от семейството, щастлив, покрай него фойерверки и любяща съпруга, сърца се стелят от небето, а любовницата - на тъмно, на студено, на празна маса и рони горчиви сълзи сам-сама на света. Разбирам, че явно чувството за справедливост ви рисува подобни картинки за ваше успокоение, обаче са само картинки в главите ви...
Освен това, как ще се обясни фактът, че къде-що има тема за съмнение за изневяра, се описва един отсъстващ мъж, вперен в телефона, криещ се да си пише и да си шушука, излизащ и прибиращ се по никое време, вдигащ скандали за нищо, заяждащ се, пренебрегващ... абе с една дума, другаде му е акъла... Някак си противоречи на горната картинка...

Английската кралица беше. Цели 30 или 35г откара като любовница. Никой не очакваше престолонаследник да се разведе, но се случи, че и бившата му жена, по-млада с почти 15г от Камила загина, а Камила се и ожени за него, и кралица стана. Добре, че не е питала в бг-мама! Щеше да изтърве трона.

И да, има го и положението женен да не ще да се развежда, но жена му да умре. 😇🤬

# 260
  • Бургас
Никакви други възможности не губи, защото в момента друг подходящ, който да и харесва няма. Не е като да има някъде същия, със същите физически и интелектуални качества, етнически произход и езикови умения, но свободен и тя да избира между двамата. Ако друг се появи, с този лесно може да скъса точно защото е женен
Фокусирайки се върху женения, няма и да има други възможности, защото не ги и търси. Как да се появи друг? Лесно се къса, ако нямаш чувства и не си "затънал", а тя лично не звучи като жена, която да не влага нищо.

# 261
Дорис, аз точно на 50 намерих любовта на живота си. Живеем прекрасно и мъжът ми ме носи на ръце. Майка ми беше точно на същата възраст, когато се събра с човека, когото най-много е обичала в живота си. Възрастта не е никакъв критерий.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 20:44 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 262
Да, криенето /ако въобще се крият и живеят в град, който е малък/ не е приятно, но и защо смятате, че авторката иска да си играе на семейство?
Моята майка на 50 имаше човек до себе си, живееше сама и категорично отказа да си развали рахата да се събират. Мъжете се бутат да им се готви и да са обгрижвани, но не за всяка осигурила се, справяща се добре сама жена е мечта да са семейство. Пътуват, забавляват се, имат своето време, но всеки си има пространството и свободата.

С годините жените търсят различно нещо от мъжете. 50 годишните жени не винаги търсят с кого да живеят и с кого да са по празниците. А жена живяла десетилетия без мъж - свъсем!

# 263
Е,сега редите някакви изключения,има ги разбира се.Иначе съм напълно съгласна с Дорис и Невена.И изобщо не смятам,че авторката очаква дълги обвързващи отношения с господина.От няколко години моето мото е-Carpe diem.Препоръчвам го и на авторката.

# 264
  • Paris, France
Повечето, дето и пишете да го зарязва не сте на 50+, не живеете по места, където вашият типаж мъж рядко се среща и мислите, че ако остане в сайт за запознанства или излиза в гората и по заведения, до 2г ще срещне свободен, български принц на бял кон. Няма.

Тя преди да се запознае с този, вероятно е търсила и се е срещнала с други. Не мисля, че е налетяла на първия срещнат. Личи си, че този и харесва и пасва във всички отношения.

Да влага, да влага, колко да влага като не живеят заедно и тя има цялото време на света да се среща и с други? Тя е в позиция да изиска отворена връзка или поне мъжът да не държи на изключителност. Всъщност той едва ли си отваря устата по въпроса.

В случая мъжът наранява и двете жени, още със самия факт, че смята, че му се полагат две жени. Да обявиш на първа среща, че си женен и такъв ще си останеш показва предходен опит с това изявление. Не всички жени биха се навили на връзка. Която е съгласна, приема да влезе в триъгълник, а оттам нататък вечно щастие няма.

Как ги наранява като едната знае и няма против, а другата вероятно никога няма да разбере? Не е нефелен и знае, че нито една не му се полага. Гаранция Франция. Мъжете знаят колко са популярни и какво могат и не могат да си позволят. Светът е пълен със самотни, бездетни ергени на 57г, които никоя не ще. Други пък въртят по 3-4. Ясно е кой е по-желан и популярен.

Вечно щастие няма и със свободен. Първият ти мъж си го взела ерген, ама на! Никой не ми гарантира, че моят мъж няма да избяга с любовница след 25г брак. Или, че утре ще е жив ☹.

В никакъв триъгълник не влиза. Имат си срещи с мъжа и толкоз. Не е различно от връзка с ерген, в която всеки си живее на къщата.

# 265
Да, криенето /ако въобще се крият и живеят в град, който е малък/ не е приятно, но и защо смятате, че авторката иска да си играе на семейство?
Моята майка на 50 имаше човек до себе си, живееше сама и категорично отказа да си развали рахата да се събират. Мъжете се бутат да им се готви и да са обгрижвани, но не за всяка осигурила се, справяща се добре сама жена е мечта да са семейство. Пътуват, забавляват се, имат своето време, но всеки си има пространството и свободата.

С годините жените търсят различно нещо от мъжете. 50 годишните жени не винаги търсят с кого да живеят и с кого да са по празниците. А жена живяла десетилетия без мъж - свъсем!
В Лондон живея,голям град,ама пак не се знае от къде ще изскочи зайчето

# 266
the Дорис, много лесно го говориш това, ама твоят мъж сигурно си е вкъщи до теб. Като станеш на 50, ще го разкараш ли, за да не му готвиш? Едва ли. Е защо за теб да е задължително различно от останалите 50 годишни....?

И като се почне това, че "му чистиш и готвиш" на мъж... ами и мъжът готви и прави много неща за жена си, като се замислиш.

# 267
  • София
И аз нямам намерение да си играя на семейство, нямах и на 40, но пък и нямам намерение да си играя на криеница. Свободен човек съм, не бия тъпана с кого съм и кога, но и не бих била нечия тайна или нечия пейка, за когато не е на работа или с жена си.
Ама вие тук имайте каквито искате представи, направо се депресирам като ви чета

# 268
  • По света и у нас
Ами има кръшкачи и кръшкачи - има си мъже с успоредни връзки. Има такива които си прекарват празниците със любовниците, има и любовници на които не им трябва мъж вкъщи на 100 % от времето.

Оставете жената да си усети мъжа. То ще се види дали той държи на нея или не.

Някой беше писал горе че този е някакъв солиден, строг мъж - от къде ги измислихте тези определения?? И двамата да в чужбина - вие не проумявате как се търси мъж в чужбина! Не е като да се тълпят един куп мъже от твоята националност пред вратата.
Да намериш сходен с твоите представи за мъж е като да намериш игла в купа сено.

# 269
  • Paris, France
Прекрасен град е Лондон, Косано. Там срещнах ММ и там се роди синът ни. Имаш много възможности за социален и културан живот и това е прекрасно. Свободни българи, обаче, на наша възраст почти няма или са жива скръб. Поантата е на свободни. Гледаш мъже, мъже, мъже, млади мъже, хубави мъже, богати мъже, здрави мъже, обаче, някак си от никого не ти трепва. Ако просто искаш мъж до себе си Лондон е идеален. Ако търсиш етническа, езикова специфика, че и на 50+ вече става тегаво.

Имам свободни приятелки на наша възраст в Лондон. Търсят мъже от  по-говорени в световен мащаб езици като френски, португалски, испански и няма. Няма в смисъл да им хареса и да ги плени. Иначе си излизат с младоци.

Общи условия

Активация на акаунт