СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
В момента дъщеря ми прави практикумите онлайн на Регалия и има места, където не може да разбере защо й отчита грешен отговор  при положение, че е написала почти точно такъв, каквото е написано като "правилен". Иначе определено са полезни.

А как се справяте с въпросите от невзетия материал? Също по математика в отговорите дават ли решението на задачата или само кой е верния отговор.

# 226
  • София
В момента дъщеря ми прави практикумите онлайн на Регалия и има места, където не може да разбере защо й отчита грешен отговор  при положение, че е написала почти точно такъв, каквото е написано като "правилен". Иначе определено са полезни.

А как се справяте с въпросите от невзетия материал? Също по математика в отговорите дават ли решението на задачата или само кой е верния отговор.

Математика в момента не правим по съвет на учителката от частните уроци. Съвсем скоро ще покрият целия материал ( от уроците) и тогава ще започнем.
По БЕЛ тестовете - прави теста, като решава всичко, дори невзет материал ( по литература е чела всички произведения, и ако може отговаря и правилно) и когато е грешен отговор - четем обяснението и верния отговор, така учи допълнително.
По литература - прави само на взети произведения.

# 227
  • София
Аз съм на мнение, че няма нужда от толкова много предварителни изпити, особено като не са взели геометрията. Най-голяма трудност децата срещат със геометричните задачи, а такива е още рано да решават.

А взимането на материала по-бързо е нож с две остриета. На някои школи препускат яко.и само объркват децата.

Човек ще каже, че за Харвард ги готвим.

# 228
Човек ще каже, че за Харвард ги готвим.

Минимум.

Аз също съм против вземането на материал напред. Някои се готвят дори не само напред в самия клас, ами и материал за един, дори два класа напред. За мен лично е напълно ненужно и излишно, ама щом така са си преценили.
Може би единствено по език е оправдано, ако се цели до 8 клас да е научен един, за да се започне друг основен.

# 229
Няма как до седми клас да научиш един език. Житейският опит и лексиката не ти стигат.

# 230
  • София
Но може да се научи на достатъчно високо ниво, което да позволи в гимназията да се доусъвършенства много лесно и за кратко време, успоредно с ученето на изцяло нов език.

# 231
Това не го отричам, но никъде по света децата не спират да учат родния си език в гимназията.

# 232
  • София
Познавам деца, започнали за пръв път английски във 8 клас и за половин учебна година настигнали съучениците си, ходили по школи.
От детето си зависи- учи ли му се, блее ли му се.

Аз вече съм в очакване на грипната ваканция. Около мен има много болни.

# 233
Мисля си, че ще им дадат 3 и 4, но дано да нямат онлайн, просто да са ваканция.

# 234
  • София
Аз се надявам на цялата седмица да са ваканция. Май аз имам повече нужда от тях.

# 235
Цялата едва ли.... Ако 5ти беше четвъртък примерно, можеше и да стане, ама като е сряда. До 31 ще са оформени, така че спокойно 3 и 4 може да са ваканция без онлайн.

# 236
Пловдив от утре до 04.02. са онлайн, като графика е даден от 9.00ч. до 13.50ч. 🤐 а за 06.и 07. е обявена грипна ваканция от кмета. Днес министърът се е изказал против тези ваканции, та може нови такива да не посмеят кметовете да обявят.

# 237
  • София
Ох, на мен ми се вие от желание за ваканция. Седмокласникът е на гребена на вълната на пубертета, аз сменям работата и въобще...спокойствието се отдалечи с една ваканция. Мислех си за малка почивка през пролетната, но предвид новата работа няма да стане.
Наредил е 5-ци по БЕЛ, накрая, та не е ясно колко ще му остави. По математика твърдо 5. Там пък бля цял срок, сега се усети да направи безупречно класно, но...една птичка пролет не прави.
Най-омразният предмет му е химията, там даже 4 надипли за срока.
В школата по БЕЛ прави пробна матура, но математиката съм я оставила за втория срок. Ще го запиша и на дистанционни пробни. Притеснението ще си е там, защото времето ще го притиска, а преписване няма да му е възможно.
Преди 3 г. Регалия върна доста добра обратна връзка за грешките на големия син, така че полза има.

# 238
  • София
Аз също мисля, че ефектът няма да е същият при ПИ онлайн, какъвто би имало на присъствен такъв. Да, ще са притиснати за времето, но дотам.
Иначе за препускането на материала по математика - и аз не разбирам закъде бързат тия учители? Защо задават такова темпо? Материалът не е лесен, изисква време за усвояване, трябва и практика. Един урок да не разбереш и нататък вече става сложно...

# 239
  • София
Уж за да имат време да преговарят и да правят пробни върху целия материал.
Някои частни школи/учители са преподали многочлените още миналата година или през лятото.

Общи условия

Активация на акаунт