СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 129
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вие се оплаквате от препускане с материала, а моята наборка се оплаква от ежедневните 20-минутки. Аз й обяснявам да се радва, че постояннно упражняват материала, тя не го разбира така обаче Sweat Smile

# 241
  • София
Ако с всяка 20-минутка върви по една 4-ка или 5-ца, много я разбирам даже Grinning
Контролни се дават, когато материалът е отлежал и децата могат да го приложат, иначе от днес за утре би бил тормоз за мен.

# 242
Като отлежи пак недоволстват - "Как така се очаква всичко да помня?" 🤐😆

# 243
  • София
В ПЧМГ учиха през лятото, за да им преподадат материала предварително. При положение, че имат по 10 часа математика през учебната година, наистина не знам как не им стига времето. А и това са деца, приети със изпит.
А има училища, които още са на текстовите задачи и ще започнат геометрията втория срок. Там се преподава бавно, и вярвам, че се упражняват повече.

А ежедневните 20-минутки означава 20 мин за нов материал и упражнения по него, като не броя времето за усмиряване на калпазаните. Ако са 5-минутки, съм ок, ама 20 и то всеки ден вече ми идва повече.

Как може в другите държави да има стандард на преподаване и да няма значение учителя, а тук всеки си прави каквото иска? После защо школите пълни. А сега в края на първия срок почва местене на децата от една школа в друга или на частни уроци, почват да лъсват пропуските покрай класните и ПИтата. Та който търси известна школа да сменя, да се ориентира, места ще се освобождават.

# 244
Два пробни, качени в мейла, любезно предоставени от a_val.

# 245
  • София
Някой знае ли къде могат да се проверят точките от олимпиадите. От училището ни са дали номер за проверка, но не зная къде точно да търся.

# 246
здравейте, да попитам един въпрос , знаят ли вашите деца какво искат да учат след седми клас или ориентираните деца са по-скоро изключение. Ние на този въпрос отговаряме с вдигане на рамене и каквото кажеш

# 247
  • София
Два пробни, качени в мейла, любезно предоставени от a_val.

Здравейте, как мога да достъпя пощата с тези материали?

# 248
На първа страница има написани условията, на които трябва да отговаря всеки, който иска достъп до мейла.

# 249
здравейте, да попитам един въпрос , знаят ли вашите деца какво искат да учат след седми клас или ориентираните деца са по-скоро изключение. Ние на този въпрос отговаряме с вдигане на рамене и каквото кажеш

Моето "чудо на природата" е сложен случай. Знае какво може и в какво му е силата, но това не означава, че знае къде точно иска да учи. По-скоро знае, че НЕ иска да учи и общо взето бута училището, та да свърши по-бързо. Добър е и в математиката, и в българския, без да е нещо извънредно де, рисува и от малък прави много хубави макети на всичко, което се сетите - от къщи, през човешки фигурки до ножове, мечове и брадви Grinning Та вариант ни е Строителният техникум в града, но по-скоро няма да е той на първо място. Може би езиковите гимназии първо, пък ако не изкара достатъчен бал за тях, тогава въпросният техникум. Графичен дизайн (или компютърна графика ли беше...) в МГ-то също може, ако се пребори с матурите, но чак толкова високи резултати не мисля, че ще изкара. А пък и да изкара, не искал да си дава зор в следващите 5 години с математика. Абе ужас - знам само какво не иска, но не и какво иска.

# 250
  • Бургас
Здравейте Simple Smile

Включвам се в темата с 2 броя седмокласнички, с характерния за възраста труден характер Grinning
В училище нямат никакви проблеми, но са в квартално училище, където изискванията не са извънредно високи.
За допълнителна подготовка, ходят на уроци по математика и на школа по БЕЛ. От школата вече минаха един пробен изпит по БЕЛ, като резултатите им са 87 и 84 точки! Струва ми се добре, като за първи изпит. Към школата имат още 3 пробни и ще имат организирани от училище. По математика ще ги запиша на 2 или 3, не съм решила.

Пожелавам ви пълноценна подготовка и по- малко стрес през годината Simple Smile

# 251
  • София

Ох, това е доста коментирана тема вкъщи и все още не сме го измислили. Дъщеря ми е много добра с езиците - отдават ѝ се, знае английски почти перфектно (само от гледания на клипчета в тик ток и наученото в училище), така че английските гимназии са безсмислени в случая. Но като цяло с напредването на AI езиците вече не са толкова необходими и не виждам смисъл да учи в езикова гимназия изобщо. Все още имаме време и тепърва ще го мислим още по-детайлно. Иначе като я питам моята какво иска, все казва, че не знае. Та, така Simple Smile

# 252
То в този дух, нищо не е нужно да се учи. Вече има ИИ за всичко. Само лекарите все още не са заменени....

# 253
  • Отвъд алеята зад шкафа
А, има опити и в тази посока Satisfied

Моята продължава да е на етап - "знам какво/къде не искам да уча".

# 254
Засега опитите само подпомагат лекарите, още не са ги заменили. Възможно е някога....но не сега.

Щом има и безплатни приложения, които ти пишат теми, решават задачи и какво ли не, а пък платените сигурно са в пъти по-прецизни.

Общи условия

Активация на акаунт