Паническо разстройство - 64

• 24 359
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
Силва Николово е изключителна жена. Ще ви отдели час, ще поговори с вас и ще прецени какво ви е нужно. От 3 вечери ми се случва едно и също-заспивам и след 2-3 часа се будя от чувство за потъване, горещина във врата( меря кръвното наред е 75-110) и сякаш вътре мозъка ми се мести много странно чувство. Може ли да ми кажете свързано ли е с тревожността това?
Може от тревожност да има такива усещания.Аз бях така все едно нещо ми се мести вътре в главата...
Аз имах супер ярки сънища през цялото време докато приемах лекарства..
Някой беше писал,че пси му обещал ,че след 6 месеца ще е като нов...това малко ми звучи несериозно...според моята лекарка минимума е година и половина или смяна на 3 сезона без никакви неразположения...започнеш ли да имаш неразположения и да се коригират дози се смята наново тази година и половина...(не беше точно година и половина в брой дни го беше казала,но не помня...но там някъде)6 месеца е супер малко време..та аз само 6 месеца постепенно спирах лекарства

# 676
Много точно сте го описали. Като местене в главата. Аз от 3 години спирам, изкарвам 4-5 месеца без нищо и пак наново. Вярно вече доста по-добре- овладях сърцебиене, кръвно, безсъние, но не и замайване и това гадно чувство. Дано някой ден всички сме както преди!

# 677
Ами аз спях лекарствата преди около 3 години...изкарах една бременност 6 месеца след спирането им забременях...не бих казала,че съм се отървала,но е търпимо...имам си прескачания на сърцето най вече,като легна по гръб...имам си мускулни потрепвания от които преди бях психясала и си бях поставила едни тежки диагнози....сега не им обръщам внимание и бързо изчезват...имам леки ПА понякога ,имам замайване...ама аз си мисля,че тези неща ги имат всички хора...просто ако не им обръщаш внимание и не изпаднеш в нашето състояние,повечето хора изобщо не ги отразяват тези неща...а всички тук знаем...замота ти се малко и почваме само за това да мислим...от там вече постоянно ни е замотано,защото сме се фокусирали...и се започва едно четене в интернет нс болести и симптоми,които като прочетем за тях и тях почваме да усещаме...ето сега пиша за мускулните потрепвания и хоп започват...само да си помисля...
Но преди да започна лечение бях много зле наистина буквално умирах по 100 пъти на ден...ръцете ми бяха все на шията да си пипам пулса,неможех да седя на едно място,но и не излизах никъде,защото не исках да слушам как хората говорят за ежедневните си неща,а на мен ми е супер зле и се чудя ще припадна ли всеки момент...да обикалях къщата като луда...буквално с апарата бяхме скачени съдове...120 на 90 ооо ужас високо кръвно...сега пък 100 на 70 ооо много ниско...тоест всичко по различно от 120 на 80 паника...при мен беше всичко по различно от 90 на 60 ..такова ми е по принцип...светила съм си със фенер да търся какво имам заседнало в гърлото...не исках даже по телефона да говоря с никой...толкова бях потънала в това състояние,че нищо не помагаше...не веднъж съм споделяла след първото си хапче при мен беше вечерта и беше флуанксол плюс клонарескс ...30 минути по късно изпитах глад...седнах и ядох и ревах...неможех да повярвам аз ям..ям и се наслаждавам на храната...до преди това месеци наред нищо не ядях освен няколко лъжици кисело мляко и няколко хапки банан на ден..
Та дано никога повече не изпадам в този кошмар...не го пожелавам на никой...може да ме разбере само човек,който го е преживявал...за всички останали се лигавим и трябва да се стегнем и много преувеличаваме...

