Каква шевна машина и откъде - тема 2

• 8 539
  • 269
  •   1
Отговори
# 15
  • FRANCE
Здравейте, да дам отзиви за juki TL 2010 q.

Разкошотийка, бодовете са перфектни.  Компактна машина с възможности на индустриална. Може да минава без плоблеми през страничните шевове на дънки. Е ако е класически левис 501 и се съберат 4 /5 слоя, малко чук помага (по дънките, не по машината). Единствената забележка която ужасно ме дразни, кой гений го е измислил. Крачето не се дига и един сантиметър.  Хубаво минава през страничните шевове, ама трябва да успея да ги натъпча като хората под крачето Rage После се справя перфектно, но никога не трябва да започвам от дебело.
И въпреки това я препоръчвам.

# 16
Мадам, машината ти има технологични отвори за смазване и така ще я смазваш много по-често, отколкото с отваряне на цялата машина. В инструкцията (мръсно слово за всяка жена) пише, но едва ли си я отваряла въобще. Шила си месец, месец и половина, пъхаш в отвора масльонката или тръбичката на спрея и смазваш. Сега искам да натиснеш лостчето за повдигане на крачето и да ми кажеш има ли празен ход? Това означава, че при празният ход, ти вдигаш нагоре, но крачето не се вдига и чак след това повдига крачето. Ако има такъв празен ход, ще направим така, че крачето да се повдига по-високо. Едва ли ще постигнем такива върхове с повдигането както това става с Пфафф 720, но колкото и да се повдигне, все ще е по-добре от сега. Вдигай лостчето немедленно!

# 17
  • FRANCE
Как позна че не съм чела упътването Blush.  Дупчиците за смазване ги видях и тъкмо мислех че трябва да погледна има ли специално машинно масло, или това на сингер което имам би свършило работа.
Какво разбираш под празен ход? Тя си върви и с дигнато краче.

# 18
Маслото на Сингер става за всички машини. Празен ход казвам на това, че надигаш лостчето нагоре, но крачето не мърда. Продължаваш да вдигаш лостчето още и в един момент започва истинското надигане. А тези 2-3 см. в които лостчето не вдига крачето е празен ход.
https://www.youtube.com/shorts/Tdv9GQmaM8o
Виж в края на клипа как вдига лостчето, но първите няколко сантиметра крачето не се повдига. Ако имаш такъв празен ход на машината, ще направим така, че крачето да се вдигне още малко нагоре.

# 19
Благодаря ви за Новата тема и за съветите на Електричар от старата! Heart Ето ме и мен с новата придобивка. Simple Smile Успях да я взема, но нямам време да я отворя, че хиляда други неща са ми на главата. Виртуална почерпка. Relaxed
BeerBeersWine GlassPizzaIce CreamTropical Drink
Спорна работа на всички ви!

# 20
Хилядите други неща остават на заден план, щом имаш такава добревина. Готвене, пране, миене на чинии и тем подобни напълно прозаични глупости, вече са без значение. Купуваш си конци, платове и сбогом на домакинските задължения. Натискаш си педалчето и нищо друго не те интересува. Дотук беше трудното, сега идва кефът.

# 21
elektrichar, благодаряти още веднъж за съветите HugHugHug Платове, конци, всичко ми се намира, за да го досъсипя Joy Ще я разцъкам тия дни миличката. Blush Просто по късно време няма как да чукам, че стените са ни картонени...

# 22
Здравейте. Преди години си бях купила четири конечен домашен оверлог лучник от метро. Моля ако някой има същия да ми снима вдяването. Не съм го ползвала никога, занесох го на майстор, но плетката нещо не е какво трябва. Превива горния конец отдолу, а долния върви много тесен( дано да съм обясниха добре) и си мисля, че вдяването е объркано.

# 23
Val629470, от обяснението, абсолютно нищо не разбрах. Този оверлог е копие на Сингер, но незнайно защо има доста оплаквания от него. Трябваше да пишеш точният модел или поне да го снимаш. Ето вдяването на този модел Лучник:
https://www.youtube.com/watch?v=xrPXXxvxbBU
Както виждаш, на капакът има рисунка на точното вдяване. Следвай цветните точки и няма да сбъркаш с вдяването! Как става така, че оверлогът е бил на майстор и не шие добре? Всеки добър майстор ще направи ИДЕАЛЕН шев, ще постави мостра от този шев да се вижда, че машината е добре. Както и да е. Вдени машината правилно, както е показано на видеото! На парче плат ший и снимай налице и наопаки шева в едър план фокусирано! Ще видя какво не е добре и ще ти кажа какво да стегнеш и какво да отпуснеш. Нали няма да ми кажеш, че оверлогът ти е от старите изцяло железни Лучници? Но дори да е от тях, с общи усилия ще постигнем добър резултат. Много пъти ме питат какво да се направи, че да се оправи машината. Започвам да обяснявам надълго и нашироко, стигаме донякъде и изведнъж вече нищо. Никаква комуникация. Станала ли е, не е ли станала, на майстор ли са я занесли, просто нищо. Е добре де, аз защо си губя времето да пиша? Ако не можеш сам, кажи:
   -- Не е по силите ми, ще търся майстор.
Не знам колко пъти вече става така и аз имам усещането, че съм пълен идиот. Ако мислиш да правим машината, а захванем ли се ще я оправим, тогава добре. Но ако мислиш да се отказваш, да ми казваш, че сега не можеш, че имаш друга работа, тогава въобще да не се захващам. Все едно да дойда у вас да правя машината и ти да ми кажеш, че сега имаш по-важна работа. Ами аз тогава какво правя у вас?

# 24
Даа точно от старите железни лучници  е, качвам снимка на оверлога и плетката от опаковката страна, червения конец е който плете отдолу

# 25
Очевадно е, че конецът на лявата игла, (твое ляво ) е много хлабав и трябва да се стегне. Казах, че искам снимка налице и наопаки. Стегни (завий врътката надясно) на лявата игла ший и снимай и от двете страни!

# 26
Здравейте! Изчетох доста страници в миналата тема и разбрах, че тук има много компетентни хора, които биха дали и на мен съвет. Колебая се между шевната машина Пфафф, която в момента се предлага в Лидъл за 290 лв;
Janome E 1015, която намерих в този сайт https://www.axioma-hobby-shop.com/shevna-mashina-JANOME-JUNO-1015
за 319 лв. и Elna Explore 120 https://shevnimashini.com/index.php?route=product/product&path=112&product_id=906
за 365 лв и пет години гаранция!
Благодаря и хубав ден на всички!

# 27
Vani_vv, най-много възможности има Пфафф елемент. Всички тези машини са с ограничени възможности, но за домашни нужди стават донякъде. За да разбереш защо казвам донякъде, прочети този мой пост:
https://bg-mam.ma/p/1729544/49210459

# 28
Благодаря за съвета, Еlektrichar!! Пфафф е с най-изгодна цена, а и Лидъл ми е квартален магазин.

# 29
Очевадно е, че конецът на лявата игла, (твое ляво ) е много хлабав и трябва да се стегне. Казах, че искам снимка налице и наопаки. Стегни (завий врътката надясно) на лявата игла ший и снимай и от двете страни!
Благодаря за съдействието, но за сега спирам с опитите, понеже ремъка ми се скъса и трябва да търся нов. Ако не е проблем ще се включа пак като я оправя.

Общи условия

Активация на акаунт