Каква шевна машина и откъде - тема 2

• 8 757
  • 272
  •   1
Отговори
# 30
Ремъчетата за този оверлог са капронови нишки, шприцвани с мека пластмаса. След десетина години, тези ремъчета просто се разпадат. Много трайни са целите кожени ремъчета, но не се намират. Продава се кожен ремък за крачна машина. Той се съединява със стоманена скоба. За твоят оверлог не става, защото шайбата на моторчето е много малка и тази стоманена скоба или запъва, или трака грозно. Измери дължината на ремъка си, защото има 22 см. и 24 см. Има възможност за опъване на ремъчето, но не много. Ако в града където живееш има кинкалерия, питай! Ако няма, по интернет, но трябва да знеш размера. Като го смениш снимай зашитото налице и наопаки и ще оправим шева да е трикотажен и хем да зачиства, хем да съединява.

# 31
Днес си купих шевна машина Пфафф от Лидъл. Какво машинно масло да използвам и трябва ли да я смажа преди първото шиене?

# 32
Честито! Първо се почерпва и полива за да не се чупи. Машината се смазва с вазелиново масло. Много по-лесно, машината се смазва с вазелиново масло на спрей. С дългата тръбичка се достига до по-труднодостъпните места. Зъбни колела и копири се смазват с вазелинова смазка, или още по-добре със силиконова смазка. Вазелин за ръце от аптеката също върши работа. Най-добрата смазка е Моликоте, но е толкова скъпа... Преди години са смазвали зъбни колела с грес Литол 24. Тя е много добра за метални зъбни колела, но в дългосрочен план са установили, че влияе на пластмасовите зъбни колела и се пукат и цепят.  https://www.youtube.com/watch?v=0qWkXFDAKKs&t=181s
Напиши в търсачката вазелиново масло спрей и ще намериш, ако не намираш в местните магазини. Като отвориш нова машина, по нищо не личи, че е смазана. Пробвай я спокойно, но е добре след това да се отвори и да се смаже. Машината на мадам струва много пари и в нея има само метални части. На местата където има нужда, са пробили малки отвори на пластмасовите капаци и след като шиеш един ден интензивно, капваш масло. Така машината ще ти служи безкрайно много време. Твоята машина е добре поне веднъж годишно да се смаже, ако шиеш рядко. Ако шиеш интензивно - на всеки 24 - 25 работни часа. След като изтрезнееш от поливането, отваряш инструкцията (мръсна дума за жените) и я изяждаш с кориците! Вдяваш, шиеш, не ти харесва или не разбираш нещо, питаш, отговаря ти се и спиш като младенец. На следващото смазване, ако на вътрешната страна на капаците има жълто-кафяви петна, намокряш със спирт парче плат и ги махаш немедленно! Освен това, за да шиеш ти трябват още поне 200 неща. Боя за коса доста помага, за да скриеш белите коси, след приятните шевни занимания. След това ще се наложи да си купиш и оверлог. Не ми клати така глава! Никогда не казвай ,,Никогда''!

# 33
Много благодаря, Еlektrichar! Хубава вечер!

# 34

Ако някой се интересува. Цената е супер, но вече си взех Pfaff element на Lidl. Дано разликата от 100лв. си заслужава. В Кауфланд обаче дават по 3г.  гаранция за всички електроуреди.

# 35
SunshineMery, мисля че не сбъркахме с теб, като си купихме Пфафф от Лидъл. Електричар може да си каже мнението, той ги разбира тези неща професионално. Аз за сега съм доволна от моята нова машина, пробвах я с едни бархетни пелени за внучката - подгънах ги. Основно за такива по-прости неща ще я ползвам.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 05:38 от vani_vv

# 36
elektrichar вече съм с нов ремък , качвам снимки от двете страни на шева

# 37
  • София

Ако някой се интересува. Цената е супер, но вече си взех Pfaff element на Lidl. Дано разликата от 100лв. си заслужава. В Кауфланд обаче дават по 3г.  гаранция за всички електроуреди.

Toчно тази машина не си купувайте, дори под страх от смъртно наказание, както би казал Електричаря Joy

# 38
SunshineMery, този Брадър от Кауфланд не бих го дал дори за играчка на малко момиче. Остави, че няма никакви регулатори, никакви полезни шевове, но дори навивачът на калера е пластмасов. А трите години гаранция и те са ми смешни, защото ще шиеш известно време, ще се счупи, ще я върнеш и така, докато се умориш, кажеш непристойни думи и пиеш една студена вода с мисълта, че всички машини не стават. Да, смертелнейшото наказание, е добър аргумент за замисляне.

Val629470, отпусни конците на двата грайфера! Виждам пропуск на дясната игла. Снимай не от два метра, а от 30 см. разстояние! Все някак ще стане някакъв шев, но ако обичаш собствената си персона, подари го на някоя жена без възможности и си купи съвременен оверлог. Вдяването им е песен, а шевът като на индустриален оверлог. Имал съм такъв и знам какво говоря. Това което видях от предишните снимки е, че има смазване на машината с грес Литол 24. Машината се смазва с масло, а не с грес. Освен тези части които се виждат, има важни които се намират под предното капаче. Най-добре е да се смазва с вазелиново масло. С тази грес се смазват само зъбни колела, но не и пластмасови. Ако пък това което се вижда не е грес, а ръжда, това е още по-лошо.

# 39
  • Sofia
Днес си купих шевна машина Пфафф от Лидъл. Какво машинно масло да използвам и трябва ли да я смажа преди първото шиене?

Доволна ли сте от машината?

# 40

Доволна ли сте от машината?

Да, доволна съм. Аз не шия професионално, подгънах няколко бархетни пелени на нея.

# 41

Някой да има мнение струва ли си?

# 42
Magpie, това е модел на Сингер, но с различна форма на капаците. Повдигането на крачето е горе вдясно. Има контейнерче за изрезките. Към аксесоарите трябва да има и резервни ножове. Пластмасата му е мека и гъвкава. Мощността е 90 вата, която е достатъчна. Цената е без никаква конкуренция. Шевът му е почти идеален. На тези нови модели на Медион, е добре веднага да се затегнат шестограмните болтове държащи грайферите, защото незнайно защо, не са стегнати достатъчно. За тази цена, е в пъти по-добър от железните стари модели. Вдява се лесно. Все пак това е евтин оверлог и не трябва да се издевателства с одеяло например. Не го виждам в промоцията за тази седмица. Ако ти трябва оверлог и не искаш да даваш над 600 пари, ще те задоволи напълно. Касовата бележка служи за гаранционна карта. Трябва да се направи ксерокопие, защото мастилото изчезва след няколко месеца. Ако купиш и не ти харесва шева, снимаш налице и наопаки и ти казвам какво да направиш. Поне веднъж годишно трябва да се отвори напълно и да се смаже. Като нов не е смазан и е добре още веднага да се смаже. За всичко свързано с него питай и ще ти се отговори немедленно!

# 43
Благодаря. Дано още го има.

# 44
Благодаря. Дано още го има.
Кога е бил на промоция в лидъл?

Общи условия

Активация на акаунт