Паническо разстройство - 64

• 24 923
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
Aз от велаксин имах страшно потене на крака и подмишници. Стъпалата ми бяха мокри, а не е типично за мен, подмишници обилно изпотени и с лоша миризма + страшно напрежение. Не можех и да пишкам нямах позиви. Няколко дни се бях изплашила. Пих го кратко за моя радост и настоях да го сменим.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 11:04 от Джа̀нъм

# 136
Главно между гърдите и по краката се потя, да.. Значи по всяка вероятност си му е страничен ефект. Жалко, с него се чувствам иначе най-добре засега. Запекът мина отдавна като странична реакция ама пусто изпотяване си стои....

# 137
беше лято и сандалите ми се изпотяваха отдолу на ходилото, целите във вода...

# 138
Освен засилването на симптомите в началото /първите 2-3 седмици/ други странични ефекти от Анафранила не съм имала. Това е моето хапче.

# 139
Като изключим това потене, това е и моето хапче. Чувствам се себе си от доста време насам..

# 140
Момичета, много съм изплашена от нещо което ми се случи тази сутрин. Докато си лежах, дремейки, получих слухова халюцинация- такова поне смятам че е. Все едно някой  ми извика в ухото “ шшшшт”. Изплаших се много. Знам че звучи абсурдно и странно, но някой получавал ли е слухова халюцинация някога? Аз го свързвам с медикаменти - приемам Ламиктал 1/2 т., Ксетанор 1/2 и Ремирта 1/2. Ксетанора и Ремиртата ги пия отдавна, Ламиктала ми е нов, от седмица го пия. В страничните му ефекти има слухови халюцинации, но те и на всички АД го пишат. Чак ме е срам като ви го пиша, но съм ужасно втрещена от моят мозък какви ги върши и ви моля, ако на някого му се е случвало да сподели. Явно ще се полудява….

# 141
В полузаспало състояние ли беше?

# 142
Да, нещо такова

# 143
Е, нормално е. То си в полусън, всякакви неща се причуват, дори минаваща кола на пътя може да я чуете все едно е самолет отгоре ви.

# 144
Ох, хич не беше нормално! Не ми се причу, а беше все едно някой много близо до ухото го издаде този звук. Много плашещо…

# 145
Здравейте! Пристъпвам във вашата тема и ще следя. Попаднах на нея търсейки информация. Първо да се представя. Майка съм на момче на 24г.- за него ще пиша най-вече. Проблемите му започнаха около 17 годишен ,когато вдигаше тежести и след тежка спортна травма и невъзможност да тренира повече изспадна в нещо като депресия. Тогава никой не е предполагал, че нещата ще станат толкова тежки и не обърнахме внимание на това, че се дистанцира и спря да излиза. Влезе в университета и на втората година нещата се задълбочиха повече ,той казваше че му е много тежко че не се чувства добре и започна да не спи по цели нощи ,в най-добрия случай спеше по един-два часа опитахме всякакви доктори като ендокринолог, невролог ,личен лекар ,направихме скенер на тялото, ядрено-магнитен на глава за да се изключат физиологични болести. Опитахме много добавки витамини минерали и изследвахме много неща като кортизол витамин b12 витамин d хормони кръвни показатели .суплементирахме където е необходимо ,но подобрение нямаше. нещата ставаха по-зле безсънието се задълбочаваше ,с него и депресията. Усетихме психиатър и започна да приема тритико и най-малката доза ксанакс за две седмици а тритикото продължи три месеца без никакъв резултат. От точно една година започна да пием антидепресант и. Явно положението вече беше много тежко и изпуснато. До момента смени няколко психиатъра в Пловдив, София. Смени 5 Вида антидепресанта-бринтеликс, Ципралекс , Велаксин, Сероксат, сега е на Стимулотон. На всички тях е даден шанс от поне два-три месеца за да подействат. До момента никой не му е подействал. Миналото лято беше в много тежко състояние и се наложи да бъде хоспитализиран в Пловдив. там му даваха велаксин и колонарекс .излезна от болницата без подобрение. Подобрение няма до момента никакво от нищо. Един доцент- Тони Дончев изказа съмнение че щом не се повлиява от антидепресанти сигурно е шизофрения. Последно си направихме консултация с Марко Ганчев ,който също изказа съмнение, че щом не се повлиява от антидепресанти ,може да било биполярно разстройство. Много съм притеснена от това, че никакви лекарства не му действат. Предложи да добавим Ламиктал от 25 мг.( Какво ви е мнението за него и за дозата която е назначена, някой друг пие ли го И за какво?) Как мислите Какво може да направим и с какво да пробваме след толкова много сменени антидепресанти без резултат. Забравих да добавя, че преди 10 дена излезе психиатричен генетичен тест ,който направихме, но д-р Ганчев каза, че теста давал някаква насока, но да не сме очаквали че като се назначи терапия по него и ще ни подейства, което ме съкруши още повече. Според теста досега не сме били правилните хапчета но той каза че това което пише може и да не е така. Приемам всякакви съвети, благодаря!

# 146
А някой има ли обяснение защо се получава това подскачане на тялото при заспиване...

# 147
Incantrix, здравейте!
Аз от година и половина се намирам в сходна ситуация, смяна на няколко антидепресанта, всичките с недобър ефект и невъзможност да ги пия във високи дози, които се смятат за терапевтични. Поради този факт и на мен последно ми добавиха Ламиктал от 25 мг, започвайки с 1/2, и постепенно увеличаване до 2 т. дневно. И при мен лекарят изрази съмнение да не се касае за биполярна депресия, след като не се повлиява от АД. Ако е такава, то АД можело да я влошат, и се лекува тогава със стабилизатори на настроението, какъвто е Ламиктал. Иначе симптоми на биполярно разстройство нямам абсолютно никакви, то и депресия не съм много убедена, че имам. При мен е силна тревожност, безсъние отключено от АД, и вътрешна съпротива да върша ежедневните си неща. Трудно ми е всичко, паникьосвам се от всичко, превърнах се в друг човек, казано с  две думи. Разбирам ви напълно за борбата която водите! Опитайте Ламиктал както са ви посъветвали, нищо не губите! От всичко което съм изчела ми е останало като информация, че депресиите които се повлияват трудно, е вероятно да се повлияят от най-старите трициклични антидепресанти.

# 148
Радинаник, благодаря. Наистина не разбирам защо не му действа нищо. Той отслабна 15 кг, слаб и безсилен е, лежи по цял ден, с една дума буквално агонизира. Някакви странични ефекти от Ламиктал? А ако някой разбира може ли да разчете тези данни от генетичния тест? Някой от вас правил ли е и кой го е разчел, помогнало ли е лечението според теста?

# 149
От Ламиктала, след 3-4 дни прием започнах да усещам много силно вътрешно напрежение в стомаха, като топка, и все едно ми прилошава и ще ме хване разстройство от напрежение. Това ми се случва в сутрешните часове. Днес получих слухова халюцинация, никога не ми се беше случвало. Нямам друго обяснение освен Ламиктал, само той ми е нов медикамент и го приемам от седмица. Иначе имах и по-светли моменти от както го пия. Аз не съм никакъв критерии за странични ефекти- получавам ги от всички антидепресанти и това ми е големият проблем. Тук има и други момичета които пият Ламиктал, към АД и са доволни.
Относно генетичният тест аз няколко пъти исках да си го правя и 2 ма психиатри от София са ме разубеждавали, не давал очакваният резултат, и отново всичко опира до проба-грешка, което е един ужасно тежък и мъчителен процес, но явно неизбежен…
Ако мога да внеса положителна нотка- мой познат беше 5 години с изключително тежка клинична депресия - отказ да излиза,  да яде, да се къпе, смяна на лекарства без ефект, докато накрая загуби вяра и в лекари и в лекарства и отказа да се лекува. И така 5 години се мъчи, докато накрая не го вкараха принудително в психиатрия, и за месец този човек се ококори. Към момента е на 100% възстановен, живее си живота и вече даже не пие и медикаменти. Така че надежда винаги има, просто процесът понякога е много бавен и труден.

Общи условия

Активация на акаунт