# 678
Много точно сте го описали. Като местене в главата. Аз от 3 години спирам, изкарвам 4-5 месеца без нищо и пак наново. Вярно вече доста по-добре- овладях сърцебиене, кръвно, безсъние, но не и замайване и това гадно чувство. Дано някой ден всички сме както преди!
Може би точно за замайване ще ти помогне нещо за оросяване на мозъка. Видях, че мъжът ми пие за оросяване на мозъка вицитин. Взех вечер 1 хапче с другите мои лекарства, че имах замайване и нещо като страх да легна. А хапчето е било от 10 мг. Аз не и помислих, че има и от 5 мг, но какво стана нататък. Аз заспах естествено приятно и без проблеми. После разбрах от невролога, че нормално явление е. Такива хапчета помагат и за спокойствие и против натрапчиви мисли и особено за световъртеж, замайване.

# 679
Аз съм пила вицетин плюс още нещо не помня...това в периода на обикаляне на лекари да търся какво ми има...та един от много невролози беше ми изписал и то 2 или 3 пъти по 1 плюс още нещо...не ми помогнаха изобщо

# 680
Надежда, все едно чета себе си… с яденето конкретно. Месеци наред - кисело мляко и захар, защото захарта ми падаше до 3.5, та лъжица мед, за да не припадам. И след първото хапче бензодиазепин - ядох, ядох и ревах… 🤯

# 681
Затова ли като пийна клонарекс и се чувствам освен по- добре и апетита се обажда? Не си въобразявам излиза.
От есцетила ми се гади и нямам никакъв апетит. Тази нощ пак се събудих в 4.00 и мислех, че няма да заспя, но съм успяла.
АД не водят ли до безсъние като страничен ефект? Аз се мъчих да се справя сама, но проблемите със съня ме довършиха и ми изписаха АД.
И аз имам потрепваше на един мускул и то като се сетя за това, и се почва. Ако не го мисля го няма.

# 682
Здравейте, как сте днес? На мен ми изтръпва устата и езика днес. Някой има ли подобни симптоми.
Не спах изобщо добре и се потях много, както и постоянно съм жадна. А по принцип пия много вода.

# 683
Аниле, Анафранил е мн стар медикамент и наистина има мн гадни странични ефекти, но той беше моето хапче. В началото и аз имах постоянна сухота в устата, запек, зверско потене. Със съня май не съм имала проблеми.
Аз съм вече на 14 дни без медикаменти. Всичко е наред ама тоя ток през главата ще мине ли някога? Четох за синдрома на отнемането,че продължава от дни до месеци..

# 684
Имайте предвид едно, най-гадният страничен ефект на трицикличните антидепресанти е, че от изключително здрави зъби, до 31 годишнината ми имах една пломба, сега вече са 8. И имам още за правене. Гледайте да поддържате изключително висока устна хигиена, и постоянно се старайте да си разквасвате устата. При мен започна разрушаването около 2 години след старта на приема им.

# 685
Аз сън си зле със зъбите та не ми е направило впечатление. Голям проблем с венците имам обаче,което сега като казваш,Сън, не знам дали не е от Анафр.

# 686
Здравейте, не знам правилно ли е тук да пиша, но от страх да пия антидепресанти пробвам Неолекс@н и Ашваганда. Мнение?  А и може ли при нужда да вземам 1/4 Лексот@н (рядко, но го пия)?

# 687
От такива проби на билкови и хомеопатични и витамини и минерали и незнам ти какво, сина ми е на този хал сега. Не си губи времето . Колкото по-рано започне лечението, толкова по-бързо ще свърши. 1/4 Лексотан е нищо. И аз го пия по 1/4 много рядко, ако съм много напрегната. Дори не го усещам.

# 688
Здравейте, не знам правилно ли е тук да пиша, но от страх да пия антидепресанти пробвам Неолекс@н и Ашваганда. Мнение?  А и може ли при нужда да вземам 1/4 Лексот@н (рядко, но го пия)?

Аз след години мъки и всякакви проби на билкови отвари, хомеопатия, всичко от аптеката билково, БАХ, Аквасорс. , спиране дори на месо и какво ли не, което съм чула от този и онзи - ефект не видях.

# 689
Всеки има точка на пречупване.
Когато спра лекарства и съм в криза, както и първият път бях толкова зле и неадекватна функционално, че не си и помислях за друг вариант освен лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт