Паническо разстройство - 64

• 24 363
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
Бринтеликсът е лек медикамент. На мен добре ми се повлия депресията от него. Пих го около 6 месеца.
Психиатър ли го изписва и може ли по мое желание да го изписват? Има ли странични ефекти?

# 661
Не бих започнаха АД без консултация с психиатър и препоръка от него. Иначе съм го взимала и без рецепта.

# 662
Не бих започнаха АД без консултация с психиатър и препоръка от него. Иначе съм го взимала и без рецепта.
Разбира се, след консултация. Не знаех какъв лекар го изписва. Благодаря!

# 663
Бринтеликса е много слаб препарат. Ако положението е тежко като при нас, не помага.
Sunflower 29 може ли да питам за Амитриптилина? Бранков го беше изписал да го пие вечер вместо Ремирта. Но той пак не искаше , имал дълъг полуживот 36ч и щяло да е по-зле от Ремирта.

# 664
Анафранила го изписват вечер, защото има добър седативен ефект, и влияе добре на съня.
Аз пиех висока доза амитриптилин (който е същия) беше разделен в два приема - 3 табл. сутрин, 2 вечер. Честно-казано не помня какви са били страничните, защото бях в клиника, когато го започнах, и там нямам почти никакви спомени. Не, защото са ме упоявали, а защото просто съзнанието ми се е позатворило за онзи период. Нямам спомен да съм имала неразположения след привикване - 15-30 дни по-късно.

# 665
Изпих анафранила и флуанксола, изпуших една цигара и явно от нея ми прилоша и веднага се притесних. Сега се поуспокоих, но направо ме е страх да излезна, за да не ми стане лошо навън, а до сега не съм се притеснявала. Абе сложна работа, надявам се до няколко дена да се поуспокоя и да ми помогнат наистина тези лекарства най-накрая.

Аз съм като вас , само че пия велаксин и флуанксол. На мен от цяло хапче флуанксол ми ставаше зле и си го въведох постепенно. Сега ще пия флуанксол още малко. Пия ги вече 2-3 седмици, но към момента се чувствам бих казала странно. Аз ги пия заради Генерализирана тревожност, Хипохондрия и ПА. На моменти обаче още съм тревожна и дори ми минават лоши мисли през главата..
това кога отминава? Другото, което забелязвам е много странно усещане в либидото и изключително много сънувам, сякаш е реално.

# 666
Sunflower а от анафранила може ли да станеш по-зле? Виждам, че за жалост си минала през доста трудни моменти, съжалявам за което, радвам се, че си добре.
Мисля си за мен не е ли силно, предвид че не са ми толкова силни състоянията, ако мога така да се изкажа. При мен е най-вече че не ме свърта на едно място все едно, нервност, прекалено натоварване на нервната система и притеснение за смърт на мен и близки.
Дали докторката не прекали с тези лекарства? Пия по 2 от 10 мг и флуансол по 2

# 667
Аниле,предварително се извинявам ако прозвуча грубо,но ако не искаш да пиеш лекарства и да се лекуваш медикаментозно,защо ходиш на психиатър? Ако си решила сама да го направиш,то трябва да послушаш лекуващия си лекар.Няма леки и тежки състояния.За мен може твоето да е тежко,а за теб не - и обратното.Важното е човек да се чувства добре и да си губи времето в излишни чуденки.А тези състояния прогресират с времето,казвам го от личен опит.Изтощават на макс нервната система и в един момент си като ходещ призрак и не можеш да издрапаш от трапа,който сам си си изкопал,неглижирайки състоянието си.

# 668
Sunflower а от анафранила може ли да станеш по-зле? Виждам, че за жалост си минала през доста трудни моменти, съжалявам за което, радвам се, че си добре.
Мисля си за мен не е ли силно, предвид че не са ми толкова силни състоянията, ако мога така да се изкажа. При мен е най-вече че не ме свърта на едно място все едно, нервност, прекалено натоварване на нервната система и притеснение за смърт на мен и близки.
Дали докторката не прекали с тези лекарства? Пия по 2 от 10 мг и флуансол по 2

Няма как да станеш по-зле. По-зле можеш да станеш, ако не следваш предписанието на лекаря.
Аз станах толкова зле, защото отказвах да се лекувам, и накрая свърших провесена през терасата.
Не искам да звучи плашещо, но някои нелекувани състояния водят до тежки последствия, и после трудно се овладяват. Имай доверие на лекаря си, не се тревожи!

# 669
Благодаря и на двата отговора! Сама съм отишла на психиатър, не са ме накарали насила. Явно трябва да слушам и ще си ги пия. Дано се подобря и всички!
Sunflower това звучи ужасно! Наистина се радвам, че вече сте добре!

# 670
Melaniek
Първата година от лечението и аз почнах често да сънувам много ярки и запомнящи се сънища, но вече изчезна това 🙂

# 671
  • до морето
Някой ходил ли е при д-р Силва Николова, психиатър в Бургас? Не работи със здравната каса и прегледа й е 100лв. Препоръча ми я една жена и се чудя.

# 672
Силва Николово е изключителна жена. Ще ви отдели час, ще поговори с вас и ще прецени какво ви е нужно. От 3 вечери ми се случва едно и също-заспивам и след 2-3 часа се будя от чувство за потъване, горещина във врата( меря кръвното наред е 75-110) и сякаш вътре мозъка ми се мести много странно чувство. Може ли да ми кажете свързано ли е с тревожността това?

# 673
gergana016 , за такъв въпрос трябва да дадеш повече информация, за да ти се отговори. Да не би наближава климакс, да не би е болна щитовидната жлеза и не е наред хормона й, да не би имаш проблеми със шийни прешлени и от това имаш лошо оросяване на мозъка и затова имаш чувство, че потъват.... Сложно е. Тревожността е, когато усещаш неспокойствие, асъл тревога.

# 674
Благодаря ви. Климакс-не, щитоводната я следя наред е, а за шийните имам изтрити дискове, шийна лордоза, но всички ме убеждават, че не е от нея. Вече не знам какво да мисля.

Общи условия

Активация на акаунт