Паническо разстройство - 64

• 24 921
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
При мен също беше голям зор да улучат, и улучиха - амитриптилин. Изключително тежки странични ефекти, но го приемах в контролирана среда - психиатрия, и тушираха с диазепам, и антипсихотици. Докато излязох вече бяха преминали страничните, и не ми създаваха проблеми лекарствата. Дозата беше сравнително височка - 125 мг, под формата на пет таблетки. Някои хора ги лекуват с по 2 (давам го просто за сравнение). Та… в този ред на мисли, обмисляла ли сте прием в отделение?
Да не излезе, че все едно призовавам всеки да влиза в болница, но просто понякога е наложително.

# 121
Питала съм за прием в психиатрия, като отговорът на директорката на психиатричната болница беше “ и какво да те правим ние, няма да ти баем я, лекарствата са едни и същи” И още от 2 ма лекари отговорът е бил, че психиатрията няма да ми реши проблема. Единствено д-р Стефан Кръстев от Александровска ми каза, че като не мога да ги пия лекарствата както трябва, мога да постъпя в отделението те да ми ги дават. Към момента ми е страшен този вариант, и търся лекар който да израсъждава върху факта, че 6 години си пиех без проблем във високи терапевтични дози Ципралекс, и в един момент започна да ми прави проблем - силна тревожност, страхотно напрежение и паник атаки. Спрях го и цялата симптоматика изчезна.  И със всеки следващ АД последва същото развитие. Не знам къде ще му излезе краят на моето страдание…наистина накрая ще полудея от търпене на всякакви неща…

# 122
търся лекар който да израсъждава върху факта, че 6 години си пиех без проблем във високи терапевтични дози Ципралекс, и в един момент започна да ми прави проблем - силна тревожност, страхотно напрежение и паник атаки. Спрях го и цялата симптоматика изчезна.  И със всеки следващ АД последва същото развитие.
Ама чакай сега... както го описваш излиза, че като спреш АД и проблемите изчезват. Ами спри ги лекарствата тогава, не ги пий. Щом ти е по-зле от лекарствата значи не ги пий и всичко ще се оправи.
И при мен беше така с Ципралекса. Пих го 15 г. без прекъсване и просто спря да действа. Явно е нормално това.

# 123
Darvo12, пробвах 2 пъти да ги спирам за по месец и половина, и да за 1-2 седмици се чувствам чудесно, но след това започват да се появяват симптоми които налагат започването им отново. Знам, че звучи много странно всичко което описвам, те лекарите вдигат ръце от мен вече…
Благодаря на всички които ми отговаряте!

# 124
Един съвет от мен. Проверка на нивата на основните витамини и хормони. Ендокринолог да ги разчете. Оставете това личният лекар да изписва психолекарства. Погледнете около себе си, кое Ви дразни, кое или Кой Ви подтиска и чистете! Имате дете, което се нуждае от Вас, другите не са важни.

# 125
MamaMiy, благодаря за насоките! С Хашимото с хипофункция съм, следя си редовно хормоните на щитовидната жлеза. Пия хормон, храня се без глутен и ги държа в норма. С ниско желязо и хемоглобин съм - вземам мерки. Изследвала съм вит. Д и вит В12 - вземам добавки.
И на мен ми е най болно за детето ми, малка е още и тепърва ще има все по-голяма нужда от адекватна и стабилна майка, каквато бях, но вече не съм… Да ви кажа честно не виждам как ще остарявам, ако ще е все така, не си представям живота си изобщо и 2 години напред, а не 20 примерно ( сега съм на 40 год)

# 126
Това обяснява повечето неща. Понеже и аз имам проблеми с щитовидната жлеза и видях съвпадения. Аз съм без жлеза, на терапия. Хипо функция прави тези колебания в настроение, хипер функция други неща. Оправете си съня, мелатонин е безопасен и в доза 1мг е добре. Има една дама в ютуб Стела Колева, йога практика при мигрена и главоболие е много лека и зареждаща. Започнете я, не е сложно, повече релакс😉е. Ще видите след месец как постепенно отминават симптомите. Спрете кисело и прясно мляко. То е по лошо за нас от глутена. Пожелавам успех!!!

# 127
MamaMiy, благодаря!

# 128
  • София
Radinanik, освен да потърсите друг специалист, къде се лекувате?

# 129
Contest, 6 год. В Габрово, тук живея, в последствие 7 месеца при д-р Владимир Наков в София, после отново се върнах в Габрово при същият лекар. Правила съм консултации с д-р Тина Блажева - София, д-р Стефан Кръстев - София (Александровска), д- р Теменужка Йорданова ( ВМА)- без генетичен тест не назначава терапия. Сега последно съм се насочила към доц. Калоян Стойчев от Плевен и започнах терапия по негово назначение.
Приемам съвети за специалисти на които им се разсъждава по завързани случаи… Ако д-р Хаус беше психиатър щях да съм при него 😄

# 130
  • София
Да, може би доц.Стойчев ще Ви помогне. По-назад в темите има добро мнение за него. Щом симптомите се появяват наново след 2 седмици, значи не бива да спирате лекарствата.

# 131
Да, аз точно под влияние на положителното мнение на Sunflower за доцента, се реших да опитам!

# 132
Radinanik, детето трябва да ви бъде водеща мотивация. Не се предавайте!

# 133
След малко се връщам да ви чета, но първо да питам. Някой на Ан@франил с обилно изпотяване?! Щитовидна, кръвни, кардиолог - всичко е наред. Нямам обяснение, но вече полудявам от това изпотяване и нощем и през деня.
Ради, какви ти бяха страничните ефекти от анафранIl?

# 134
Kamille, от Анафранил изпаднах като в тежка депресия, лежах непрекъснато и само плачех, отделно тревожността ми скочи до небесата и основното заради което го спрях - загубих чувство за дохождане до тоалетна, и по малка и по голяма нужда. Просто спрях да усещам позиви за ходене до тоалетна. Колкото по го пиех, по зле ставаше, приемах го по 2 таблетки, един месец. После разбрах че се назначавал на хора които имат проблем с не задържане.
Аз от Линефор получавах страшно изпотяване в областта на гърдите, всяка нощ, будене в 4-4.30 с обилно изпотяване между гърдите, буквално вода течеше. Така, че напълно е възможно да ти е от Анафранила. Имам приятелка от 3 години го пие - при нея е супер тежък запек страничният му ефект, не може да ходи до тоалетна по 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт